Lichaamsvetschubben: werken ze echt? / Fitness

Een lichaamsvetschaal is vergelijkbaar met een normale weegschaal in de zin dat je erop stapt en het geeft een digitale lezing. In aanvulling op uw gewicht in kilo's, beweert een lichaamsvetschaal ook uw percentage lichaamsvet te geven. Dit kan een interessant getal zijn om te volgen, vooral voor degenen met een regime van het gewichtsverlies dat oefening omvat. Het kan frustrerend zijn als het aantal op de schaal niet krimpt, terwijl je toegewijd bent aan je oefening en je gezonde eetplan.

Dit is waar een lichaamsvetschaal een nuttige rol kan spelen. Het is mogelijk dat uw lichaamssamenstelling verandert terwijl uw lichaamsgewicht hetzelfde blijft. Dit gebeurt wanneer u lichaamsvet verliest en spieren krijgt (een goede zaak!). Spier weegt meer dan vet. U boekt dus misschien grote vooruitgang en een schaal voor het lichaamsvet zal dit nauwkeuriger weergeven dan een standaardschaal.

Hoe werken ze? Lichaamsvetschalen maken gebruik van Bioelectrical Impedance Analysis (BIA). Een zeer kleine, onschadelijke elektrische stroom passeert door je lichaamsweefsels, langzamer door vet en sneller door spieren. Weerstand is wat gemeten wordt. Dus, het is niet zozeer het analyseren van je lichaamsvetpercentage als je lichaamsdichtheid. De schaal neemt dan deze meting en gebruikt een formule om u een percentage lichaamsvet te geven.

Zijn ze juist? Nee. Ze geven een schatting en onderzoeken hebben geconcludeerd dat lichaamsvetschalen geen nauwkeurige metingen geven. Consumer Reports testte lichaamsvetschalen en vond ze allemaal onnauwkeurig. Factoren zoals lichaamstype, lichaamstemperatuur, hydratatie en recente lichaamsbeweging kunnen een opmerkelijke invloed hebben op het aantal dat u op de schaal ziet. Zelfs natte of zweterige voeten kunnen de resultaten scheeftrekken. Of je een echte analyse krijgt of niet, wat je kunt doen, is dat nummer gebruiken om je voortgang te meten. Maar je moet consistent zijn als je jezelf weegt, dus doe het op hetzelfde tijdstip van de dag, drink / eet ongeveer hetzelfde bedrag, doe het niet direct na de training en gebruik het in een kamer die over het algemeen een stabiele temperatuur heeft. Gebruik de lichaamsvetschaal als een middel om trends te volgen in plaats van te focussen op dat aantal of dat aantal te vergelijken met wat u denkt dat uw lichaamsvet zou moeten zijn.

Wat kosten ze? Je kunt er een krijgen voor minder dan $ 100. Zoek naar functies zoals geheugen voor meerdere gebruikers waarin u gegevens voor meerdere gebruikers kunt opslaan. De Tanita Body Fat / Body Water Monitor verdiende vier van de vijf sterren op Amazon en verkoopt voor ongeveer $ 60. De Omron Body Fat Monitor en Scale kregen ook geweldige beoordelingen en verkopen voor ongeveer $ 40.

Lichaamsvetschalen kunnen een nuttig hulpmiddel zijn om uw gewichtsverlies te controleren. Ze zijn misschien niet altijd exact, dus probeer niet te obsessief te worden met de cijfers die ze weergeven. Gebruik een lichaamsvetschaal om gemotiveerd te blijven, maar de beste manier om te weten hoe het met u gaat, is het bewustzijn van hoe uw kleding past en hoe uw lichaam zich voelt.

Corinne Goff is een gediplomeerd diëtiste die absoluut gepassioneerd is over voedsel, gezondheid en voeding. Corinne heeft een BA in Psychologie van Salve Regina University en een BS in Nutrition van de University of Rhode Island. Als voedingsdeskundige is het haar doel om mensen te helpen hun gezondheidsdoelen te bereiken door een gepersonaliseerde holistische benadering van wellness aan te bieden waarin natuurlijk voedsel en veranderingen in levensstijl worden verwerkt. Ze werkt samen met haar klanten om dagelijkse verbeteringen te ontwikkelen waar ze zich prettig bij voelen en die realistisch zijn. Ze is van mening dat de focus op gezond, voedselrijk, echt voedsel de allergrootste manier is om gezonder te worden, meer energie te hebben, de kans op chronische ziekten te verminderen en je op je best te voelen.

Lichaamsvetschubben: werken ze echt? / Fitness

Mensen met overgewicht die zichzelf regelmatig wegen, hebben de neiging om meer succesvol te zijn in het verliezen van gewicht en het af te houden, meldt de studie. Maar bieden speciale weegschalen voor het meten van lichaamsvet extra voordelen?

