Stress Relief (The Office)

Spring naar navigatie Ga naar zoeken

Zie Gloeien (metallurgie) voor spanningsverlichting in de metallurgie.
"Drukvermindering"
Het kantoor aflevering
Aflevering Nee. Seizoen 5
Aflevering 14/15
Geregisseerd door Jeffrey Blitz
Geschreven door Paul Lieberstein
Productiecode 516/517[1]
Oorspronkelijke datum van de lucht 1 februari 2009
Lopende tijd 42 minuten
Gastoptreden (s)
  • Andy Buckley als David Wallace
  • John Hartmann als Kendall
  • Rick Overton als Mr. Beesly
  • Bobby Ray Shafer als Bob Vance
  • Jessica Alba als Sophie / haarzelf (niet genoemd)
  • Jack Black als Sam / himself (niet genoemd)
  • Cloris Leachman als Lily Hannaday / himself (niet genoemd)

"Stress Relief" is een tweedelige aflevering van de Amerikaanse komische tv-serie Het kantoor. Ze vormden de veertiende en vijftiende aflevering van het vijfde seizoen en de 86ste en 87ste algemene afleveringen van de serie. Beide afleveringen werden geregisseerd door Jeffrey Blitz en geschreven door Paul Lieberstein, die ook Toby Flenderson op de show speelt.

In deze aflevering blaast Dwight een vuurtje op kantoor om de brandveiligheidsvaardigheden van het kantoor te testen, maar dingen gaan van kwaad tot erger wanneer Stanley een hartaanval krijgt, waardoor Michael manieren bedenkt om stress op kantoor te verlichten, inclusief een comedic gebraden van zichzelf. Ondertussen kijken Andy, Jim en Pam naar een illegaal gedownloade film aan het werk met Jack Black, Jessica Alba en Cloris Leachman, en Pam behandelt het recente argument van haar ouders dat haar vader ertoe heeft bewogen bij haar en Jim te zijn.

Beide delen van "Stress Relief" werden oorspronkelijk onmiddellijk uitgezonden direct na de uitzending van Super Bowl XLIII, en Het kantoor schrijvers en producenten probeerden nieuwkomers in de serie aan te trekken met de verwachte toename van het aantal kijkers. Gaststerren Black, Alba en Leachman hebben geen interactie met de reguliere personages zelf, maar verschijnen eerder in een film in de aflevering. Het kantoor maker Greg Daniels zei dat dit werd gedaan om de aflevering meer gegrond in de realiteit te houden.

De aflevering kreeg over het algemeen positieve recensies, met Tijd magazine waarin het in 2009 de beste algemene tv-aflevering van een serie wordt genoemd. Veel commentatoren loofden met name de chaotische koude open scène, waarin Dwight zijn medewerkers in paniek brengt met een gesimuleerd vuur als onderdeel van een verwarde veiligheidsdemonstratie. Vanwege de nabijheid van de Super Bowl, is "Stress Relief" de meest bekeken aflevering van Het kantoor met 22,9 miljoen kijkers volgens Nielsen Media Research tijdens de originele uitzending. Het won de Primetime Emmy Award voor uitstekende regie voor een comedy-serie en ontving nog een nominatie voor uitstekende enkelcamera's voor een comedyserie.

