Geweldig Yoga Ab Oefeningen & Training voor Toned Maag

Eerder op Mastery of Meditation & Yoga had ik de krachtige Core Abdominal Power Yoga Set geleverd om je buikspieren te helpen klank en opbouwen, maar als het gaat om het versterken en versterken van spieren is het goed om dezelfde spiergroep te raken met een verscheidenheid aan oefeningen en trainingen. Dit komt simpelweg doordat spieren zich aanpassen aan bepaalde oefeningen in de loop van de tijd, en dus is het doelgericht aanpakken ervan met nieuwe trainingen nodig om hun ontwikkeling te stimuleren.

Ab-oefeningen zijn een must voor elke beginnende Kundalini Yogi, omdat het bouwen van dat centrum je niet alleen een platte stevige maag geeft, maar ook de energie en wilskracht die je nodig hebt om een ​​langdurige consistente yogapraktijk te ontwikkelen.

Deze specifieke set is uitstekend om mee te nemen in elke yoga- of fitnessroutine en bestaat uit de ab-oefeningen die ik in mijn yogalessen doe om de studenten te helpen hun buikspieren te tonen en vorm te geven.

De Yoga Ab Oefeningen & Training Set wordt de 10e set in ons Gratis Online Kundalini Yoga Set E-Book.

yoga voor een gestemde maag

Voordelen van Yoga Ab Oefeningen & Training

  • Toon & vorm Ab-spieren: elke oefening en de training als geheel is ontworpen om uw buikspieren te helpen versterken en versterken. Over het algemeen werkt het om uw maag en buik te vormen.
  • Bouw energie en kernkracht: het ontwikkelen van de buikspieren en het versterken van je kern is de sleutel tot het verhogen van je niveaus van energie en gezondheid. Dit helpt ook blessures en rugklachten te voorkomen.
  • Bouw wilskracht & karakter: de buikstreek is de zetel van de Navel Chakra (Manipura Chakra). Dit centrum is verantwoordelijk voor je wilskracht en kracht van karakter, en door aan dit gebied te werken, activeer en balanceer je dit sleutelchakra.
  • Helpt de spijsvertering en eliminatie: de belangrijke organen voor de spijsvertering en eliminatie bevinden zich in de maagstreek, die gemasseerd en verjongd worden door de gerichte aandacht die deze training op dit gebied besteedt.

Yoga Ab Oefeningen & Training Praktijkdetails

Lees de volgende documenten om u te helpen bij het beoefenen van de Yoga Ab Oefeningen & Training Set:

Essentiële beginnershandleiding voor yogapraktijken

10 Belangrijke richtlijnen voor Kundalini-yogapraktijken

Onthoud dat de gouden regel is om niet te overdrijven. Ga terug als je je ongemakkelijk of duizelig voelt. Gebruik gezond verstand als het gaat om blessures en werk er omheen waar nodig. Neem een ​​korte pauze tussen elk van de onderstaande oefeningen, waarbij je gewoon lang diep ademhaalt terwijl je op je rug ligt (lijkhouding).

Yoga Ab Oefeningen & Training voor het vormen van maag

1. Yoga enkellifts:

Afbeelding # 1: Yoga Ab enkellifts - startpositie

Afbeelding # 2: Yoga Ab enkelspanliften - linkerbeen omhoog

Illustratie # 3: Yoga Ab enkellifts - rechterbeen omhoog

Beschrijving:

Voor deze oefening lig je op je rug met je handpalmen onder je billen, ter ondersteuning van je onderrug, zoals weergegeven in afbeelding # 1. Til vervolgens uw linkerbeen op tot 90 graden en vervolgens weer naar beneden (afbeelding # 2). Volg dat door je rechterbeen op te tillen tot 90 graden en vervolgens naar beneden (afbeelding # 3). Herhaal met de linkerpijp en ga verder. Je zult je buikspieren voelen werken om elk been op te heffen.

Adem:

Adem in als het been omhoog gaat, uitademt.

Looptijd:

1-3 minuten.

