Hoeveel groene thee moet je drinken om af te vallen?

Thee is de op een na meest geconsumeerde drank ter wereld, alleen voorafgegaan door water. En groene thee, een van de meest populaire theesoorten, bevat voedingsstoffen die zogenaamd helpen om kilo's weg te smelten. Helaas laat onderzoek zien dat de thee misschien niet de oplossing is voor je gewichtsprobleem, en het is geen vervanging voor een gezond dieet en trainingsprogramma. Als u worstelt met uw gewicht, bespreek dit dan met uw arts voor suggesties hoe u het kunt verliezen en of groene thee een gezonde toevoeging is.

Video van de dag

Groene thee, omdat het minder verwerkt is, heeft een hogere concentratie aan polyfenolen, ook wel catechinen genoemd, en vervolgens andere soorten thee, waaronder zwart en oolong. De catechinen in de groene thee zijn een van de actieve ingrediënten die verband houden met gewichtsverlies. Ze kunnen de ophoping van lichaamsvet voorkomen en de lichaamstemperatuur verhogen, zodat je meer calorieën verbrandt.

Naast catechines is groene thee ook een bron van cafeïne. Cafeïne helpt je lichaam zowel calorieën als vet te verbranden, volgens het kantoor van voedingssupplementen, waarbij 9 extra calorieën worden verbrand voor elke 100 milligram cafeïne die je drinkt.

Hoewel laboratorium- en dierstudies lijken aan te geven dat de componenten in groene thee de vetproductie verminderen en vet- en calorieverbranding verhogen, zijn de voordelen voor gewichtsverlies voor mensen minder zeker, volgens een artikel in de review van 2010 in The Journal of Nutrition. .

Om de hoeveelheid cafeïne en catechinen te krijgen die je zouden helpen om af te vallen, zou je dagelijks 2 tot 3 kopjes groene thee moeten drinken, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Afhankelijk van de brouwtechnieken, heeft 1 kopje groene thee ongeveer 120 tot 320 milligram catechines en 10 tot 60 milligram cafeïne.

Een aantal onderzoeken is uitgevoerd om de theorie te testen dat groene thee kan helpen bij het afvallen. Het is belangrijk op te merken dat de meeste van deze studies groene thee-extract gebruikten, niet de eigenlijke thee. Het drinken van gewone groene thee kan je niet helpen om af te vallen, volgens een in 2012 gepubliceerd klinisch onderzoek in Obesity, waarin de effecten van het drinken van reguliere groene thee en een catechine-rijke groene thee op gewichtsverlies werden vergeleken in een groep mannen en vrouwen met type 2 diabetes. Terwijl de groep die catechine-rijke thee dronk in de 12 weken durende onderzoeksperiode een half pond verloor, dronk de groep een groene thee van lagere catechine die een half pond kreeg.

Van de onderzoeken die laten zien dat groene thee voordelen kan bieden voor het gewichtsverlies, is de hoeveelheid verloren gewicht niet significant, volgens een reviewstudie uit 2012, gepubliceerd in Cochrane Database of Systematic Reviews (ref. 5).

Alle calorieën tellen mee als u probeert af te vallen. En hoewel de voordelen van groene thee voor gewichtsverlies niet zo groot zijn, wil je niet dat je extra voordelen krijgt door extra calorieën uit zoetstoffen zoals honing of melk toe te voegen. of crème. Een kop gewone groene thee heeft slechts 2 calorieën, waardoor het een gezonde aanvulling op uw dieet is. Het toevoegen van 1 eetlepel honing en 1 eetlepel crème verhoogt de calorieën in je caloriearme thee tot 86 calorieën. Dat klinkt misschien niet zo veel, maar het drinken van 3 kopjes per dag voegt 258 extra calorieën toe, die iets meer dan 2 pond per maand kunnen optellen als je ze drinkt in aanvulling op je normale maaltijdplan.

Groene thee wordt veel geconsumeerd en wordt geassocieerd met een aantal gezondheidsvoordelen, waaronder een afnemend risico op hartziekten en bepaalde soorten kanker. Het wordt ook gebruikt om ontstekingen te verminderen voor mensen met inflammatoire darmaandoeningen en kan helpen bij de controle van de bloedsuikerspiegel bij mensen die aan diabetes lijden. En als het wordt geconsumeerd als een drankje, wordt groene thee als veilig beschouwd.

Echter, als een bron van cafeïne, wil je misschien eerst met je dokter praten voordat je je eerste kopje zet, als je een voorgeschiedenis hebt van hartproblemen, hoge bloeddruk of angst. De thee kan ook een wisselwerking hebben met medicijnen, waaronder chemotherapie, antibiotica, bloedverdunners en bloeddrukmedicatie.

LiveStrong Calorie Tracker

Verlies gewicht. Voel me geweldig! Verander je leven met MyPlate door LIVESTERK.COM

Tweet