Maagband versus Maagballon - Spatz3

Als u een maagballon overweegt, zoals de verstelbare maagballon Spatz3, bent u misschien verward over de verschillen tussen maagband en de maagballonoptie, omdat ze zo op elkaar lijken. Laten we ze van dichterbij bekijken.

Beide zijn ontworpen om mensen te helpen af ​​te vallen in combinatie met gezonde aanpassingen in dieet en levensstijl. Beide kunnen tijdens de levensduur van het apparaat worden aangepast.

Instelbare maagbanding is een chirurgische optie. Het is een vorm van bariatrische chirurgie. Bij maagbandvorming, ook wel lapband genoemd, wordt een opblaasbare band operatief rond de maag geplaatst. Hierdoor wordt een klein zakje in het bovenste deel van de maag gecreëerd dat de hoeveelheid voedsel die een persoon tegelijkertijd kan eten, beperkt. Maagbanding wordt in het algemeen uitgevoerd als laparoscopische chirurgie en wordt beschouwd als de minst invasieve vorm van bariatrische chirurgie. Het is echter nog steeds een operatie en wordt geleverd met alle risico's van grote chirurgische ingrepen en de hersteltijd. Sommige patiënten komen bovendien niet in aanmerking voor de laparoscopische procedure en moeten een incisie ondergaan om de verstelbare maagband op zijn plaats te krijgen.

De Spatz3 verstelbare ballon is een medische, zoutoplossing-gevulde ballon die in de buikholte rust en de eetlust vermindert door ongeveer een derde van het maagvolume in te nemen. Bovendien, met de maagballon op zijn plaats, leegt de maag langzamer, waardoor u zich langer vol voelt. De verstelbare maagballon vereist geen operatie. Het wordt ingebracht tijdens een routinematige, poliklinische procedure die bekend staat als een endoscopie.

Om in aanmerking te komen voor een instelbare maagband, heb je ofwel een BMI van 40 of hoger of een BMI van 30 of hoger nodig met minstens één ernstig gezondheidsprobleem dat kan verbeteren met gewichtsverlies, zoals hoge bloeddruk, diabetes, osteoartritis, slaap apneu, maagreflux of metabool syndroom.

De vereisten voor een instelbare maagballon zijn lager. U hebt een BMI van 27 of hoger nodig en u hoeft niet noodzakelijkerwijs last te hebben van eventuele gerelateerde aandoeningen. Als voorbeeld, een vrouw met een lengte van 162 cm (5'4 ") en een gewicht van 73 kg (160 pond) komt in aanmerking voor de verstelbare maagballon. Dezelfde vrouw zou ten minste 105 kg moeten wegen om in aanmerking te komen voor een verstelbare maagband.

Verstelbare maagballonnen kunnen ook worden gebruikt voor mensen die niet geschikt zijn voor gewichtsverliesoperaties. Het gebruik van de maagballon kan worden gebruikt om het gewicht voorafgaand aan een operatie te verminderen, waardoor de risico's die gepaard gaan met chirurgische ingrepen worden verminderd. De verstelbare maagballon Spatz3 is een ideaal, niet-invasief alternatief voor maag-bypass-chirurgie, lap-band chirurgie en andere bariatrische operaties.

Voor meer informatie over verstelbare maagballonnen en om te zien of u een goede kandidaat bent, kunt u een kijkje nemen op de Spatz Medical-website.

Auteur: Rebeca Espinoza

Rebeca Espinoza schrijft over gezondheid, fitness en gewichtsverlies voor Spatz Medical, makers van de Spatz3 verstelbare maagballon. Je kunt haar vinden op Google+ of op rebeca@spatzmedical.com. Like de Spatz3 verstelbare maagballon pagina op Facebook of volg ons op Pinterest voor gezonde eettips, inspirerende citaten, video's en foto's en meer.

Maagband versus Maagballon - Spatz3

Gastric Sleeve vs Lap-Band (maagband) Overzichtbeheerder2018-06-07T21: 49: 45 + 00: 00

Maagkoker versus Lap-Band (maagband)

Zowel maagoperaties als lap-band operaties maken gebruik van restrictieve technieken om gewicht te verliezen. Beide zijn vergelijkbaar wat betreft het verwachte gewichtsverlies en de complicaties, maar ze hebben wel significante verschillen. Dus laten we eens kijken naar maag-sleeve vs lap-band en echt zien wat die verschillen en overeenkomsten zijn.

Opmerkelijk verschil - Maagarm versus Lap-band

Het belangrijkste verschil tussen deze bariatrische operaties is of de operatie al dan niet omkeerbaar is. Maagkoker is een permanente chirurgie voor gewichtsverlies, in tegenstelling tot maagbandvorming. Echter, maagmof is een startoperatie waar veel patiënten voor kiezen omdat het de optie biedt om over te schakelen naar een duodenumschakelaar of een maagomleidingschirurgie.

