11 Te vermijden voedingsmiddelen bij het proberen af ​​te vallen

Het voedsel dat u eet, kan een groot effect hebben op uw gewicht.

Sommige voedingsmiddelen, zoals yoghurt, kokosolie en eieren, helpen bij het afvallen (1, 2, 3).

Andere voedingsmiddelen, met name verwerkte en geraffineerde producten, kunnen u zwaarder maken.

Hier zijn 11 voedingsmiddelen die u moet vermijden als u probeert af te vallen.

Hele aardappelen zijn gezond en vullend, maar friet en aardappelchips niet. Ze bevatten veel calorieën en het is gemakkelijk om er veel te veel te eten.

In observatiestudies is het consumeren van frites en aardappelchips gekoppeld aan gewichtstoename (4, 5).

Eén studie vond zelfs dat chips mogelijk bijdragen aan meer gewichtstoename per portie dan welk ander voedingsmiddel dan ook (5).

Bovendien kunnen gebakken, geroosterde of gefrituurde aardappelen kankerverwekkende stoffen bevatten, acrylamiden genaamd. Daarom is het het beste om gewone, gekookte aardappelen te eten (6, 7).

Bottom Line: Franse friet en aardappelchips zijn ongezond en vetmesten. Aan de andere kant, hele, gekookte aardappelen zijn erg gezond en helpen je te vullen.

Suikerzoete dranken, zoals frisdrank, zijn een van de meest ongezonde voedingsmiddelen ter wereld.

Ze worden sterk geassocieerd met gewichtstoename en kunnen desastreuze gezondheidseffecten hebben wanneer ze in overmaat worden verbruikt (8, 9, 10, 11).

Hoewel suikerhoudende dranken veel calorieën bevatten, registreert je brein ze niet als vast voedsel (12).

Vloeibare suiker calorieën geven je geen vol gevoel en je zult niet minder voedsel eten om te compenseren. In plaats daarvan voeg je deze calorieën toe bovenop je normale inname.

Als je serieus bent over het verliezen van gewicht, overweeg dan het volledig opgeven van suikerhoudende dranken.

Kortom: suikerhoudende dranken kunnen uw gewicht en algemene gezondheid negatief beïnvloeden. Als gewichtsverlies uw doel is, kan het stoppen van frisdrank en soortgelijke dranken een grote impact hebben.

Wit brood is zeer verfijnd en bevat vaak veel toegevoegde suiker.

Het staat hoog op de glycemische index en kan uw bloedsuikerspiegel stokken (13).

Eén studie van 9.267 mensen vond dat het eten van twee plakken (120 gram) wit brood per dag gekoppeld was aan een 40% groter risico op gewichtstoename en obesitas (14).

Gelukkig zijn er veel gezonde alternatieven voor conventioneel tarwebrood. Eentje is Ezechiel brood, waarschijnlijk het gezondste brood op de markt.

Houd er echter rekening mee dat alle tarwebrood gluten bevat. Enkele andere opties zijn oepsiebrood, maïsbrood en amandelmeelbrood.

Conclusie: wit brood is gemaakt van zeer fijne bloem en kan je bloedsuikerspiegel stokken en leiden tot te veel eten. Er zijn echter veel andere soorten brood die je kunt eten.

Candybars zijn extreem ongezond. Ze verpakken veel toegevoegde suiker, toegevoegde oliën en geraffineerde bloem in een klein pakketje.

Candy bars bevatten veel calorieën en weinig voedingsstoffen. Een snoepreep van gemiddelde grootte bedekt met chocolade kan ongeveer 200-300 calorieën bevatten en extra grote repen kunnen zelfs meer bevatten (15).

Helaas kun je overal chocoladerepen vinden. Ze worden zelfs strategisch in winkels geplaatst om consumenten te verleiden om ze impulsief te kopen.

Als je trek hebt in een snack, eet dan een stuk fruit of een handvol noten.

Bottom Line: Candy-bars bestaan ​​uit ongezonde ingrediënten zoals suiker, geraffineerde bloem en toegevoegde oliën. Ze bevatten veel calorieën, maar weinig vulling.

De meeste vruchtensappen die je in de supermarkt vindt, hebben weinig gemeen met heel fruit.

Vruchtensappen worden in hoge mate verwerkt en beladen met suiker.

In feite kunnen ze net zo veel suiker en calorieën bevatten als frisdrank, zo niet meer (16).

Ook heeft vruchtensap meestal geen vezels en hoeft het niet te worden gekauwd.

Dit betekent dat een glas sinaasappelsap niet hetzelfde effect heeft op volheid als een sinaasappel, waardoor het gemakkelijk is om grote hoeveelheden in korte tijd te consumeren (17).

Blijf uit de buurt van vruchtensap en eet in plaats daarvan heel fruit.

Bottom Line: vruchtensap is rijk aan calorieën en toegevoegde suiker, maar bevat meestal geen vezels. Het is het beste om vast te houden aan hele vruchten.

Gebak, koekjes en gebak zitten vol met ongezonde ingrediënten zoals toegevoegde suiker en geraffineerde bloem.

Ze kunnen ook kunstmatige transvetten bevatten, die zeer schadelijk zijn en verband houden met vele ziekten (18).

Gebak, koekjes en cakes zijn niet erg bevredigend en je zult waarschijnlijk heel snel hongerig worden na het eten van deze calorierijke voedingsmiddelen met een lage voedingswaarde.

