Het 1200-calorie Indiase maaltijdplan voor een gezond gewichtsverlies

Als het gaat om gewichtsverlies, zitten de meesten van ons vast in de vicieuze cirkel van mislukte voedingsplannen, waar we met veel enthousiasme beginnen aan een dieet en lichaamsbeweging. Plots verliezen we ergens in het midden van de weg onze belangstelling en vastberadenheid en geven we de verleidelijke roep weg van boter, biryani, daal makhani en rasmalai.

En weinigen van ons die er wel in slagen om wat af te vallen door een beperkend dieet te overleven, zullen er geen idee van hebben hoe te handhaven, zodat ze niet terugkeren naar hun vorige grootte. Een voorbeeld hiervan is het Indian GM Diet Meal Plan, waarbij je de neiging hebt om in de eerste week af te vallen en automatisch wint wanneer je het niet volgt met een strikt dieetplan.

Het 1200 Calorie Indian Meal Plan:

Het geheim van het handhaven van een gezond lichaamsgewicht ligt in een geplande calorie-inname die het metabolisme zal stimuleren en vetverbranding zal veroorzaken. Het stimuleren van de stofwisseling is van vitaal belang voor gewichtsverlies en het kan worden gedaan met de home remedies om het metabolisme te stimuleren. Dit kan ook worden bereikt met ons nieuwe 1200 calorie-dieetplan.

Een maaltijdplan van 1200 Cal kan nooit misgaan, maar het resultaat zal zeker afhangen van wat u eet. Je kunt je voorgeschreven 1200 Cal niet eten van junkfood, friet, zoete lekkernijen en chocolaatjes en verwachten effectieve resultaten te zien. Het moet een uitgebalanceerd en voedzaam dieet zijn dat alle vitale vitaminen, mineralen, essentiële vetten en voedingsstoffen bevat, anders kan je lichaam ernstig in de war raken en de effecten worden weerspiegeld in je levenloze, slappe haar, doffe, ruwe huid samen met extreme vermoeidheid en lethargie.

1200 caloriedieetplan

Waarom is 1200 Cal het magische getal?

Welnu, de eis van elk individu is anders, en een dieet voor effectief gewichtsverlies moet gebaseerd zijn op verschillende factoren, zoals activiteitsniveau, leeftijd, geslacht, gewicht, lengte, metabolisme en medische toestand. Daarom is het het beste om uw BMR (Basal Metabolic Rate) te berekenen die u zal helpen de minimale caloriebehoefte van uw lichaam te bepalen.

calorieën schaal

Het basismechanisme van gewichtsverlies is om een ​​calorietekort in het lichaam te creëren door minder calorieën te eten met een uitgebalanceerd voedingsschema. Een minimum van 1200-1800 calorieën is de basisvereiste van het lichaam en het verminderen van de calorie-inname lager dan dat zal de hersenen signaal geven om het metabolisme te vertragen en het lichaam zal beginnen met het sparen van vet en in plaats daarvan energie uit spieren halen.

Identificatie van de juiste calorieën

Calorieën zijn de belangrijkste factor die zowel gewichtstoename als gewichtsverlies bepaalt, en een gezond plan voor gewichtsverlies zorgt voor een veilig calorietekort om gewichtsverlies te bevorderen. Het spel van gewichtsverlies gaat helemaal over calorie-inname en verbrande calorieën. In het geval van gewichtsbalans zijn alle calorieën hetzelfde, maar als het gaat om de algehele gezondheid, zijn alle calorieën niet hetzelfde.

De drie belangrijkste bronnen van calorieën zijn vetten, koolhydraten en eiwitten. Bronnen van ongezonde verzadigde vetten zijn boter, kaas en vette stukken vlees; overwegende dat bronnen van gezonde onverzadigde vetten noten, plantaardige oliën, olijven en zeevruchten zijn. Net als gezonde en ongezonde vetten zijn er ook gezonde en ongezonde koolhydraten.