Maagkoker versus maagbandvorming: Tabelvergelijking

Naam:

Maagkoker

Gastric Banding

Methode van gewichtsverliesbeperkend
 • Vermindert maagomvang en hongerhormoon-ghreline
Maagomvang verminderd
 • Kleine maag gecreëerd via implantaat.
MaagveranderingenMaagomvang verminderd
 • 70-85% van de maag is verwijderd.
Maagomvang verminderd
 • Kleine maag gecreëerd via implantaat.
Veranderingen in de darmenGeen veranderingGeen verandering
Bedrijfstijd
Gemiddeld verblijf in het ziekenhuis
 • 2 tot 3 dagen
Werkonderbreking
Hersteltijd
Voors:
 • Geen darmveranderingen: minder complicaties en bijwerkingen, waaronder dumping-syndroom
 • Honger gedeprimeerd door vermindering van de productie van Ghrelin
 • Levenslange benadering van obesitas
 • Eenvoudige procedure
 • Omkeerbare procedure
 • Verstelbaar om gewichtsverlies te vergemakkelijken
 • Eenvoudige procedure
nadelen
 • Nieuwere chirurgie met langetermijnresultaten enigszins onbekend
 • Maag kan vergroten
 • Vereist meer voedingssupplementen en vitamines - niet zo veel als maag-bypass
 • Laagste verwachte gewichtsverlies van alle bariatrische ingrepen
 • Maagblokkering zou kunnen gebeuren
 • Vereist veel artsbezoeken
Chirurgie BeschrijvingLange smalle verticale zak (ongeveer 2-3 oz of 60-100cc). Dezelfde vorm als het zakje van de duodenale schakelaar maar kleiner. Geen intestinale bypass. De VG beperkt het volume voedsel dat kan worden gegeten aanzienlijk. Er is geen malabsorptie van voedingsstoffen of dumping.De Lap-Band is een verstelbare siliconen ring die rond het bovenste deel van de buik wordt geplaatst, waardoor een klein (1-2 ounce of 15-30cc) zakje ontstaat. Gastric Banding beperkt het volume en het type voedsel dat de patiënt kan consumeren matig. De band vertraagt ​​het ledigen van de buidel en creëert het gevoel van verzadiging. Er is geen malabsorptief van voedingsstoffen.
Realistische verwachtingen
 • Patiënten kunnen binnen ongeveer twee jaar 60 tot 70% overtollig gewicht verliezen.
 • Lange-termijn resultaten niet beschikbaar op dit moment.
 • Gemakkelijk omgebouwd tot Duodenal Switch of Gastric Bypass indien nodig.
 • Patiënten kunnen verwachten 60% van hun overgewicht te verliezen.
 • Deze procedure vereist de meeste inspanning van alle systemen om succesvol te zijn.
 • De patiënt moet zich inzetten voor gezonde eetgewoonten en lichaamsbeweging.
Post Chirurgie Dieet Info:
 • De patiënt moet drie maaltijden per dag eten, die 600-800 calorieën per dag bevatten (aanbevolen voor de eerste 24 maanden) en daarna ongeveer 1000-1200 calorieën.
 • Er is geen sprake van dumpen of diarree.
 • Patiënten moeten drie maaltijden per dag eten, bestaande uit minder dan 1000 calorieën per dag tijdens gewichtsverlies.
 • Patiënten moeten bepaalde voedingsmiddelen vermijden die "vast kunnen komen te zitten" zoals brood, rijst, noten, zwaar vlees dat patine en braken kan veroorzaken.
 • Patiënten mogen geen vloeistoffen drinken tijdens de maaltijd.
Kandidaat-werkzaamheid
 • VSG is nuttig voor patiënten met een hoog risico of zeer hoge BMI-patiënten (BMI> 60 kg / m2) als een "eerste fase" -procedure. Veel lagere complicatiesnelheid dan de RNY Gastric Bypass of Duodenal Switch vanwege het feit dat er geen intestinale bypass is uitgevoerd.
 • Maagbanding is het meest geschikt voor patiënten die meer gedisciplineerd zijn in het volgen van een strikt dieet en zich zullen committeren aan een oefenprogramma.

Gastric Sleeve Surgery

Gastric Sleeve Surgery is ook bekend als verticale sleeve gastrectomie (VSG). Maag-operatie kan laparoscopisch worden uitgevoerd en biedt een levenslange benadering van gewichtsverlies. Patiënten met maagmoffen kiezen er vaak voor om de operatie aan een duodenumschakelaar en elke maagomleiding te herzien.

Maagbandchirurgie

Gastric Banding Surgery is ook bekend onder de merknamen: Lap-Band en REALIZE-band. Vaak verricht laparoscopisch, maagbanding is een zeer veel voorkomende procedure die een verplichting vereist om gewicht te verliezen en veel arts bezoeken.

We hopen dat deze cross-vergelijking van maag-sleeve versus lap-band (maagband) chirurgie nuttig voor u is gebleken. Als u vragen heeft, kunt u op elk gewenst moment contact met ons opnemen.

Andere vergelijkingen:

Tweet