Als je op zoek bent naar iets zoets, ga dan naar een stukje donkere chocolade.

Bottom Line: gebak, koekjes en taarten bevatten vaak grote hoeveelheden toegevoegde suiker, geraffineerde bloem en soms transvet. Deze voedingsmiddelen bevatten veel calorieën maar vullen niet erg.

Alcohol levert meer calorieën op dan koolhydraten en eiwitten, of ongeveer 7 calorieën per gram.

Het bewijs voor alcohol en gewichtstoename is echter niet duidelijk (19).

Het drinken van alcohol lijkt goed en is eigenlijk gekoppeld aan een verminderde gewichtstoename. Zwaar drinken daarentegen is geassocieerd met een hogere gewichtstoename (20, 21).

Het type alcohol is ook van belang. Bier kan gewichtstoename veroorzaken, maar wijn met mate drinken kan ook nuttig zijn (19, 22).

Kortom: als u probeert af te vallen, kunt u overwegen alcohol te slikken of helemaal over te slaan. Wijn in kleine hoeveelheden lijkt in orde te zijn.

IJs is ongelooflijk lekker, maar erg ongezond. Het bevat veel calorieën en de meeste soorten zijn beladen met suiker.

Een klein deel van het ijs is zo nu en dan goed, maar het probleem is dat het heel gemakkelijk is om grote hoeveelheden in één keer te consumeren.

Overweeg om je eigen ijs te maken, gebruik minder suiker en gezondere ingrediënten zoals yoghurt en fruit.

Dien ook zelf een klein portie en doe het ijs weg zodat je niet teveel zult eten.

Bottom Line: in de winkel gekochte ijs is rijk aan suiker, en zelfgemaakte ijs is een beter alternatief. Vergeet niet om rekening te houden met porties, want het is heel gemakkelijk om te veel ijs te eten.

Pizza is een erg populair fastfood. Commercieel gemaakte pizza's zijn echter ook erg ongezond.

Ze bevatten extreem veel calorieën en bevatten vaak ongezonde ingrediënten zoals zeer geraffineerde bloem en verwerkt vlees.

Als je een stukje pizza wilt eten, probeer er dan thuis een te maken met gezondere ingrediënten. Zelfgemaakte pizzasaus is ook gezonder, omdat supermarktvariëteiten veel suiker kunnen bevatten.

Een andere optie is om te zoeken naar een pizzeria die gezondere pizza's maakt.

Conclusie: Commerciële pizza's worden vaak gemaakt van sterk geraffineerde en verwerkte ingrediënten. Een zelfgemaakte pizza met gezondere ingrediënten is een veel betere optie.

Koffie bevat verschillende biologisch actieve stoffen, vooral cafeïne.

Deze chemicaliën kunnen je metabolisme stimuleren en de vetverbranding verhogen, althans op korte termijn (23, 24).

De negatieve effecten van het toevoegen van ongezonde ingrediënten zoals kunstmatige room en suiker wegen echter zwaarder dan deze positieve effecten.

Hoogcalorische koffiedranken zijn eigenlijk niet beter dan frisdrank. Ze zitten vol met lege calorieën die een hele maaltijd kunnen evenaren.

Als je van koffie houdt, kun je het beste bij gewone zwarte koffie blijven als je probeert af te vallen. Het toevoegen van een beetje room of melk is ook goed. Vermijd gewoon het toevoegen van suiker, calorierijke creamers en andere ongezonde ingrediënten.

Bottom Line: gewoon zwarte koffie kan heel gezond zijn en helpt je vet te verbranden. Echter, hoogcalorische koffiedranken die kunstmatige ingrediënten bevatten, zijn erg ongezond en dikmakend.

Toegevoegde suiker is waarschijnlijk het slechtste in het moderne dieet. Overtollige bedragen zijn gekoppeld aan enkele van de meest ernstige ziekten in de wereld van vandaag (25, 26, 27).

Voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan toegevoegde suiker leveren meestal tonnen lege calorieën op, maar vullen niet erg.

Voorbeelden van voedingsmiddelen die enorme hoeveelheden toegevoegde suiker kunnen bevatten, zijn suikerachtige ontbijtgranen, mueslirepen en magere yoghurt met een laag vetgehalte.

Wees vooral voorzichtig bij het selecteren van "vetarm" of "vetvrij" voedsel, omdat fabrikanten vaak veel suiker toevoegen om de smaak te compenseren die verloren gaat wanneer het vet wordt verwijderd.

Hier zijn 15 "gezondheidsvoedsel" die eigenlijk gewoon junkfood in vermomming zijn.

Bottom Line: Toegevoegde suiker is een van de meest ongezonde ingrediënten in het moderne dieet. Veel producten, zoals vetarm en vetvrij voedsel, lijken gezond maar zitten vol suiker.

Het slechtste voedsel voor gewichtsverlies is sterk verwerkt junkfood. Deze voedingsmiddelen worden meestal geladen met toegevoegde suiker, geraffineerde tarwe en / of toegevoegde vetten.

Als u niet zeker weet of een voedingsmiddel gezond of ongezond is, lees dan het etiket. Let echter op de verschillende namen voor suiker en misleidende gezondheidsclaims.

Houd ook rekening met de portiegroottes. Sommige gezonde voedingsmiddelen, zoals noten, gedroogd fruit en kaas, bevatten veel calorieën en het kan heel gemakkelijk zijn om te veel te eten.

Tweet