Eenvoudige koolhydraten zoals witte rijst, suiker, witte bloem, frisdrank, vruchtensappen en gebak zijn degenen die je dik maken. Complexe koolhydraten zoals bruine rijst, tarwemeel, bonen, linzen, peulvruchten, groenten en fruit helpen bij het afvallen. Eiwitten zijn noodzakelijk voor het vergroten van de spiermassa, en de beste natuurlijke eiwitbronnen met laag verzadigd vet zijn eiwit en magere zuivel.

Het is dus belangrijk om de goede en de slechte calorieën te identificeren en het juiste voedsel in uw 1200 calorie-Indiase dieetplan op te nemen om het gezond en in balans te houden.

(Lees ook: GM dieet - Het snelste Indiase vegetarische dieet om af te vallen in 7 dagen)

Hoe maak je je eigen 1200 calorie dieet menu?

Welnu, het moet nu al miljoenen keren gehoord zijn dat het geheim van een prachtig gebeeldhouwde figuur 5-6 kleine maaltijden per dag is in plaats van 3 zware maaltijden die we gewoonlijk hebben. De kleine gezonde maaltijden met korte tussenpozen helpen bij het stimuleren van het metabolisme en daardoor het verbranden van meer calorieën. Het basisidee van het 1200 Calorie-maaltijdplan is hetzelfde.

Hoe u uw eigen 1200 calorie dieet menu plant

We moeten de 1200 calorieën onderverdelen in 6 maaltijden bestaande uit 3 maaltijden (ontbijt, lunch, diner) van elk 300 calorieën, wat neerkomt op een totaal van 900 calorieën. De resterende 300 calorieën moeten bestaan ​​uit gezonde hapjes en drankjes die de hele dag door zullen worden verspreid.

Probeer vast te houden aan onbewerkte, volledige voedingsmiddelen zoals vers fruit, groene bladgroenten, volle granen, zuivel en gevogelte voor maaltijden en snacks. Vermijd verwerkt voedsel, zetmeelrijke groenten zoals aardappelen, kool en bloemkool. U kunt calcium en multivitamine supplementen samen met dit dieet nemen.

In veel gevallen echter wordt een strikte voeding gedurende de dag vaak geruïneerd als gevolg van voedselgebrek in de late nacht.

Een Generalized 1200 Cal Indian Diet Menu voor gewichtsverlies:

Hier heb ik een voorbeeld van een 1200 calorie-Indiaas dieetpakket verstrekt voor gewichtsverlies, inclusief zowel vegetarische als niet-vegetarische gerechten die je zullen helpen een idee te krijgen van hoe het er idealiter uitziet en welke porties je zou moeten eten. Maar er moet rekening mee worden gehouden dat dit een algemene voedingsgrafiek is die al dan niet past bij de behoeften van iedereen, in welk geval u uw diëtist moet raadplegen om meer te weten te komen over het 1200 calorie-dieetplan.

Generalized 1200 Cal Indian Diet Menu voor gewichtsverlies

Hierna volgt een Generalized 1200 Cal Vegetarisch Dieet Diagram:

Vegetariërs hebben een breed scala aan opties in dit dieet, zoals groenten, linzen, peulvruchten, cottage cheese (paneer) en yoghurt op hun menu als een bron van eiwitten, vitamines en voedingsstoffen. Het vegetarische dieet omvat:

timing Eten om te eten calorieën
Vroege morgen Lauw water met citroen 1 glas 0
Thee zonder suiker + 2 koekjes 90
Ontbijt 2 Rotis + 1/2 kop Paneer Curry 330
OF
Brown Bread Upma 1 bord + melk 1 kopje 300
Halverwege de ochtend 1 Banaan / 1/2 kop Meloen / 20 Druiven 50
Lunch Bruine rijst 1 kop (195 g) + gemengde groenten 1/2 kop + salade 1 kom + Raita 1 kleine kom 345
Avond Botermelk 1 kop 35
Avondeten 2 Rotis + groentesoep 1 kom + salade 1 kom 370
Totaal 1220/1190 Cal

Hierna volgt een Generalized 1200 Cal niet-vegetarisch dieet diagram:

