Chakra-dieet: eet je weg naar innerlijke vrede - Mamiverse

Het chackra dieet zal je innerlijke rust brengen BIJGEWERKT 17 juni 2017 Het chakra dieet zal je innerlijke vrede brengen, zelfs wanneer de wereld om je heen in chaos is. Met Thanksgiving achter ons zijn de meesten van ons nu gericht op winkelen, feesten en, natuurlijk, meer eten. Zoals te verwachten, kunnen veel vrouwen gemakkelijk uit balans raken. Ben jij een van hen of houd je jezelf gecentreerd en geaard?Eten kan het antwoord zijn om het soepel te laten verlopen. Werkelijk. Ik geloof echt dat we zijn wat we eten en wat we eten beïnvloedt niet alleen ons fysieke lichaam, maar ook onze energetische lichamen. Bovendien, omdat alles energie is, en voedsel een vorm van energie is, zal het een grote impact hebben op ons welzijn, beïnvloed door je chakra's.
Seguir Leyendo:

Chakra-dieet: eet je weg naar innerlijke vrede - Mamiverse

Root chakra voedsel

Je eerste chakra bevindt zich aan de basis van je wervelkolom en is verbonden met je veiligheid en overleving. Als uw fundament verbindt uw rootchakra u met de fysieke wereld. Wanneer je wortelchakra uit balans is, voel je je misschien niet veilig in je lichaam of word je gestrest.

Omdat dit chakra alles is om je op aarde te aarden, kan het toevoegen van wortelgroenten aan je dieet je verbinding met de fysieke wereld helpen versterken.

Groenten die kunnen helpen bij het genezen van je wortelchakra zijn bieten, rutabagas, knoflook, gember, rapen, aardappelen, uien en pastinaken. Probeer ze geroosterd met zout en olijfolie voor een eenvoudige aardende maaltijd die ook heerlijk is!

Eiwit, vooral rood vlees, is ook aan de grond (denk aan aards stoofschotels en bottenbouillon). Als je een vegetariër of veganist bent, zijn rode bonen en linzen een geweldige eiwitbron voor je wortelchakra, net als eieren, tofu en pindakaas.

Stevige oogstkorrels, zoals bulgar, boekweit en hele haver, bieden uw lichaam complexe koolhydraten en zijn een waardevolle bron van vezels. Wanneer u granen in de supermarkt koopt, moet u altijd kiezen voor volkoren granen die de hele kern bevatten. Wanneer u op zoek bent naar volkorenproducten, kijk dan naar de ingrediënten en zorg ervoor dat de hele korrel op of bovenaan de lijst staat.

Rood fruit - zoals rode appels, watermeloen, granaatappels en bessen - kan helpen om je wortelchakra op te laden.

Specerijen zoals bieslook, paprika en peper kunnen worden toegevoegd aan wortelchakra-voedsel voor een extra boost van genezing.

Als u een theedrinker bent, geniet dan van een kopje rooibos en hibiscusthee (warm of bevroren) om uw wortelchakra te helpen genezen.

Tweet