Wat u kunt doen als uw puppy weigert te eten

Alle huisdieren verliezen zo nu en dan hun eetlust, maar als uw puppy langer dan een dag of twee niet zal eten, kunnen ze sterven. Sommige huisdieren zijn gewoon kieskeurig van aard, maar gezonde pups hebben de neiging om een ​​gemiste maaltijd goed te maken met de volgende portie. Zolang het huisdier zich gedraagt ​​alsof hij zich anderszins goed voelt, is verlies van eetlust gedurende één of twee dagen geen reden tot bezorgdheid.

Elk plotseling verlies van eetlust dat langer duurt dan twee dagen heeft medische aandacht nodig - eerder als het huisdier ziek is. Jonge puppy's hebben minder vet- en vochtreserves en kunnen niet langer dan ongeveer 12 uur zonder voedsel medische hulp gebruiken zonder voedsel. Puppy's van speelgoedratten zijn bijzonder gevoelig voor mogelijk dodelijke druppels in bloedsuiker (hypoglycemie) als ze een maaltijd overslaan. Tekenen van hypoglycemie zijn drunkenachtige loopbewegingen, zwakte en soms aanvallen. Til de lip van de pup op en plaats Karo Syrup, honing of iets dergelijks op het tandvlees, en voed ze als ze eenmaal bewust zijn.

Oorzaken van anorexia

Anorexia kan abrupt zijn waarbij uw pup plotseling weigert te eten, of geleidelijk wanneer ze op de lange termijn minder eten. Sommige kieskeurige pups ontwikkelen voorkeuren voor bepaald voedsel en weigeren iets anders te eten. Als je toegeeft en het gewenste rantsoen voedt, heb je de pup getraind om zijn eigen weg te vinden. Als uw dierenarts heeft bevestigd dat uw puppy verder gezond is, kan het oefenen van "stoere puppyliefde" hen ertoe overhalen uw voedselkeuze te eten wanneer u voedingen plant.

Stress kan de eetlust van uw huisdier onderdrukken; wordt achtergelaten in de kennel of het verlies van een geliefd familielid dat resulteert in verlatingsangst kan de eetlust van de hond onderdrukken. Alleen de stress van een schoonmoeder die het gezin bezoekt, kan aanleiding geven tot anorexia. Hoge buitentemperaturen kunnen ook de eetlust van een huisdier doden.

Anorexia is echter het meest voorkomende teken van ziekte bij honden en treedt vaak op in combinatie met koorts. Bijna elke ziekte kan ertoe leiden dat een puppy weigert te eten.

Levensbedreigende ziekten zoals hondenziekte of parvovirus, parasieten of een zere mond door tandjes krijgen het puppy terughoudend om te eten. Zelfs een luchtweginfectie die de neus van de hond stopt, kan hun diner bederven door hun reukvermogen en smaak te verpesten.

Verleidelijke puppy-eetlust

Als uw huisdier stopt met eten, heeft u een diagnose nodig van de dierenarts om erachter te komen waarom, maar vaak is het volkomen legaal om hun eetlust te verleiden met gezonde mensen eten.

  • Bied gezonde weetjes als een stukje mager rundvlees of kip. Dat zal u ook helpen beslissen of ze gewoon kieskeurig zijn, of dat er echt een probleem is dat medische aandacht nodig heeft.
  • Verleid de eetlust van uw huisdier met scherp ruikend voedsel dat het voedsel smakelijker maakt. Leverworst of pindakaas zijn vaak favorieten.
  • Babyvoeding op basis van vlees is ook zeer smakelijk voor de meeste puppy's en gemakkelijker te eten als de mond pijn doet.
  • Probeer warm water of geen zout kippenbouillon toe te voegen om voedsel te drogen om een ​​brij in de blender te maken.
  • Warm het eten op - dat kan het aroma vrijmaken en de eetlust van uw pup prikkelen. Zap het voedsel in de magnetron gedurende tien seconden of zo.
  • Een vast rantsoen met yoghurt of kwark eten is ook een goede manier om het gehemelte van uw hond te verleiden, of om een ​​stinkend blikproduct met een hoog vlees- / vetgehalte te bieden.
  • Als je een kat hebt, meng dan een deel van het droge kattenvoer met het voedsel van de pup. Het aroma en het hogere eiwitgehalte van kattenvoer kan zeer aantrekkelijk zijn.
  • Sommige terughoudende pups zullen eten als de eigenaar de hand voedt.
  • Voedsel voor een lange tijd achterlaten voor een aarzelende eter overweldigt en verslindt de eetlustcentra in de hersenen. Dat zal elke eetlust doden die het huisdier mogelijk heeft achtergelaten. In plaats daarvan bied je je aarzelende eter een kleine hoeveelheid voedsel aan, en als hij zijn zin heeft gehad of weigert te eten, neem het dan weg en probeer het een uur later opnieuw.