plot

Deel een

Geërgerd dat geen van zijn collega's aandacht schonk aan het brandveiligheidsseminarie dat hij vorige week gaf, probeert Dwight (Rainn Wilson) een andere aanpak door de kantooruitgangen dicht te dichten, de telefoonlijnen door te snijden en een vuur in een vuilnisbak te starten. Dwight legt rustig de juiste veiligheidsprocedures uit, terwijl de paniekende werknemers proberen te vluchten, ramen inslaan, door luchtkanalen kruipen en kantoorapparatuur vernietigen. Dwight onthult uiteindelijk dat het slechts een oefening was, maar Stanley (Leslie David Baker) lijdt aan een hartaanval en stort in de commotie in. Dwight wordt vervolgens gecensureerd door Dunder Mifflin, CFO David Wallace (Andy Buckley), en Michael (Steve Carell) ontdoet hem van zijn positie als veiligheidsofficier. Nadat Stanley is vrijgelaten uit het ziekenhuis, waarschuwen zijn artsen hem om zijn stressniveaus onder controle te houden om verdere schade aan zijn gezondheid te voorkomen. Michael organiseert een reanimatietraining voor de werknemers, maar ze worden te snel afgeleid en de les blijkt vruchteloos. De sessie eindigt slecht wanneer Dwight de dure reanimatiepop vernietigt, en nog een rebuke van David Wallace verdient. Dwight krijgt de opdracht om zijn collega's te verontschuldigen en handtekeningen te ontvangen waarin ze erkennen dat ze hem vergeven, maar nadat hij openlijk verklaart dat zijn verontschuldiging onoprecht is en ontkent dat hij verantwoordelijk is voor Stanley's hartaanval, weigeren ze te ondertekenen.

Met spanningen op het kantoor probeert Michael zijn werknemers te kalmeren met yoga- en meditatiesessies. Michael realiseert zich echter snel hij is eigenlijk de bron van de stress van zijn werknemers wanneer Stanley's stressreader onbeheersbaar piept wanneer Michael in de buurt is. Michael overhandigt de stresslezer aan Oscar (Oscar Nunez) en is geschokt als hetzelfde resultaat optreedt. Ondertussen ondergaan de ouders van Pam (Jenna Fischer) een moeilijke periode in hun huwelijk en Pam's vader verblijft bij haar en Jim (John Krasinski). Jim probeert Pam op te vrolijken door een niet-gelicentieerde film met Andy (Ed Helms) te bekijken (ze weten niet hoe ze toegang moeten krijgen tot dergelijke films terwijl Andy dat doet, dus ze moeten de film in Andy's gezelschap bekijken). De film speelt door Jack Black, die verloofd is met een personage gespeeld door Jessica Alba, maar verliefd wordt op haar oudere grootmoeder, gespeeld door Cloris Leachman. Tijdens de film bespreken Jim en Pam de situatie met Pam's ouders, maar Andy gelooft dat hun opmerkingen gericht zijn op de personages in de film, waardoor hij concludeert dat ze "filmgenieën" zijn die verborgen diepten in de film vinden.

Deel twee

Michael besluit dat de werknemers gestresst zijn omdat ze terughoudend zijn om hun gevoelens te uiten, dus organiseert hij een komisch gebraad van zichzelf in het magazijn. Dwight tricks de meeste van de medewerkers in het ondertekenen van zijn verontschuldiging brief door te doen alsof het een inlogvel is, maar Phyllis (Phyllis Smith) vangt op en weigert te ondertekenen.Elk van de kantoor- en magazijnmedewerkers neemt vrolijk stoten op Michael, die in eerste instantie lijkt te genieten van de grappen, maar steeds ongemakkelijker en belediger wordt. Als het tijd is om zijn werknemers te roosteren, belandt Michael uit het magazijn, zichtbaar overstuur. Na het braden neemt Michael een persoonlijke dag (tot grote zorg van zijn medewerkers, die zich kwaad gaan voelen over de vernietigende grappen tegen Michael) en brengt hij tijd door op een speeltuin om na te denken, duiven te voeren door hele sneetjes brood op de grond te gooien en het maken van vogelgeluiden, ondanks het gebrek aan vogels in het winterweer. Dwight bedriegt Phyllis in het ondertekenen van zijn verontschuldigingsbrief door een postbode om te kopen en haar te vragen een neppakket te ondertekenen. Michael keert terug naar het kantoor, waar hij elk van zijn collega's met oneliners brandt. Stanley lacht hartelijk als Michael hem roostert en de spanning doorbreekt. Michael vertelt zijn werknemers dat zij de reden zijn dat hij in de papierhandel is gestapt en dat ze hem toejuichen.