2. Yoga Double Leg Liften:

# 4 - Yoga Ab Dubbelbeenleven - Uitgangspositie

Illustratie # 5 - Yoga Ab dubbele beenliften - eindigende positie

Beschrijving:

Blijf voor deze oefening op je rug zitten met je handpalmen onder je billen, om je onderrug te ondersteunen. Maar hef nu beide benen soepel op tot 90 graden en vervolgens weer naar beneden. Probeer je knieën recht te houden en de beweging gecontroleerd en soepel te houden (afbeelding # 5). Deze oefening werkt je buikspieren veel harder dan het enkele been omhoog, dus wees klaar.

Zorg ervoor dat je een pauze neemt tussen de oefeningen om de buikspieren wat te laten herstellen voordat je verder gaat.

Adem:

Adem in als de benen omhoog gaan, uitademen.

Looptijd:

1-3 minuten.

3. Yoga Criss-Cross Benen:

Illustratie # 6 - Yoga Ab Criss Cross Legs

Illustratie # 7 - Yoga Ab Criss Cross Legs

Beschrijving:

Nogmaals, voor deze oefening blijf je op je rug liggen met je handpalmen onder je billen, om je onderrug te ondersteunen. Til nu beide benen ongeveer 12-18 centimeter van de grond en laat je tenen naar voren wijzen. Begin nu je benen snel op enkelniveau te kruisen (illustratie 6 & 7). In eerste instantie zal er een been bovenop zitten en dan, wanneer je oversteekt, moet het andere been bovenop zijn.

Deze oefening geeft de zijkant ab-spieren (obleques) een training en is uitstekend voor het vormgeven van je maagstreek.

Adem:

Doe de Breath of Fire Ademhaling Oefening terwijl je je benen kruist.

Looptijd:

1-3 minuten.

4. Yoga Zuiger Benen:

Illustratie # 8 - Yoga Ab zuigerpoten

Illustratie # 9 - Yoga Ab zuigerpoten

Beschrijving:

Blijf op je rug liggen met je handpalmen onder je billen, om je onderrug te ondersteunen. Til opnieuw beide benen ongeveer 12-18 centimeter van de grond en laat je tenen naar voren wijzen. Begin nu uw benen snel heen en weer te bewegen (illustratie 8 & 9). Als een been buigt (de knie komt naar de borst), gaat de andere recht naar buiten en de bewegingen keren achteruit.

Zorg ervoor dat u niet op de benen fietst, de benen moeten voor deze oefening evenwijdig aan de vloer bewegen. Deze oefening zal ervoor zorgen dat als er delen van je maagspieren uit de training worden gelaten, ze een kans krijgen om nu deel te nemen .

Adem:

Adem uit terwijl je elk been uitbrandt.

Looptijd:

15 minuten.

5. Voeg Stretch Pose of Boat Post toe (optioneel).

De bovenstaande 4 ab-oefeningen zorgen voor een geweldige workout om uw maag te klemmen en vorm te geven, maar als u klaar bent om het naar het volgende niveau te brengen, voegt u Kundalini Yoga Stretch Pose aan deze set toe. Als je je echt sterk voelt en je wilt de lat nog hoger leggen, voeg dan Kundalini Yoga Boat Pose toe om deze set verder te verbeteren. Je zult zien dat ik Yoga Boat Pose in de Core Abdominal Power Yoga Set video en beschrijving ook in dat artikel laat zien.

# 10 - Kundalini Yoga Stretch Pose

Zorg ervoor dat je voldoende rust na het doen van deze set, zodat het lichaam alle goede energie die je hebt gewekt, kan assimileren door deze set te doen.

Overzicht:

Zoals ik al eerder zei, als je nieuw bent in yoga, zijn ab-oefeningen een must. Het derde chakra is een uitstekend centrum om vroeg in je beoefening te ontwikkelen en volgens Kundalini Yoga zou elke dag buiktraining moeten worden gedaan. En goed, wie wil er nou niet een mooie platte buik met strakke, mooi gevormde buikspieren .

Tweet