Three Day Water snel en de voordelen ervan

Een driedaagse water vasten kan worden opgenomen door degenen die goed thuis zijn in het eendaagse vasten. Een driedaagse fast is weinig intenser dan een 24-uurs fast. Het is goed om eerdere ervaring te hebben met het kortere eendaagse water vasten. Deze ervaring geeft je het vertrouwen om het langere driedaagse watervast vast te houden, wat veel meer fysieke, mentale en spirituele voordelen biedt.

Hoe zich voor te bereiden op een Driedaagse water snel?

Langere vasten worden aanbevolen in de traditionele geneeskunde zoals naturopathie vanwege de verschillende gezondheidsvoordelen. In dergelijke gevallen wordt het vasten gedaan onder toezicht van een gekwalificeerde arts en kan men de instructies van de arts volgen.

Als je het driedaagse vasten thuis wilt doen, heb je wat voorbereiding nodig. In de eerste plaats bereid je je voor op de oefening. De meeste mensen zullen veel angst hebben om een ​​driedaags lang vasten te proberen. Het is raadzaam om begeleiding van een expert te krijgen voordat je het doet. Ook zijn er tal van boeken over natuurlijke genezing die lange vasten aanbevelen voor gezondheidsvoordelen. Het is goed om de basisprincipes van vasten, de verschillende lichamelijke reacties en de voordelen ervan te begrijpen. Lees ook de getuigenissen van degenen die lang vasten hebben geprobeerd en leer over hun ervaringen. Dat geeft je vertrouwen, om deze gewoonte aan te nemen.

Een normaal menselijk lichaam kan weken zonder voedsel gaan. Vandaar dat een driedaags vasten niet moeilijk is. Zodra u ermee begint, ervaart u de grote voordelen voor de gezondheid die eraan verbonden zijn. Als u een ernstige ziekte heeft, raadpleeg dan eerst uw arts voordat u probeert te vasten. Degenen met bepaalde contra-indicaties zoals tuberculose en andere deficiëntieziekten mogen niet op lange termijn vasten. Ook zwangere vrouwen moeten langdurige vasten vermijden.

Ook moet je na het drie dagen durende water-vasten ongeveer 3-4 dagen hebben om langzaam terug te komen naar normale eetgewoonten. Daarom moet u in totaal 6 - 7 dagen plannen voor het volledige proces. Idealiter zou je op een retraite of een rustige vakantie moeten zijn om dit te proberen.

Hoe doe je een Driedaagse water snel?

Bij driemaal daags snel water, moet je 72 uur alleen water drinken. Geen vast voedsel of andere vloeistoffen die voeding bevatten (zoals vruchtensap, melk, enz.) Zijn toegestaan. Eenvoudig puur mineraalwater is goed. Je kunt ook gekookt en gekoeld water gebruiken. Men kan ongeveer 1 ½ liter tot 3 liter (of meer) gewoon water drinken op één volledige dag, afhankelijk van de capaciteit van die persoon. Enigszins warm water is ook goed om het reinigingsproces te ondersteunen.

Ga hier 3 volle dagen mee door.

Lichaamsreacties en ervaringen tijdens een driemaalswatersnel water

Als je voor de eerste keer een drietalig watervastwater probeert, zul je weinig reacties in het lichaam opmerken waarop je voorbereid moet zijn. Als gewoonte is het lichaam gewend om meerdere keren per dag voedsel te eten. Als er een plotselinge tekort aan voedselinname is, kunt u zwakte, duizeligheid, misselijkheid, enz. Ervaren, wat heel normaal is. Soms voel je je erg energiek, maar oefen je jezelf niet gedurende deze tijd. Het volgende moment kun je je zwak voelen. Deze fluctuaties zijn normaal en normaal. Er kan ook een daling van de bloeddruk en lichte hoofdpijn zijn. Je hoeft niet bang te worden voor deze reacties. Je moet rusten of gaan liggen, wanneer deze symptomen ooit intens worden. Raadpleeg een arts als deze reacties te heftig zijn.

Je kunt zelfs een plotselinge hongerhonger voelen. Om het te overwinnen, drinkt u gewoon een of twee glazen water. Ga dan liggen en rust uit. De honger zou in korte tijd moeten verdwijnen. Als de honger steeds terugkeert, raadpleeg dan uw arts. Je kunt het vasten stoppen als de honger ondraaglijk is. Maar in de meeste gevallen is het geen serieus probleem tijdens een driedaags vasten.

Voedsel hunkeren is een andere reactie in de geest die veel voorkomt. Men begint verschillende soorten voedsel te bedenken. Je kunt je zelfs gaan verbeelden en dagdromen over het bereiden en eten van alle soorten voedsel dat je lekker vindt.

Vasten is een tijd voor intense reiniging op fysiek en mentaal niveau. Het lichaam heeft een natuurlijk mechanisme om gifstoffen uit het lichaam weg te gooien tijdens het genezingsproces. Deze gifstoffen worden meestal via de spijsvertering in de darmen weggegooid. Op dit moment krijgt men een dikke witte coating op de tong. De coating kan zelfs blijven bestaan ​​nadat de tong is gesloopt. Dit is een teken dat de gifstoffen worden geëlimineerd.