Pam vraagt ​​Jim om met haar vader te praten en hem te overtuigen om dingen uit te zoeken met haar moeder. Maar kort nadat ze hebben gesproken, leert Pam dat haar vader een scheiding heeft gezocht en zijn eigen appartement zoekt. Pam neemt aan dat het komt door iets dat Jim tegen haar vader zei en hem de schuld geeft voor hun uiteenvallen. Pam confronteert haar vader later met waarom hij haar moeder heeft achtergelaten terwijl Jim door het raam kijkt. Pam keert terug naar het kantoor en vertelt Jim dat haar vader is weggegaan omdat Jim hem vertelde hoeveel hij van Pam houdt, en hij besefte dat hij zich nog nooit zo op haar best had gevoeld over haar moeder. Pam komt tot een akkoord met de scheiding en omarmt Jim met tranen. Later spreekt ze het vertrouwen uit dat de twee ware soulmates zijn. Andy hoort haar opmerkingen over haar echte scenario, denkt nog steeds dat ze het over de film heeft die ze hebben bekeken en concludeert dat hij geen filmcriticus kan zijn omdat hij niet zo inzichtrijk is als Jim en Pam.

In de slotscène van de aflevering wordt het einde van de illegaal gedownloade film onthuld: Jack Black bezoekt Cloris Leachman met bloemen en een nieuwe wandelaar, om alleen haar affaire met een andere jonge man te ontdekken en hij loopt diepbedroefd weg.

Productie

Het kantoor acteur en producent Paul Lieberstein schreef "Stress Relief"

"Stress Relief" werd geregisseerd door Jeffrey Blitz en geschreven door Paul Lieberstein, die ook Toby Flenderson op de show speelt. De aflevering werd oorspronkelijk uitgezonden op NBC in de Verenigde Staten op 1 februari 2009, onmiddellijk na de uitzending van Super Bowl XLIII. NBC besloot te luchten Het kantoor na de Super Bowl, in plaats van een andere show, vanwege positieve feedback die de serie ontving van korte promocommercials die uitgezonden werden tijdens de Olympische Zomerspelen 2008.[2] Sommigen bekritiseerden de beslissing om een ​​aflevering van te plaatsen Het kantoor, een reeds gevestigde NBC-serie, na de Super Bowl in plaats van een nieuwe show, en stelde voor dat het betekende dat het netwerk geen uitzonderlijk nieuw materiaal had.[3][4]

In de aflevering zei Lieberstein dat hij probeerde nieuwkomers uit de serie aan te trekken en hen naar de show te trekken, zonder zich te vervreemden van reguliere Het kantoor kijkers: "We wilden een stand-alone comedy-aflevering doen die mensen naar binnen kon halen."[5] Lieberstein zei dat het script minder aandacht trok voor oude verhaalbogen, die nieuwe kijkers niet zouden begrijpen.[2][5] Lieberstein zei: "Het had bijna de uitstraling van een piloot op een manier waarbij we alles opnieuw moesten invoeren, we wilden dat het heel grappig en uiterst grappig was."[2]Het kantoor maker Greg Daniels zei dat hij vond dat de aflevering zich moest concentreren op fysieke komedie en gemakkelijk toegankelijke set-stukken. Daniels zei: "Ik heb gekeken naar alle shows die de Super Bowl in de afgelopen jaren hebben gevolgd en ik vind dat een komedie een goede keuze zou zijn in het huidige klimaat. Mensen willen lachen, dus we proberen ons best om wat gelach te bieden. "[2] Acteur Rainn Wilson zei over de aflevering: "Het is een geweldige kans voor mensen om de wereld van te herbekijken Het kantoor en hopelijk komen we in onze stijl van komedie. "[6]

