Alicia Stanton: 9781615641024: Amazon.com: Books

We leven in werkelijk verbazingwekkende tijden. Elke dag zien we nieuwe technologische ontwikkelingen in elk aspect van ons leven; medicijnen, communicatie, reizen, entertainment en vele anderen. Maar in een tijd waarin we op zoveel gebieden vooruitgang boeken, waarom worstelen we zo veel met onze gezondheid? Obesitas heeft epidemische proporties bereikt. Hartziekten, diabetes, kanker, auto-immuunziekten, de ziekte van Alzheimer en vele andere chronische ziekten blijven ons pesten. Veel van deze ziekten hebben een relatie met obesitas.

Als arts is het erg moeilijk voor mij om patiënten te zien die naar me toe komen worstelen met gewichtstoename, vermoeidheid, lage geslachtsdrift, slaapstoornissen en stemmingswisselingen die door andere artsen zijn verteld dat "je net ouder wordt" of " uw laboratoriumwaarden liggen in het normale bereik, dus er is niets mis met u. " De realiteit is dat veel van onze technologische ontwikkelingen ons in een situatie hebben gebracht waarin ons metabolisme wordt beschadigd. Schade aan je metabolisme zorgt ervoor dat je gemakkelijk gewicht kunt winnen en hebt grote moeite om het weer op te nemen. De drijvende kracht achter je metabolisme zijn je hormonen.

Ik concentreer me al meer dan 10 jaar op de voeding en hormoonhuishouding van mijn patiënten. Oorspronkelijk onderging ik de "standaard" medische schoolopleiding, wat betekende dat ik heel weinig waardering had voor de rol van voeding bij ziekten. Natuurlijk kende ik dingen als scheurbuik, rachitis en beriberi, ziekten met extreme vitaminetekorten; waarvan ik wist dat ze zeldzaam waren. Ik begreep echter niet echt het alomvattende effect dat uw dieet had op uw metabolisme en op uw gezondheid in het algemeen. Hippocrates, de vader van de geneeskunde, zei het het beste toen hij zei: "Laat uw voedsel uw medicijn zijn."

Mijn reis begon in 1997. Ik was heel gelukkig met oefenen in mijn OB / GYN-training en de moeder zijn van mijn 18 maanden oude zoon, Eric. Mijn leven was op een dag in oktober op zijn kop gezet toen ik, na het ervaren van rugklachten en het bezoeken van mijn arts, werd gediagnosticeerd met een tumor van het ruggenmerg. De tumor was niet agressief en werd 4 dagen later volledig operatief verwijderd. Door een operatie was ik echter tijdelijk verlamd vanaf de taille en bij chronische pijn. Met therapie hervond ik het gebruik van mijn benen en kon ik over een paar maanden terugkeren naar mijn praktijk. Maar mijn leven was heel anders. Ik begon manieren te zoeken, naast pijnstillers, om me te helpen de pijn het hoofd te bieden.

Ik begon de studie naar de effecten van voeding in de geneeskunde bij de American Academy of Anti-Aging. Naarmate ik meer over voeding te weten kwam, begin ik het belang ervan te begrijpen met betrekking tot metabolisme, hormoonbalans en ziekte. Toen ik begon met het implementeren van mijn kennis, begon ik me veel beter te voelen. Toen begon ik de dingen die ik geleerd had te gebruiken om mijn patiënten te helpen. Ik sprak met hen over hun dieet, hun slaapgewoonten en hun stressniveau. Ik begon met het diagnosticeren van hormonale onbalans en het behandelen van voeding, veranderingen in levensstijl en, indien nodig, bio-identieke hormoontherapie. Ik merkte drastische verbeteringen in de gezondheid van mijn patiënten toen we ons begonnen te focussen op echte preventie van ziekte in plaats van alleen maar symptomen te behandelen. Ze verloren gewicht, ze sliepen beter, ze hadden betere seks en ze waren over het algemeen gelukkiger.

Een van de grootste problemen met ons huidige medische systeem is dat we ons eerder richten op medicijnen om symptomen van ziekten te behandelen dan op de oorzaken van die ziekten te kijken. Vaak is het denkproces, als je eenmaal medicijnen gebruikt voor bijvoorbeeld hoge bloeddruk of een hoog cholesterolgehalte, ben je er levenslang mee bezig. Deze medicijnen zijn niet zonder hun eigen bijwerkingen. Vaak kunt u een bijwerking van het ene medicijn krijgen en een ander medicijn gebruiken om te helpen bij een bijwerking van het eerste. Het risico op geneesmiddelinteracties neemt toe met elk medicijn dat aan de lijst wordt toegevoegd.