In ernstige gevallen kan de dierenarts medicijnen aanraden om de eetlust te stimuleren. Andere keren kan geforceerde voeding worden aanbevolen met een pasta-achtig dieet dat met een injectiespuit aan de pup wordt gevoerd. In zeldzame gevallen kan de dierenarts zijn toevlucht nemen tot het plaatsen van een voedingsslang direct in de maag om de hond kracht te geven.

Wat u kunt doen als uw puppy weigert te eten

Honden, vooral puppy's, kunnen zeer snel afvallen, waardoor hun algehele gezondheid in gevaar komt en zelfs de dood van zeer jonge dieren tot gevolg heeft. Besteed elke dag aandacht aan de eetgewoonten van uw puppy.

Er zijn veel goede hondenvoer keuzes op de markt die complete voeding bieden voor uw puppy. Jonge puppy's hebben zeer specifieke voedings- en caloriebehoeften, puppyvoeding is niet hetzelfde als volwassen voedsel. Een verandering in hondenvoer moet ook niet lichtvaardig worden opgevat.

Honden hebben een zeer gevoelige spijsvertering. Een plotselinge verandering van het voer voor honden kan maagklachten en diarree veroorzaken, wat resulteert in verder gewichtsverlies. De beste optie is om vanaf het allereerste begin met uw dierenarts te praten zodra u een puppy aanschaft om een ​​geschikte voedingskeuze te bepalen.

Als uw puppy echter weigert te eten of niet van het oorspronkelijke voedsel gedijt, moet u mogelijk een wijziging aanbrengen. Het is belangrijk om dit goed te doen wanneer u verdere problemen probeert te voorkomen.

Zelfs als uw hond van het nieuwe voedsel lijkt te houden, mag het pas als volledige maaltijd worden gegeven als de aanpassing is voltooid. Zorg ervoor dat u het pakket onderzoekt of leest over hoe u voedsel goed kunt mixen wanneer u een verandering aanbrengt in een nieuw merk. Het is standaard om een ​​klein deel van het nieuwe met het oude te mengen, waardoor het nieuwe voedsel over een paar dagen wordt verhoogd, zodat de maag zich kan voorbereiden op de nieuwe ingrediënten.

Keuze van eten kan het enige probleem zijn dat uw puppy ervan weerhoudt een gezonde maaltijd te eten. Veel honden zijn kieskeurig, net als mensen. Ze hebben misschien een bepaalde smaak, en niet zoals anderen. Sommige honden kunnen ook graag nat hondenvoer hebben in plaats van droog hondenvoer.

Deze kunnen ook worden gemengd om een ​​gewenste consistentie te vormen. Blue Buffalo droog hondenvoer biedt een verscheidenheid aan smaken en formules voor verschillende voedingsbehoeften, waaronder allergieën.

Natural Balance ingeblikt hondenvoer is een qua voedingswaarde complete optie voor tenenhonden die de voorkeur geven aan nat hondenvoer. Het is echter moeilijk om vast te stellen wanneer u afstand neemt van een hardnekkige hond of een gezond gezondheidsprobleem. Soms is een klein beetje vallen en opstaan ​​in orde.

Ga niet uit van een fysiek probleem

Puppy's kunnen erg gevoelig zijn voor verandering en reageren op veel verschillende manieren. Zorg dat u de mentale toestand van uw puppy vaststelt. Als er grote veranderingen in het huis plaatsvinden, reageert uw hond misschien gewoon op het klimaat.

Veel honden weten wanneer hun baasjes naar huis gaan, verhuizen naar een nieuw huis of een ziekte ervaren. Je puppy is competenter dan je denkt bij het analyseren van zijn omgeving. Wat ze niet kunnen doen, is begrijpen dat alles goed komt.

