Patiëntinformatie over een vochtbeperkend dieet

Een vochtbeperkt dieet beperkt uw dagelijkse inname van vloeistoffen, evenals voedingsmiddelen die veel vocht bevatten. Het doel van een vochtbeperkt dieet is het voorkomen van vochtophoping in uw lichaam, een aandoening die oedeem wordt genoemd. Uw arts kan u een vochtbeperkt dieet voorschrijven als u een nierziekte in het eindstadium heeft of dialyse gebruikt. Een vochtbeperkt dieet maakt ook deel uit van het behandelplan voor congestief hartfalen.

Video van de dag

De hoeveelheid vloeistof die u elke dag kunt gebruiken, is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder uw medische conditie en lichaamslengte. Het Langone Medical Center van de universiteit van New York merkt op dat veel artsen de inname van vocht beperken tot 64 ounces, of 8 kopjes per dag voor congestief hartfalen.

Een vochtbeperkt dieet beperkt alle vloeistoffen en voedingsmiddelen die vloeibaar zijn bij kamertemperatuur. Voorbeelden van deze voedingsmiddelen zijn ijsblokjes, gelatine, yoghurt, soepen, sauzen, ijs en fruit met een hoog volume water, zoals watermeloen. Je mag alle soorten vast voedsel consumeren.

Een dieethandleiding ontwikkeld voor het California Department of Developmental Services adviseert dat alle vloeistoffen op een vochtbeperkt dieet moeten worden gekozen op basis van de voeding die ze leveren. Bijvoorbeeld, verse vruchtensappen, soepen en melk moeten worden gekozen voor koffie, thee, frisdrank en alcohol. Behalve dat het geen voedingswaarde heeft, kunnen cafeïnehoudende dranken je uitdrogen. In tegenstelling tot andere medische diëten voldoet een vochtbeperkt dieet over het algemeen aan de voedingsnormen voor de meeste voedingsstoffen. Het volgen van een vochtbeperkt dieet leidt niet tot een verhoogd risico op ondervoeding.

Naast het beperken van uw vochtinname, moet u mogelijk uw natriumgehalte beperken. Overmaat natrium triggert uw dorstreactie, waardoor een vochtbeperkt dieet moeilijker te volgen is. U moet uw vochtopname verdelen over uw drie maaltijden en uzelf wat extra vocht toedienen tussen de maaltijden, voor het geval u dorst krijgt. Tufts Medical Center merkt op dat het nuttig is om een ​​logboek bij te houden om uw vochtinname te volgen. Dagelijks afwegen kan u helpen bepalen of u binnen de richtlijnen voor vloeistoffen blijft. Snelle gewichtstoename of -daling kan wijzen op te veel vochtinname of te weinig vochtinname.

LiveStrong Calorie Tracker

Verlies gewicht. Voel me geweldig! Verander je leven met MyPlate door LIVESTERK.COM

Tweet