De twee delen van "Stress Relief" liepen een uur lang (inclusief commercials), in vergelijking met de typische lengte van een half uur van de meesten Het kantoor afleveringen. Sinds het einde van het tweede seizoen begon de serie af en toe langere afleveringen te vertonen (die ze "superformaat" noemden) bij speciale gelegenheden.[2][7][8] In tegenstelling tot andere afleveringen van Het kantoor, "Stress Relief" bevatte een uitgebreide hoofdtitelreeks waarin de namen en afbeeldingen van de hele ondersteunende cast van de serie waren opgenomen om hen erkenning te bieden in afwachting van het hoge post-Super Bowl-kijkerspubliek.[7][9][10] De openingsscène, waarin de personages dolenthousiast klauteren om te ontsnappen aan het Dunder Mifflin-kantoor als gevolg van wat zij geloven dat vuur is, duurde ongeveer anderhalve dag om te schieten. Het duurde veel langer dan gemiddeld 45 minuten opnametijd voor een scène van die lengte vanwege de hoeveelheid stuntwerk.[11] Vanwege de druk van het volgen van de Super Bowl zei actrice Jenna Fischer: "Ik denk niet dat we ooit zo hard hebben gewerkt aan een aflevering in de geschiedenis van onze show."[12]Het kantoor acteur en schrijver B. J. Novak, die niet in "Stress Relief" verscheen, zei over de aflevering: "Het is geweldig. Hierna zullen mensen de Super Bowl als de Pre-Bowl beschouwen.Kantoor Voetbal spectaculair. "[13]

Jessica Alba, Jack Black en Cloris Leachman maken gastoptredens in "Stress Relief"

In afwachting van bijzonder hoge kijkers vanwege de Super Bowl, werden NBC-officials aangemoedigd Het kantoor producenten om de gastoptredens van beroemdheden in de aflevering te vermelden.Jack Black, Jessica Alba en Cloris Leachman maakten allemaal gastoptredens in "Stress Relief" als resultaat. Ze hebben echter geen interactie met de cast en personages van Het kantoor, maar verschijnen eerder afzonderlijk in een bootleg-film genaamd Mevrouw Albert Hannaday, die de personages bekijken in de aflevering.[9][14] Greg Daniels zei dat dit was gedaan omdat het "helpt de show geaard te houden en minder leuk Ik hou van Lucy".[14] Lieberstein zei ook dat het besluit tot gieten logisch was, omdat: "Als we gewoon een verkoper overbrengen die op kantoor komt en het is Jack Black, is het moeilijk te geloven."[6] "Stress Relief" markeerde Black's vierde televisie-optreden in vijf jaar: hij verscheen eerder in de Fox sitcom Cracking Up in 2004, de Comedy Central-serie De Naked Trucker en T-Bones Show in 2004, en de Fox animated comedy-serie The Simpsons in 2007.[15][16] Steve Carell zei over de uitvoering van Leachman: "Zij is die extra smaakmaker, dat extra pitje aan de pot dat zorgt voor een heerlijke komische gumbo."[12]