De 1200 calorieën niet-vegetarische voedingsdiagram is vrijwel identiek aan het vegetarische dieet, met uitzondering van eieren, kip en vis die zijn inbegrepen in het ontbijt, de lunch en het diner. Het is het beste om weg te blijven van rood vlees vanwege het hoge gehalte aan verzadigde vetten. Het is zeker geen goede optie voor diegenen die proberen af ​​te vallen.

timing Eten om te eten calorieën
Vroege morgen Lauw water met citroen 1 glas 0
Thee zonder suiker + 2 koekjes 90
Ontbijt 2 Hardgekookte eieren + 2 bruin brood 290
OF
2 roerei + 1 plak bruin brood + magere melk 1 kop (240 g) 310
Halverwege de ochtend 1 Banaan / 1/2 kop Meloen / 20 Druiven 50
Lunch Bruine rijst 1 kop (195 g) + kip (100 g) + gemengde groenten 1/2 kop + salade 1 kom 360
Avond Botermelk 1 kop 35
Avondeten 1 Roti + Vis (50 g) + Linzen Dal 1/2 kop + Raita 1 kleine kom 380
Totaal 1205/1225 Cal

Hoe uw 1200 caloriemaaltijdplan te structureren?

Hoewel het duidelijk is dat iemand die het 1200 calorieën dieetplan volgt, niet meer dan 1200 calorieën per dag kan consumeren, maar het is belangrijk om deze 1200 calorieën te verdelen in 5 tot 6 gezonde maaltijden en porties om het goed te houden -evenwichtig en voedzaam zodat het gezond gewichtsverlies kan bevorderen zonder bijwerkingen zoals vertraagd metabolisme of voedingstekorten te veroorzaken. Voedingsdeskundigen bevelen aan dat het maaltijdplan voor 1200 calorieën als volgt wordt gestructureerd:

 • Drie hoofdmaaltijden, namelijk ontbijt, lunch en diner, moeten elk 300 tot 350 calorieën bevatten.
 • De snacks en dranken moeten de rest van de 300 calorieën bevatten die gedurende de dag moeten worden verdeeld.
 • Wat dranken betreft, kan men kiezen voor warme of koele groene thee en kruidenthee. De voordelen van groene thee voor gewichtsverlies zijn bij iedereen bekend.
 • Alle voedingsmiddelen die tijdens maaltijden en snacks worden geconsumeerd, moeten hele en onverwerkte voedingsmiddelen zijn.

300 calorieën ontbijtplan

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, en een gezond dieet van het gewichtsverlies kan niet compleet zijn zonder het ontbijt erin op te nemen. Men heeft gezien dat degenen die het ontbijt overslaan als een voorzorgsmaatregel om de calorie-inname te beperken uiteindelijk uiteindelijk meer calorieën eten aan het einde van de dag.

Het hebben van een gezond ontbijt levert de hele dag energie en houdt je op de been. Hoewel we in het voorbeelddieetplan een ontbijt hebben aangeboden met 2 rotissegarniere of bruin brood, upma of roerei of gekookte eieren en bruin brood, zijn er verschillende andere ontbijtideeën om af te vallen, die u kunt uitproberen.300 calorieën ontbijtplan

 • Gekookte bonen of linzen met volkoren toast
 • Tarwebrood plakjes met paneer en een banaan
 • Roerei met spinazie en bruin brood toast
 • 1/2 kopje haver of muesli met magere yoghurt en een appel

300 Calorie Lunch Plan

We hoeven echt niet te benadrukken waarom lunch belangrijk is voor gezond gewichtsverlies. Maar de Indiase lunch bestaat vaak uit witte rijst, een voedsel met een hoge Glycemische Index, dat niet alleen een plotselinge piek in de bloedsuikerspiegel veroorzaakt, maar ook lethargie en gewichtstoename veroorzaakt. Daarom moet een 300 cal lunch altijd bruine rijst of tarwemeel rotis bevatten. Een 300-tal opties voor cal-maaltijden zijn:300 calorielunch Plan1

 • 1 kopje bruine rijst, 1 klein bruin van dal tarka, een bord met groene salade
 • 2 tarwemeelrotis, een kop gekookte boon of rajma-curry, een bord salade
 • 1 kopje bruine rijst, viscurry met 250 g vis, een saladeplaatje
 • 1 Kopje gemengde groente rijst, 1 glas karnemelk

