Zwangerschapsdiabetes bloedsuikerspiegel

Hier bespreken we de bloedglucosewaarden in de bloedsuikerspiegel en normale bloedsuikerspiegels. We bieden ook natuurlijke strategieën om bloedsuikerspiegelfluctuaties te voorkomen.

Over zwangerschapsdiabetes

Eerst moet u een paar dingen weten die u moet weten over zwangerschapsdiabetes, zodat u kunt begrijpen wat bloedsuikerspiegel in de bloedsuikerschaal betekent.

Zwangerschapsdiabetes is diabetes die voor de eerste keer wordt gevonden wanneer een vrouw zwanger is. Diabetes betekent dat uw bloedsuikerspiegel te hoog is. Je lichaam gebruikt glucose voor energie, maar te veel glucose in je bloed is schadelijk voor zowel jij als je baby terwijl je zwanger bent.

Er zijn ook aanwijzingen dat vrouwen met zwangerschapsdiabetes meer risico lopen op het ontwikkelen van pre-diabetes en type 2 diabetes op latere leeftijd. Dit kan zijn omdat zwangerschap stress op je lichaam legt en kwetsbaarheden naar voren brengt.

De veranderende hormonen en gewichtstoename die u tijdens de zwangerschap ervaart, kunnen het voor uw lichaam moeilijk maken om zijn insulinebehoefte bij te houden. Wanneer dit gebeurt, krijgt je lichaam niet de energie die het nodig heeft van het voedsel dat je eet. Lees de diagnose Zwangerschapsdiabetes voor meer informatie over de gevaarlijke complicaties die u wilt vermijden.

Hoe u erachter kunt komen of u bloedsuikerwaarden voor uw bloedsuikerspiegel hebt

Als blijkt dat u bloedsuikerspiegels in de zwangerschapsdiabetes hebt, moet u uw bloed regelmatig testen. Wat u zich misschien niet realiseert, is dat u naar uw plaatselijke apotheek kunt gaan en een bloedglucosecontrolesysteem kunt kopen zonder de diagnose zwangerschapsdiabetes te hebben. Er is geen recept vereist, hoewel uw verzekeringsmaatschappij u niet zal vergoeden voor de teststrips, tenzij u een officiële diagnose hebt.

Moet je met iemand praten?

Zijn het zeer specifieke of persoonlijke vragen waar je het niet prettig vindt om in openbare fora te discussiëren? Als dat het geval is, kunt u zich aanmelden voor een mentoring van 60 minuten.

Zwangerschap en bevalling Mentoring

U zult versteld staan ​​van de hoeveelheid informatie en kunt vertrouwen krijgen in slechts een paar minuten persoonlijke hulp.

Ja! Ik wil meer leren!

Dit is een slim idee als u meer dan één van de risicofactoren voor zwangerschapsdiabetes hebt, omdat u ervoor moet zorgen dat u een gezond bloedsuikerniveau behoudt, ongeacht of u de diagnose zwangerschapsdiabetes hebt. Waarom? Als u op natuurlijke wijze een gezond bloedsuikerniveau kunt handhaven, is het zonde om de diagnose zwangerschapssuiker te krijgen, omdat u daardoor in een categorie komt die gevaarlijk is voor uw natuurlijke geboorteselectie. Het testen van uw bloedsuikerspiegels geeft u informatie die u kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat uw bloedsuikerspiegel stabiel blijft.

Ontvang een glucosemonitoringsysteem waarvoor geen codering vereist is (dit staat op de doos) en bevat een prikapparaat en een paar teststrips. Volg de instructies om een ​​bloedsuikerniveautest uit te voeren.

Dit betekent meestal dat u de prikpen aan de binnenkant van een van uw vingertoppen gebruikt om een ​​druppel bloed te krijgen die u op de teststrip aanbrengt die u al in uw bloedglucosemonitor hebt gestoken. Raak de teststrip aan op de druppel bloed op de aangegeven plaats en wacht totdat de machine uw testresultaten weergeeft.

Voorbeelden van bloedsuikerniveaus voor zwangerschapsdiabetes

 • Het vasten van de bloedsuikerspiegel (bij het ontwaken, vóór het ontbijt) boven de 126 ml / dL (boven 100 ml / dL wordt als pre-diabetisch beschouwd)
 • Bloedsuikerspiegel voor een maaltijd boven 126 ml / dL
 • Bloedsuikerspiegel 1 uur na een maaltijd boven 160 ml / dL (beter om minder dan 140 ml / dl te zijn)
 • Bloedsuikerspiegel 2 uur na een maaltijd boven 140 ml / dL

Voorbeelden van gezonde bloedsuikerniveaus

 • Bloedsuikerspiegel vasthouden (bij het ontwaken, vóór het ontbijt), tussen 80 - 90 ml / dL
 • Bloedsuikerspiegel vóór een maaltijd vóór een maaltijd tussen 80-100 ml / dL
 • Bloedsuikerspiegel 1 uur na een maaltijd lager dan 140 ml / dL (het beste is om minder dan 120 ml / dl te zijn)
 • Bloedsuikerspiegel 2 uur na een maaltijd tussen 80-100 ml / dL

Bloedsuikerwaarden tussen de twee bovenstaande scenario's duiden op grijze gebieden die niet optimaal zijn, maar die mogelijk niet betekenen dat u diabetes hebt. Deze grafiek kan helpen verduidelijken hoe een gezond bloedsuikerniveau eruit ziet.

bloedsuikerspiegel grafiek

Waarom zou u om de bloedglucosespiegels van de bloedsuikerspiegel moeten geven?

