Deze 8 heerlijke groene theeën zullen jouw zen in een beker zijn

groene thee

Getty Images

We kunnen commissie verdienen voor aankopen via onze links.

Vanaf het begin als een nietje in de oude Chinese mythologie, geneeskunde en landbouw tot zijn rijke geschiedenis als een ceremonieel symbool van welvaart en respect, is groene thee een fascinerende drankcategorie die blijft evolueren. Geladen met krachtige antioxidanten, essentiële voedingsstoffen en ontstekingsremmende polyfenolen, heeft groene thee nu een prominente plaats in het westerse welzijn en wordt het geprezen om zijn vele krachtige gezondheidsvoordelen.

Hoewel groene en zwarte thee uit dezelfde plant komen (Camellia sinensis), is het verschil in kleur het resultaat van zeer verschillende verwerkingstechnieken en oxidatie. In tegenstelling tot zwarte theeblaadjes, die na verloop van tijd maar vóór het drogen worden geoxideerd en gisten, worden rauwe groene theebladeren geoogst, verdord en onmiddellijk verwarmd door stomen of braden, een proces dat helpt de oxidatie te stoppen, zodat de bladeren behouden hun natuurlijke groene kleur.

Typisch minder cafeïne dan zwarte thee, groene thee heeft een meer delicate, frisse smaak en is natuurlijk groen groen van kleur. Hoewel teeltmethoden, timing van de oogst van de bladeren en verwerkingsmethoden veel verschillende soorten en stijlen van groene thee creëren, zijn de meeste groene theeën die we hier in de Verenigde Staten drinken nog steeds afkomstig uit Azië.

Of je nu een groot liefhebber van groene thee bent of een nieuwkomer, er zijn talloze merken en variëteiten op de markt - zo veel zelfs dat het kiezen van de perfecte mix een beetje een uitdaging kan zijn. Om u te begeleiden naar vers doordrenkte gelukzaligheid, hebben we de best beoordeelde, duurzaam geproduceerde en best smakende groene theesoorten bijeengebracht om u te helpen uw gelukkige plek te bereiken.

Advertentie - Lees hieronder verder

1 Yogi Pure groene thee

$ 20 voor een pakket van zes KOOP NU

Beste algemeen

Of je nu je kop koffie in de middag vervangt of gewoon op zoek bent naar een rechtlijnige en smaakvolle groene thee, deze Pure Green-variëteit van Yogi is zeer gewaardeerd en geliefd bij zowel thee-drinkende nieuwkomers als experts.

Gecertificeerd USDA Organic en Non-GMO Project Verified, Yogi's Pure Green Tea is gemaakt van een mix van bladeren afkomstig uit India, China en Sri Lanka. De smaak wordt beschreven door recensenten als licht, soepel en verfrissend - waardoor het een ideale keuze is voor een kop thee in de ochtend of een gezonde middag pick-me-up.

Ons favoriete onderdeel van Yogi-thee is de missie van het merk: welzijn en welzijn. Opgericht door een holistische levende instructeur genaamd Yogi Bhajan in 1969, zet het merk zijn erfenis van welzijn voort met elk pakket, inclusief voorgestelde yogahoudingen voor meditatie aan de zijkant van de doos en zelfs kleine motiverende citaten op het label van elke afzonderlijke theezak.

Yogi is yoga in een kopje en we zouden deze Pure Green Tea graag elke ochtend drinken.

Meer: De 9 beste Matcha-thee voor totaal welzijn

Advertentie - Lees hieronder verder

Advertentie - Lees hieronder verder

2 Numi Organic Tea Gunpowder Green Full Leaf Green Tea

$ 15 voor een pakket van drie KOOP NU

Voor een vollere, geurige en aardse groene thee, hoef je niet verder te zoeken dan Numi's Gunpowder Green Full Leaf Tea. Gecertificeerd USDA Organic en Fair Trade gecertificeerd, we zijn er vooral dol op dat dit milieuvriendelijke merk niet-GMO, biologisch afbreekbare theezakjes gebruikt.

Buskruit groene thee (ook wel parelthee genoemd) is een vorm van Chinese thee waarin elk blad zachtjes is gestoomd en vervolgens in een kleine ronde pellet is gerold. De Engelse naam komt van de gelijkenis met kluiten buskruit, hoewel het niets met smaak te maken heeft. Wanneer ze worden gedompeld, ontvouwen deze theeparels zich prachtig en geven ze een volle smaak en aroma vrij die vele recensenten doet denken aan een bemoste boswandeling of vers zeewier van de oceaan.

Deze medium-caffeïne thee is soepel, goed uitgebalanceerd en (bij gebrek aan een betere omschrijving) intens groen. Drink het in de namiddag om je zintuigen te laten ontwaken.

Advertentie - Lees hieronder verder

Advertentie - Lees hieronder verder

3 Harney & Sons Citron groene thee

$11 KOOP NU

Deze lichte en citrusachtige groene thee is perfect voor degenen die voor het eerst groene thee proberen of die op zoek zijn naar een schone, minder intense groene thee om hun dag te beginnen.