Verkrijgbaar in talloze modellen, lichaam-vet schalen gebruiken een technologie genaamd bio-elektrische impedantie om te schatten hoeveel lichaamsvet je hebt. Wanneer u op sensoren op de weegschaal stapt, passeert een onmerkbare elektrische stroom één been, over het bekken en vervolgens langs het andere been. Omdat het veel meer water bevat, geleidt de spier elektriciteit beter dan het vet, dus hoe groter de weerstand, hoe meer lichaamsvet je hebt. De schalen gebruiken formules om een ​​lichaamsvetpercentage uit deze weerstandsinformatie te berekenen, samen met andere gegevens die u invoert (lengte, gewicht, leeftijd, geslacht). Sommige bevatten ook handelektroden om het totale lichaamsvet beter in te schatten. En een toenemend aantal wordt geleverd met fraaie functies, zoals draadloze overdracht van gegevens naar uw computer.

Zijn ze juist?

Een probleem met de lichaamsvetschalen is dat ze vaak onnauwkeurig zijn. Veel variabelen beïnvloeden de resultaten, inclusief hoe gehydrateerd u bent, wanneer u voor het laatst hebt gegeten en geoefend, en zelfs of uw voeten zeer eelt of vuil zijn, evenals het type en de kwaliteit van het product zelf. Studies hebben aangetoond dat verschillende lichaamsvetschalen zeer uiteenlopende metingen produceren en dat deze vaak verschillen van standaardmethoden voor vetmeting. (Apparaten die ook handelektroden hebben, hebben de neiging iets beter te presteren.) In een studie gepubliceerd in Obesitas Feiten in 2008 werden schalen met alleen voetelektroden lichaamsvet onderschat in mensen met veel lichaamsvet en overschat het in slankere mensen. Zelfs de handleidingen zeggen dat de apparaten mogelijk minder nauwkeurig zijn voor ouderen, hoog opgeleide atleten, kinderen en mensen met osteoporose, onder anderen. Rapporten van de consument test niet langer de lichaamsvetschalen vanwege hun onnauwkeurigheden.

Heb je ze echt nodig?

Het is maar de vraag of je je lichaamsvet in de eerste plaats moet weten. Het is waar dat lichaamsgewicht misleidend kan zijn omdat het niet aangeeft hoeveel van vet is en hoeveel van spieren. Maar er is geen algemeen aanvaarde norm voor ideaal lichaamsvet; het hangt af van leeftijd, geslacht, fitheid en etniciteit. Volgens sommige deskundigen is een "gezond" bereik 23 tot 33 procent voor vrouwen van middelbare leeftijd, 11 tot 21 procent voor mannen van middelbare leeftijd en tot 35 procent voor oudere vrouwen en 24 procent voor oudere mannen. Atleten hebben meestal veel minder lichaamsvet.

Bovendien is belangrijker dan het totale lichaamsvet waar het vet wordt gedistribueerd - en lichaamsvetschalen vertellen je dit niet. Overtollig vet in het abdominale gebied (zoals in een "appelvormig" lichaam) is gekoppeld aan hart- en vaatziekten, diabetes en sommige kankers, terwijl vet in de dijen en heupen (een "peervormig" lichaam) geen gezondheidsprobleem is en kan zelfs beschermend zijn. In een studie uit 2009 in zwaarlijvigheid, lezingen van twee lichaamsvetschalen waren slechts zwak gecorreleerd met aan zwaarlijvigheid gerelateerde risicofactoren, zoals bloedlipiden en nuchtere bloedsuiker.

Aan de andere kant zeggen sommige onderzoekers dat lichaamsvetschalen nuttig kunnen zijn voor het bijhouden van veranderingen in het lichaamsvet in de loop van de tijd en dat ze sommige mensen kunnen helpen om af te vallen (normale schalen kunnen dit natuurlijk ook). Toch is het testen van je lichaamsvet niet iets dat je dagelijks of wekelijks moet doen.

Weeg in op Personenweegschaal

Als u uw gewicht wilt bewaken, volstaat een eenvoudige badkamerweegschaal of wijzerplaat die consistente waarden oplevert. Hoe meer luxe extra's en hoe stijlvoler de look, hoe hoger de prijs, maar niet per se hoe beter de prestaties.

Andere opties

Een van de beste manieren om te zien of u te veel riskant lichaamsvet hebt, is door simpelweg uw taille te meten. Body mass index, of BMI, die rekening houdt met zowel uw gewicht als lengte, is een andere goede maatregel, tenzij u erg gespierd bent. Ga voor een BMI-calculator naar nhlbisupport.com/bmi.

Als u echter uw vetpercentage wilt weten, kunt u het mogelijk laten meten door een opgeleide professional in een universitaire onderzoeksfaciliteit, ziekenhuis of sportgeneeskliniek. De gebruikte methoden omvatten hydrodensitometrie (onderwaterweegschalen, als meest nauwkeurig beschouwd), een bod-pod (die luchtverplaatsing gebruikt in plaats van water) en DEXA-scans (een type röntgenonderzoek dat vergelijkbaar is met een botdichtheidstest). Lichaamsvet kan ook worden beoordeeld met behulp van huidplooien remklauwen, maar de nauwkeurigheid van de resultaten hangt af van de vaardigheid van de persoon die de test doet.

Hoe uw taille te meten

Hoe meet je je taille? Klinkt eenvoudig genoeg, maar het is niet altijd duidelijk waar je taille ligt. Houding en andere variabelen kunnen de uitlezing beïnvloeden.

Tweet