300 Calorie Diner Plan

De meeste lijners verliezen aan het eind van de dag hun teugels en vullen zichzelf tijdens het avondeten. Maar een gecontroleerd 300 cal diner kan de zaken onder controle houden. Het is het beste om het avondeten om 20.30 uur 's avonds af te ronden, omdat het toestaat dat het voedsel goed wordt verteerd voordat het gaat slapen en het lichaam een ​​lange opening van bijna 11 uur voor de volgende maaltijd kan hebben - ontbijt. Sommige 300 cal dinermogelijkheden voor het 1200 calorie Indiase dieet zijn:300 caloriedinerplan voor nonveg

 • 2 gram geroosterde kip, kom bruine rijst, gebakken groenten
 • 3 ons lamscurry, 1 / 3e kom bruine rijst en 1/2 kopje gemengde gebakken groenten
 • 2 tarwemeel chapati's, een kopje bonen of rajma curry en een salade-bord

Combinatie van 1200 Calorie Maaltijdplan met Oefening

Een gezond en uitgebalanceerd dieet in combinatie met snelle vetverbrandingsoefeningen thuis of in de sportschool is de beste manier om het gewicht permanent te verminderen, maar de meesten van ons zijn verward over de hoeveelheid en tijd van oefening die samen met het 1200 cal-dieet moet worden gedaan om bevorder een gezond gewichtsverlies. Om te beginnen, is trainen absoluut veilig tijdens het volgen van een dieetplan van 1200 cal, maar de maximale aanbevolen snelheid van gewichtsverlies is 2 pond per week.

Om elke week 2 kilo te verbranden, moet je 300 calorieën per dag verbranden die kan worden gedaan door een uur van oefeningen met gemiddelde intensiteit, zoals stevig wandelen of zwemmen, of 30 tot 45 minuten intensieve oefeningen zoals hardlopen, joggen, wandelen of fietsen.

Combinatie van 1200 calorie maaltijden met Exercise

Terwijl u een dieet en trainingsroutine van 1200 cal volgt, merkt u misschien dat uw lichaam meer calorieën nodig heeft om verzadiging te bereiken om deze rigoureuze routine te behouden. U moet reageren op de tekens van uw lichaam en de nodige aanpassingen in uw dieet aanbrengen.U kunt met behulp van deze formule bepalen of het 1200 cal-dieet en de 300-calorieëntraining voor u geschikt zijn.

Vermenigvuldig uw lichaamsgewicht met 10 (voor een vrouw) of 11 (met de man). Voeg er vervolgens nog eens 10% aan toe voor calorieën verbrand door de spijsvertering en 20% voor sedentaire activiteiten.

Voordelen van het 1200 Calorie Dieet:

Het beste van het 1200 Cal dieet is dat je kunt afvallen en fit blijven terwijl je geniet van het voedsel waar je van houdt. Je hoeft jezelf niet te verhongeren of afscheid te nemen van je favoriete voedsel. Het enige wat je nodig hebt, is een beetje zelfbeheersing en terughoudendheid.dieet-weight-loss

 • U kunt afvallen terwijl u geniet van uw favoriete voedsel.
 • Toont snelle resultaten.
 • Snel gewichtsverlies met dit dieetplan fungeert als een motiverende factor.
 • Geen behoefte aan krachtige oefening of workouts.
 • Het uitproberen van verschillende soorten gezonde menu's en recepten zorgt voor afwisseling in het dieet en voorkomt verveling.

Het 1200 Cal dieetplan is een zekere manier om die extra kilo's snel te verliezen op korte termijn, maar om de effecten blijvend te maken, moeten we enkele gezonde veranderingen in de levensstijl introduceren die een uitgebalanceerd, gezond dieet omvatten gekoppeld aan regelmatige lichaamsbeweging.

1200 Calorie Maaltijdplan - Een gezond plan voor gewichtsverlies - PDF

Het 1200-calorie Indiase maaltijdplan voor een gezond gewichtsverlies

Tweet