Culturele referenties

Vlak voordat Dwight zijn brandsimulatie startte, zei hij dat zijn collega's eerder niet luisterden omdat hij een presentatie gaf over het computerprogramma Microsoft PowerPoint, waarvan hij zei: "PowerPoint is saai".[17] Michael verwijst naar Barack Obama, de eerste Afro-Amerikaanse president van de Verenigde Staten, naar Stanley terwijl hij een hartaanval krijgt door te roepen: "Stanley! Barack is president! Je bent zwart! Stanley!"[7] Een geschrapte scène gaat verder in op de verkiezing van Obama, waarbij Michael de keuze prijst en Darryl, waarbij Darryl de Kaukasische kantoormedewerkers half grappend vertelt wat er voor hen zal veranderen (ze hoeven niet langer te doen alsof ze van jazz houden, en Morgan Freeman zal er geen krijgen meer acteerwerk omdat "hij meer voor jullie is"). Michael belt een medewerker van het Rode Kruis, een internationale humanitaire beweging, om een ​​les over reanimatie te geven. De instructeur suggereert dat ze het hart pompen op het ritme van "Stayin 'Alive", een disco-nummer van de popband, de Bee Gees, maar Michael mixt het nummer met "I Will Survive" van Gloria Gaynor.[17] Aan het einde van de les snijdt Dwight het gezicht af van de reanimatiepop en legt het op zijn gezicht op de manier van Hannibal Lecter, een fictieve kannibalistische seriemoordenaar die het gezicht van een man afsneed en het als een masker in de thriller van 1991 droeg film, De stilte van de lammeren.[8][9][17] Aan het kijken Mevrouw Albert Hannaday, Andy zegt dat het Cloris Leachman-personage oorspronkelijk door de veel jongere actrice Nicole Kidman gespeeld moest worden, en de lastminute-vervanging zorgde voor een kleine revisie in het script van de film.[9] De nummers "You Make My Dreams Come True" van Hall and Oates, "All Out Love" van het soft rock duo Air Supply, "Have a Little Faith in Me" van singer-songwriter John Hiatt en "Lady" van Little River Band spelen tijdens scènes in Mevrouw Albert Hannaday.[18][19]

Michael omschrijft het gebraad als een evenement in de stijl van op tv uitgezonden comedy-specials die worden uitgezonden via het kabelnetwerk, Comedy Central.[18] Bij het beschrijven van de aankomende branding, zegt Michael dat hij van plan is om YouTube te bellen, een online website voor het delen van video's, om het evenement op te nemen.[7] Tijdens het roosteren zegt Pam dat Michael's penis zo klein is: "Als het een iPod was, zou het een Shuffle zijn", een verwijzing naar de kleinste van de Apple Inc. draagbare mediaspelermerken.[17] Kelly zei dat ze Lord Voldemort, de afschuwelijke antagonist van de Harry Potter-romans en -films, liever zou kussen dan Michael.[18] Andy zingt een lied over Michael, "What I Hate About You", op het nummer van het rocknummer van The Romantics, "What I Like About You".[18] Angela maakt een grapje: "Als je sunblock op een raam zet, ben je misschien Michael Scott", wat gemodelleerd is naar de "je bent misschien een redneck" one-liner moppen van comedian Jeff Foxworthy.[8] Terwijl hij zijn collega's aan het eind van de aflevering roosterde, zei Michael tegen Andy: "Cornell heeft gebeld en ze denken dat je zogt", een verwijzing naar Cornell University, de Ithaca, New York universiteit waar het personage Andy aanwezig was.[9]

ratings

In de originele Amerikaanse uitzending op 1 februari 2009 werd "Stress Relief" door 22,9 miljoen kijkers in 13,34 miljoen huizen bekeken, volgens Nielsen Media Research, waardoor het de meest bekeken aflevering van Het kantoor en de enige aflevering die meer dan 20 miljoen kijkers bereikt. De aflevering trok een 10,6-rating en 14,46 miljoen kijkers in de leeftijd tussen 18 en 49. Het was meer dan het dubbele van de eerder hoogste score van de show in de leeftijdsgroep, en vormde de grootste 18-49-rating voor een NBC entertainment-uitzending in vier en een -half jaar, sinds de tiende seizoensfinale van de medische dramaserie ER op 13 mei 2004. Naar schatting 37,7 miljoen kijkers keken minstens zes minuten of langer naar "Stress Relief".[20] Zoals verwacht, Het kantoor profiteerde ten zeerste van de uitzending van Super Bowl XLIII, die werd gezien door 98,7 miljoen gemiddelde kijkers, waardoor het de meest bekeken Super Bowl in de geschiedenis op het moment was.[20][21]

Kritieke ontvangst

Tweet