Er zijn echter manieren om uw hond gerust te stellen. Neem aan het einde van de dag een beetje extra tijd om te knuffelen of een mooie wandeling te maken. Je kunt ook een buurman of vriend laten komen om te helpen met een beetje extra oefening.

Hoe meer fysieke activiteit uw hond krijgt, hoe minder stress hij zal hebben. Lichaamsbeweging werkt ook om de eetlust te vergroten. Je kunt ook een beetje activiteit toevoegen aan de maaltijd door wat interessant speelgoed toe te voegen aan de maaltijd.

Speelgoed zoals de Star Mark Bob A Lot kan helpen om het eten leuker en interactiever te maken. Dingen zoals deze spelen op het natuurlijke moment van de puppy om op hun eten te jagen. Verveling kan zowel een remmende invloed hebben op eten als op goed gedrag.

Het is echter belangrijk om uw hond op de juiste hoogte te laten eten. Honden eten hun voedsel vaak niet als ze vinden dat het nogal ontoegankelijk is. Een verhoogde hondenvoeder kan een geweldig idee zijn!

Vroege crate training is een goede manier om je voor te bereiden op toekomstige angststoornissen. Angstaanjagende puppy's voelen zich vaak veel veiliger in hun kisten, vooral als u niet thuis bent en ze alleen moeten worden achtergelaten. Beveiliging en veiligheid kunnen ook de eetlust vergroten.

Werk al vroeg aan de oprichting van de kist als een veilige en gelukkige plek door lekkernijen, speelgoed en favoriete dekens erin te leggen. Gebruik de kist niet als een plaats van straf bij het omgaan met een angstige hond.

Gebruik ons ​​onderzoek naar de beste hondenkisten die beschikbaar zijn voor uw specifieke maat en ras van de hond. Sommige angstige honden hebben sterk versterkte kisten nodig voor hun eigen veiligheid. De juiste maat is ook belangrijk.

Een te grote kist kan een probleem zijn, net als een te kleine kist. Er zijn veel middelen voor tips voor het trainen van kooien beschikbaar op onze website of bij uw dierenarts. Krattraining kan ook helpen om uw puppy voor te bereiden op toekomstige instapervaringen. Veel honden weigeren ook te eten bij het aan boord gaan.

Er zijn medicijnen beschikbaar voor honden met ernstige verlatingsangst die door een dierenarts moeten worden voorgeschreven. Andere remedies zijn speciale drukvesten en trainingsoefeningen.

Sommige honden willen de televisie of radio misschien ook alleen laten. Als iets de mentale toestand van uw puppy verstoort, zullen ze niet zo gemotiveerd zijn om te eten omdat ze zich niet lekker zullen voelen.

Wees voorzichtig met de mensenvoedsel

Menselijk voedsel kan een verleidelijk iets zijn om te bieden als uw puppy geen hondenvoer eet. Er zijn echter veel voedingsmiddelen die gevaarlijk zijn voor honden om te consumeren.

In tijden van ziekte of kieskeurig eten, zullen sommige dierenartsen suggereren dat bepaalde menselijke voedingsmiddelen alleen worden aangeboden of worden gemengd met het voedsel van uw puppy om de eetlust aan te moedigen. Dit moet alleen worden gedaan als dat nodig is, omdat het moeilijk kan zijn om uw puppy terug te laten keren naar het normale hondenvoer nadat hij op lange termijn van speciale gerechten heeft genoten.

Hoewel het leuk kan zijn om voor je puppy te koken, kan deze optie op de lange duur behoorlijk ongemak veroorzaken als ze niet goed wordt gedaan. Er zijn echter ook veel recepten voor zelfgemaakte hondenvoeding beschikbaar voor mensen met honden die speciaal voedsel nodig hebben. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u de juiste vitamines en supplementen gebruikt als dit hun normale voedingsoptie wordt.

Conclusie

Als uw puppy niet eet, kan het een stressvolle tijd zijn en veel zorgen veroorzaken. Huisdieren maken deel uit van het gezin en iemand die ziek wordt, kan grote droefheid veroorzaken. Het is belangrijk om snel te handelen en al uw opties te overwegen wanneer u uw puppy helpt herstellen van een eetprobleem.

Tweet