Als u positief test op zwangerschapsdiabetes, wordt u niet langer beschouwd als een zwangerschapzwangerschapsstilte. Dit betekent dat u door een verloskundige moet worden gezien als u van plan bent om in een ziekenhuis te leveren. Er zijn regels die verhinderen dat verloskundigen in ziekenhuizen vrouwen helpen met 'hoge risico'-zwangerschappen. Sommige geboortecentra zullen geen vrouwen nemen die gediagnosticeerd zijn met zwangerschapsdiabetes.

Kortom, als u van plan bent om op natuurlijke wijze te leveren, zonder pijnstillers of interventies, zal uw vermogen om dit te doen drastisch verminderd zijn. Als u al de diagnose bloedsuikerspiegel in de zwangerschapsdiabetes hebt gehad, lees dan vrouwen die in een ziekenhuisziekenhuis bevallen voor meer informatie over hoe u dit op een natuurlijke manier kunt doen.

Als u meer dan twee risicofactoren voor zwangerschapsdiabetes heeft, wilt u mogelijk stappen ondernemen om te begrijpen wat uw bloedsuikerniveaus momenteel zijn. Lees de diagnose Zwangerschapsdiabetes voor meer informatie over de gevaarlijke complicaties die u wilt vermijden.

U wilt mogelijk stappen ondernemen om te voorkomen dat u de diagnose zwangerschapsdiabetes krijgt, vooral als u weet dat uw bloedsuikerspiegel binnen een normaal bereik ligt en maar dat de testparameters u waarschijnlijk zullen identificeren als met zwangerschapsdiabetes.


Een voorbeeld hiervan is te weten dat het eten van een schaal ijs uw bloedsuikerspiegel op 160 brengt, waar het langer dan 45 minuten zal blijven, dus waarschijnlijk zal de Glucola-test resulteren in een vergelijkbare hoge meetwaarde.Tegelijkertijd weet u via zorgvuldige tests dat u nooit iets eet dat uw bloedsuikerspiegel na een maaltijd hoger dan 140 ml / dL zal verhogen, dat uw normale bloedsuikerspiegel één uur na een maaltijd 120 ml / dL bedraagt ​​en uw bloedsuikerspiegel is onder de 100 mg / dL als u 's ochtends wakker wordt.

We suggereren niet dat je niet de diagnose zwangerschapsdiabetes krijgt als je het echt hebt. Ongecontroleerde schommelingen in de bloedsuikerspiegel kunnen tal van problemen veroorzaken voor zowel u als uw baby. Wat we suggereren is dat alle zwangere vrouwen stappen moeten ondernemen om ervoor te zorgen dat hun bloedsuikerspiegels stabiel blijven en voorkomen dat ze dingen doen of eten waardoor ze gaan piekeren.

Een betere strategie als u natuurlijke bevalling wilt

Als een pleitbezorger voor natuurlijke bevalling, weet je al dat het handhaven van je bloedsuikerspiegel door aanpassingen in je dieet en levensstijl beter is dan alleen het nemen van insuline. Op basis van natuurlijk ouderschap advies, de helft van ons werd beschouwd als een risico voor zwangerschapsdiabetes bloedsuikerspiegel en mogelijk gediagnosticeerd met zwangerschapsdiabetes als we de standaard testen hadden gevolgd of niet een gezond zwangerschapsdieet volgden.

We waren in staat om onze bloedsuikerspiegel te handhaven door:

 • Na een Zwangerschap Zwangerschapsdiabetesdieet
 • Regelmatig testen van onze bloedsuikerspiegel totdat we bekend werden met de relatie tussen wat we aten en de veranderingen in onze bloedsuikerspiegel
 • Zorgen voor voldoende slaap
 • Elke dag 30 minuten licht, weinig impact aërobe activiteit uitvoeren, zoals wandelen of zwemmen
 • Oefenen van ontspanning tijdens onze zwangerschap

Omdat we wisten dat onze bloedsuikerspiegel stabiel was en we ons geboortecentrum of verloskundige leuk vonden, wilden we niet per abuis de diagnose zwangerschapsdiabetes krijgen. We gebruikten allemaal de informatie die we ontvingen door onze eigen bloedsuikerspiegels te testen en te kennen om ervoor te zorgen dat we niet positief testten op zwangerschapsdiabetes.

Voor meer informatie over zwangerschapsdiabetes en hoe dit te voorkomen

Lees Zwangerschap Zwangerschapsdiabetesdieet voor meer informatie over hoe u uw bloedsuikerspiegel laag kunt houden door een goed zwangerschapsdieet te volgen.

Lees de diagnose Zwangerschapsdiabetes voor meer informatie over de gevaarlijke complicaties die u wilt vermijden.

Om te weten te komen hoe u uw bloedsuikerspiegels het best kunt beheren terwijl u zwanger bent, lees Management of Gestational Diabetes.

Lees Gestational Diabetes Testing voor meer informatie over hoe de Gestational Diabetes wordt gediagnosticeerd en problemen met de huidige testen.Tweet