Een klysma wordt in deze tijd geadviseerd door de artsen om de verwijdering van gifstoffen in de dikke darm te versnellen.

De toxines kunnen ook via de longen worden verwijderd. Op dat moment kan iemand een slechte adem krijgen die een dag of twee kan aanhouden.

Het gevoel van misselijkheid kan worden veroorzaakt door de zuurgraad in de maag, die kan worden verwijderd door een liter zout water te drinken en onmiddellijk uit te braken. Dit wordt 'Kunjal Kriya' of 'Vaman Kriya' genoemd in yoga en is een gangbare praktijk in zowel ayurveda als naturopathie om de maag te reinigen.

Het belangrijkste is om te begrijpen dat dit normale reacties zijn. Ga door met het 3-daagse vasten met moed. Houd de geest zo vredig mogelijk. Soms kan de geest veel opgekropte emoties uit het verleden opsturen die in het onderbewustzijn worden opgeslagen. Blijf een getuigenis houden gedurende deze tijd. Oefen langzaam diep ademhalen om de geest stabiel en rustig te maken.

Hoe een driedaagse water snel te breken?

Het vasten doorbreken is net zo belangrijk als het vasten zelf. Als het lichaam drie dagen zonder eten blijft, went het eraan. Het verteringsvuur gaat naar beneden. Op dat moment kan men geen grote hoeveelheden voedsel eten of verteren. Het zal een schok voor het systeem zijn als je vast voedsel consumeert. Dus je moet het spijsverteringsvuur geleidelijk verhogen en het weer normaal maken.

Het vasten wordt meestal verbroken door het drinken van citroensap of sinaasappelsap. Op de eerste dag na het verbreken van het vasten, neem niets anders.Alleen citroen- of sinaasappelsap moet ongeveer 3 - 5 keer per dag worden ingenomen. Als iemand teveel honger voelt, voeg dan een halve lepel pure honing toe aan het sap om wat calorieën te krijgen.

Op de tweede dag na het vasten kan men 3 tot 5 keer per dag lichte groentesoepen, kokoswater of vruchtensap met honing gebruiken. Sommigen kunnen ook lichte melk nemen (melk met een gelijke hoeveelheid water), terwijl anderen het misschien moeilijk vinden om melk te verteren.

Op de derde dag kan men fruit en gekookte groenten hebben omdat ze gemakkelijk te verteren zijn.

Vanaf de vierde dag kan men teruggaan naar een normaal dieet samen met fruit. Op dit punt moet men voorzichtig zijn. Er is een neiging om teveel te eten en de maag te overbelasten. Je kunt een aantal keer kleinere hoeveelheden eten, in plaats van een keer of twee keer te veel te eten. Men moet met mate eten en langzaam terugkeren naar de normale eetgewoonten.

Voordelen van een driemaal (72 uur) watervast vasthouden

  1. Een driedaags vasten met water geeft enorme gezondheidsvoordelen. Ons spijsverteringsstelsel werkt zonder enige rust, dag en nacht. Een vasten geeft de broodnodige rust aan het hele spijsverteringsstelsel om zichzelf te herstellen en te genezen. Toxinen worden verwijderd en men voelt verbeterde energie en kracht.
  2. Vasten kan de immuniteit verbeteren en geeft een lang leven.
  3. Vasten is de gemakkelijkste manier om af te vallen. Bij een driedaags vasten kan iemand iets verliezen van 1 - 3 kg. Maar u zult het grootste deel van dit gewicht terugwinnen zodra u terugkeert naar normaal voedsel. Het volgen van een gecontroleerd dieet na het vasten kan helpen bij het handhaven van de gewichtsvermindering. Vasten kan ook worden geïntegreerd met yogabeheer voor verdere voordelen. Zie artikelen - Obesitas en yogabeheer & Pranayama voor gewichtsverlies.
  4. Tijdens het vasten, kan men de geest van dichtbij observeren. Het helpt ons te begrijpen van onze eetgewoonten en hunkeringen. Dit begrip helpt het dieet te beheersen na het vasten, en helpt zo bij het afvallen.
  5. Alle bekende religieuze geloven in de wereld hebben de beoefening van vasten aangemoedigd. Vasten is een tijd van introspectie en emotionele reiniging. Men moet de getuigenhouding handhaven en de verschillende gedachten en emoties bekijken die uit het onderbewustzijn worden gegooid. Door te zien dat de geblokkeerde energieën worden vrijgegeven en de negatieve mentale indrukken onder controle worden gebracht.


gerelateerde artikelen:

Op een dag water snel en voordelen
Eén week Water snel en voordelen
21 Dagen Water snel en voordelen

One Day Juice Fast en voordelen
Driedaagse sapreiniging en voordelen
Eén week sap reinigen en profiteren

Water snel - voor detox en genezing
Detox - Een gezichtspunt van de ayurveda