Wanneer je echt begint te begrijpen wat het delicate evenwicht is van onze hormonen en wat hun invloed is op ons metabolisme, is het gemakkelijk om te zien hoe het gebruik van medicijnen om symptomen te behandelen een recept kan worden voor een ramp. Ik geloof absoluut dat de medicijnen een plaats hebben in de behandeling van patiënten. Ik geloof echter ook dat we veel macht hebben om onze gezondheid te beheren en onze hormonen in evenwicht te houden door de manier waarop we elke dag eten, slapen, stress beheersen en toxines elimineren.
Allereerst moet je begrijpen hoe al deze relaties werken. Waarom is het zo dat je witbrood en snoep eet in plaats van appels en groene bonen? Als je vijf uur per nacht kunt slapen, waarom zou je dan niet? Je eet bijna geen vet en geen cholesterol, maar je blijft aankomen en je cholesterol blijft stijgen, hoe zit het daarmee? Je probeert het dieet na het dieet en oefent een plan uit na het trainingsplan, maar de schaal lijkt nooit te bewegen of nog erger, hij komt omhoog.

Het is belangrijk om te begrijpen dat onze hormonen zijn ontworpen om een ​​delicaat evenwicht te bewerkstelligen. Ze hebben allemaal een klus te klaren en er is geen "goed" hormoon of "slecht" hormoon in ons lichaam. In mijn eerste boek, Hormone Harmony, vergeleek ik de hormonen in ons lichaam met instrumenten in een orkest. Je hebt precies de juiste hoeveelheid van alle instrumenten nodig om prachtige muziek te maken en de fluit is net zo belangrijk als de tuba.

De meesten van ons denken alleen aan onze stofwisseling als het vermogen van ons lichaam om calorieën te verbranden. Dit is gedeeltelijk waar. Maar het is eigenlijk veel meer dan dat. Ons metabolisme is eigenlijk elke biochemische reactie in ons lichaam en de boodschappers die ervoor zorgen dat onze metabolismes efficiënt werken, zijn onze hormonen. Een van de moeilijkste problemen waarmee we momenteel worden geconfronteerd, is een aantal krachten die tegen onze hormonen werken. Er zijn additieven aan het voedsel dat we eten, zoals antibiotica, pesticiden en hormonen.Bovendien bevatten ze ingrediënten zoals transvetten en fructose-glucosestroop om de houdbaarheid en de kosten van bewerkte voedingsmiddelen te verlagen. Onze lichamen zijn niet uitgerust om dit soort ingrediënten te verwerken en veroorzaken enorme problemen met insuline en onze eetlusthormonen. Onze omgeving is beladen met hormoonverstorende chemicaliën. Het ergste van alles; we leven in een snelle, zeer gestresste wereld die ons niet genoeg tijd of slaap toestaat.

Naarmate onze hormonen meer uit balans raken, beginnen we symptomen te krijgen: gewichtstoename, vermoeidheid en vele anderen. In dit stadium is het misschien niet genoeg om in aanmerking te komen voor een ziektediagnose of abnormale laboratoriumwaarden te creëren. Dus je wordt verteld dat "er niets aan de hand is". Maar u weet dat "er iets absoluut niet goed is". Dit is het punt waar veel van mijn patiënten mij opzoeken. Ik kan ze helpen bepalen waar hun hormonale onevenwichtigheden liggen en wat ze kunnen doen om hun beschadigde metabolisme te herstellen.

Dit boek is het resultaat van jarenlange ervaring met duizenden patiënten. Terwijl ik met deze patiënten werk, heb ik ontdekt dat 7 basisprincipes kunnen worden gebruikt om hormoonbalans, een gezond metabolisme en gewichtsverlies te creëren. Terwijl je deze principes gebruikt en je metabolisme in evenwicht brengt, zul je merken dat je afvallen, je buik plat maken, beter slapen, meer energie hebben, meer spieren opbouwen, betere seks hebben en je beter voelen in het algemeen.

In zijn boek zal ik je leren wat te eten en wat te elimineren uit je dieet. Ik heb maaltijdsuggesties, 56 dagen aan menu's en een aantal uitstekende recepten opgenomen. Je leert welke gifstoffen je tegenkomt in het dagelijks leven en hoe je ze kunt vermijden. Ik laat je de snelste en meest efficiënte manieren zien om vet te verbranden en spieren op te bouwen. Je zult verborgen bronnen van stress zien waarvan je misschien niet weet en wat je moet doen om ze te verminderen. Je leert ook welke supplementen belangrijk voor je kunnen zijn.

We hebben veel meer controle over onze gezondheid en welzijn die we denken dat we doen. De eerste stap is het begrijpen hoe dit is gebeurd. De volgende stap is het implementeren van de dingen die je hebt geleerd in je leven, zodat je je hormonen kunt verfijnen, je metabolisme kunt genezen, het gewicht kunt verliezen dat je wilt en een veel gezonder leven kunt leiden.

Tweet