Een op Connecticut gebaseerd fijn theemerk, Harney & Sons, neemt deel aan het 1% For the Planet-programma, wat betekent dat ze direct een procent van de totale verkoop doneren aan milieuorganisaties via verschillende non-profitorganisaties.

Met een ingrediëntenlijst bestaande uit groene thee, goudsbloembloemblaadjes en natuurlijke sinaasappelolie, is Harney & Sons Citron Green Tea een prachtig aromatische en toch zachte groene thee die een alledaags kopje thee verandert in een zintuiglijk ritueel. Serveer deze citroen groene thee naast de brunch of wanneer je bezoekers hebt - we garanderen dat je gasten om de naam van deze speciale blend zullen vragen.

Advertentie - Lees hieronder verder

Advertentie - Lees hieronder verder

4 Steven Smith Teamaker No. 96 Jasmine Silver Tip Green Tea

$14 KOOP NU

Jasmijn groene thee is groene thee die is op smaak gebracht met jasmijnbloemen, en het is een geweldige keuze voor mensen die net beginnen met het drinken van groene thee of op zoek zijn naar een smaakvolle en geurige melange.

Steven Smith Teammakers, gevestigd in Portland, Oregon, mengen hun theeën in kleine hoeveelheden en het merk heeft een echte wetenschap gemaakt van hun precieze en doordachte ingrediëntencombinaties. Smith haalt zijn theeën en plantenextracten in bij telers, exporteurs en theemakelaars in India, China, Sri Lanka en Afrika.Deze Jasmine Silver Tip-thee wordt verbouwd in de Chinese provincie Fujian en gaat door een langdurig productieproces dat draait rond het bloeiseizoen van jasmijnbloemen.

Schoon, verfrissend en met een delicaat maar betoverend bloemig aroma, Smith's No. 96 jasmijngroene variëteit zorgt voor een opbeurende kopje thee in de middag.

Advertentie - Lees hieronder verder

Advertentie - Lees hieronder verder

5 Rishi Jade Cloud Organic Green Tea

$9 KOOP NU

Als je nog niet bent verleid door de naam van deze zoete en weelderige groene thee, denken we dat je verslaafd zult zijn na je eerste slokje. Deze thee dankt zijn naam aan de oude Chinese groene thee die bekend staat als Wuluof "Jade Cloud."

Gecertificeerde USDA Organisch en verpakt in niet-GMO, biologisch afbreekbare satchets, worden Jade Cloud groene theebladeren met de hand geoogst uit de hoge bergen van Hubei, China, in het vroege voorjaar wanneer de bladeren het meest mals en zoet zijn. Nog liever: de opbrengst van deze fair trade-gecertificeerde groene thee biedt gezondheidszorg, toegang tot onderwijs en andere verbeteringen aan het levensonderhoud van gezinnen met theeboeren in dezelfde Chinese provincie waar het is geoogst.

Deze thee heeft een volle en grasachtige smaak, een diep aroma en een rijk lichaam. Het beste voor meer gekruide liefhebbers van groene thee die gewend zijn aan aardse en krachtige brouwsels, Jade Cloud is een dromerige en hartige groene thee waarvan we denken dat hij het beste smaakt in de ochtend.

Advertentie - Lees hieronder verder

Advertentie - Lees hieronder verder

6 Tazo Groene Thee China Groene Tips

$ 24 voor een pakket van zes KOOP NU

Deze lente geoogste groene thee tips worden geoogst uit China en geven een rijke, aardse smaak met licht florale tonen. Deze veelzijdige thee werkt prachtig heet of bevroren, waardoor het een geweldige keuze is om het hele jaar door in de kast te bewaren.

Advertentie - Lees hieronder verder

Advertentie - Lees hieronder verder

7 Traditional Medicinals Organic Green Tea Ginger

$ 25 voor een pakket van zes KOOP NU

Licht kruidige gember en aardse groene thee spelen heel mooi samen in deze organische mix van Traditional Medicinals. Van anti-inflammatoire eigenschappen tot helpen bij misselijkheid en vertering, gemberwortel heeft een lange lijst met gezondheidsvoordelen. Het drinken van een kopje gemberthee is een gemakkelijke manier om dit superfood in je dagelijkse regime op te nemen, en we houden vooral van deze specifieke blend.

Advertentie - Lees hieronder verder

Advertentie - Lees hieronder verder

8 STASH Tea Premium Green Loose Leaf-thee

$ 14 voor een pond KOOP NU

Deze Sencha Green-thee in Japanse stijl van STASH heeft een kruidachtige en licht nootachtige smaak en wordt door voormalige koffiedrinkers sterk geprezen als een verfrissende ontbijtthee om de dag een kickstart te geven. Als je liever losse theezakjes boekt, is STASH Tea een heerlijke optie.

Advertentie - Lees hieronder verder

Advertentie - Lees hieronder verder

Tweet