Gewichtsverlies versus Verlies van inches

Het handhaven van een gezond gewicht gaat over meer dan alleen het nummer op de schaal. Het gaat ook om het bereiken van een geschikte lichaamssamenstelling - of een gezonde verhouding tussen lichaamsvet en vetvrije massa -. Gewichtsverlies en verloren centimeters gaan soms samen, want als je een aanzienlijk gewicht verliest, heb je ook de neiging centimeters te verliezen. Het is echter mogelijk om centimeters te verliezen zonder de schaal te zien. Houd rekening met beide metingen wanneer u uw gezondheids- en fitnessdoelen overweegt.

Video van de dag

Kijken naar veranderingen in lichaamsgewicht biedt enig inzicht in uw gezondheid. Als u bijvoorbeeld aanzienlijk overgewicht of obesitas heeft, heeft afvallen - zo weinig als 5 tot 10 procent van uw startgewicht - aanzienlijke gezondheidsvoordelen. En of je inch of ponden meet, is aan jou. Als u afvallen, ziet u een vermindering van zowel uw lichaamsgewicht en grootte.

Waar alleen het meten van gewicht tekortschiet, is wanneer u zich al binnen het bereik van het gezonde gewicht bevindt, wat betekent dat uw BMI tussen 18,5 en 24,9 ligt. Sommige mensen die in een gezond BMI-bereik vallen, hebben echter nog steeds te veel lichaamsvet bij zich - een aandoening die 'normaal gewichtsoverschot' wordt genoemd. Mensen met een normaal gewichtsoverschot hebben veel van dezelfde gezondheidsrisico's als mensen met overgewicht die te veel lichaamsvet dragen, waaronder een hoger risico op hartaanvallen.

Als uw doelstellingen voor gewichtsverlies volledig rond ponden verloren gaan en een specifiek aantal van de schaal wordt bekeken, negeert u andere factoren die van invloed zijn op uw gezondheid. U kunt uw streefgewicht bereiken en toch te veel lichaamsvet dragen en een hoger risico op ziekte blijven lopen.

Houd centimeters kwijt, naast de verloren kilo's, om een ​​beter beeld van uw gezondheid te krijgen. Sommige gezondheidsrisico's zijn hoe dan ook direct gekoppeld aan uw metingen; een tailleomvang van meer dan 40 inch voor mannen en 35 inch voor vrouwen duidt een hoger risico op zwaarlijvigheid gerelateerde ziekten aan, dus het bijhouden van centimeters van je middel kan je meer inzicht geven in je ziekterisico dan alleen het kijken naar de schaal.

Het meten van verloren centimeters toont de zichtbare effecten van gewichtsverlies - zoals hoe goed je kleding past - beter dan alleen naar kilo's kijken. Omdat spieren dichter zijn dan vet, neemt een pond spieren minder ruimte in dan een pond vet. Dat betekent dat je centimeters kunt verliezen als je vet laat vallen en spieren krijgt, zelfs als je geen significante reductie op de schaal ziet. Als u een gezond gewicht hebt, kunt u bij het bijhouden van de centimeters die verloren zijn gegaan in belangrijke delen - uw borst, taille, heupen en dijen - zien dat u fitter wordt, zelfs als u geen gewicht verliest. Een 135-pond vrouw met 20 procent lichaamsvet weegt hetzelfde als een 135-pond vrouw met 14 procent lichaamsvet, bijvoorbeeld, maar de vrouw met minder lichaamsvet zal kleinere metingen hebben, en ze zal er meer fit uitzien.

Neem een ​​gecombineerde benadering van gewichtsverlies waarbij rekening wordt gehouden met zowel uw verloren ponden als uw verloren centimeters. Als u aanzienlijk overgewicht heeft, richt u dan op het aanpassen van uw dieet en trainingsprogramma om u te helpen uw kilo's te verliezen totdat u in, of in de buurt bent van, het gezonde BMI-gewichtsbereik. Als u dicht bij uw oorspronkelijke streefgewicht komt, verschuift u uw focus naar het meten van centimeters kwijt. Hiermee kunt u verbeteringen in uw lichaamssamenstelling en een vermindering van uw lichaamsvetpercentage beoordelen - naarmate u slanker wordt, krimpen uw metingen zelfs als uw gewicht ongeveer hetzelfde blijft.

Precies welk gewicht en welke metingen u moet nastreven, is aan u, en de "ideale" metingen en het gewicht zullen van persoon tot persoon verschillen. Raadpleeg een voedingsdeskundige voor hulp bij het stellen van realistische doelen voor uw lichaamstype.

Alleen al het concentreren op gewichtsverlies heeft nog een groot nadeel: het kan je stimuleren om snel gewicht te verliezen en extreme maatregelen nemen om resultaten op de schaal te zien, zelfs als die tactiek ervoor zorgt dat je er minder gezond uitziet als je je streefgewicht bereikt. Wanneer u afvallend bent, ga dan voor een langzamer gewichtsverlies - meestal 1 tot 2 pond per week - en vermijd rage- en uithongeringsdiëten, omdat deze uw lichaam kunnen dwingen om spierweefsel te kannibaliseren, waardoor uw risico op normaal gewicht met overgewicht wordt verhoogd.

Vermijd gewichtsverlies reinigingen en eet in plaats daarvan gezond voedsel, waaronder veel magere eiwitten - velloos gevogelte, bonen, magere zuivelproducten, eieren en vis - volle granen en fruit en groenten. Deze voedingsmiddelen voeden uw cellen en weefsels, ondersteunen uw spieren en helpen u tevreden te zijn terwijl u aan uw fitnessdoelen werkt.

Voeg krachttraining toe aan uw trainingsroutine om de magere spiermassa te behouden, waardoor uw metabolisme blijft stijgen en dit betekent dat u minder snel belandt met normaal gewichtsoverschot met uw streefgewicht. Oefeningen met grote spiergroepen - zoals push-ups, squats, rijen, deadlifts en lunges - versterken en versterken tegelijkertijd meerdere spieren, zodat u efficiënt alle belangrijke spieren in uw lichaam kunt bewerken. Als u niet zeker weet waar u moet beginnen, kunt u hulp krijgen van een personal trainer, die een fitnessplan kan ontwerpen dat voldoet aan uw unieke behoeften.

LiveStrong Calorie Tracker

Verlies gewicht. Voel me geweldig! Verander je leven met MyPlate door LIVESTERK.COM