Het Dukan-dieet - Waar gaat het allemaal over?

Het Dukan-dieet

Dit dieet is ontwikkeld door een Franse man genaamd Dr Pierre Dukan. De vroegste versie van het dieet lijkt te zijn in een Frans boek (in het Frans) genaamd "Je ne sais pas maigrir" (2003). De letterlijke vertaling hiervan is "Ik weet het niet om te verkleinen"!

Het boek werd in 2010 in het Engels gepubliceerd en had grote aandacht in de Daily Mail in april 2010 voor een lancering in mei 2010.

Wat is het dieet?

Het dieet bestaat uit vier fasen en om het kort samen te vatten - het draait allemaal om eiwitten:

Fase 1 wordt de eerste aanval genoemd en is bedoeld om gedurende 1 tot 10 dagen te worden gedaan. Het dieet zegt niets anders te eten dan eiwitten (vlees, vis, eieren en vetvrije zuivelproducten), maar we weten dat dit strikt vet / eiwit is omdat alles (behalve olie en sucrose) eiwitten bevat. Het zou nauwkeuriger een zeer, zeer laag carburatordieet worden genoemd. Vlees / vis zijn de twee nul-carb-voedingsmiddelen, eieren zijn vrijwel nul carb en zuivelproducten is ongeveer 5% koolhydraten, als vuistregel.

Fase 2 wordt de cruisefase genoemd waar u blijft tot u het door u gekozen gewicht bereikt. Je wisselt puur eiwitdagen af ​​met groente- en eiwitdagen (we bewaren onze meningen tot het einde!)

Fase 3 is de consolidatiefase - waarin u probeert het gewichtsverlies te consolideren en rebound-winst te voorkomen. Dit is interessant genoeg heel precies berekend (ik weet niet hoe) dat je 5 dagen in de consolidatiefase moet zijn voor elk verloren pond. Dus - als je 5 stenen hebt verloren, moet je een jaar in de consolidatiefase blijven. In fase 3 kun je elke dag een stuk fruit, twee sneetjes brood en een portie kaas toevoegen. Bovendien kunt u 2 zetmeelmaaltijden per week toevoegen, bijvoorbeeld een rijst- of pasta- maaltijd tweemaal per week.

Fase 4 is de stabilisatiefase waarbij je elke week een eiwit (vet / eiwit, wat dan ook) dag hebt. Donderdag wordt aanbevolen (weet niet waarom!) De website zegt "deze regel is streng en niet onderhandelbaar”.

Een andere niet-onderhandelbare regel gedurende alle fasen is om elke dag 20 minuten stevig te wandelen.

Wat is er goed aan?

1) Het zal werken! Dit is strenger dan Atkins Fase 1 en je blijft tijdens de hele gewichtsverliesfase op een lager koolhydratenniveau dan Atkins, dus dit zal absoluut werken. (Let op - want het staat ook zoetstoffen toe - om je zoetekauw te voeden - zoals Atkins doet, dus je kunt nog steeds naar onbedwingbare trek voor zoete dingen).

2) Het is terecht gebaseerd op het idee dat koolhydraten en geen calorieën het geheim zijn van gewichtsverlies.

3) Het detail zegt niet veel over de kwaliteit van het eten, maar omdat het Frans is, zal dit gebaseerd zijn op echt vlees / vis / eieren / zuivelproducten en geen verwerkte versies van vet / eiwitten. Het vermijdt ook suiker, witte bloem en bewerkte voedingsmiddelen, wat zeer positief is voor de gezondheid en het gewicht.

Wat is er niet zo goed aan?

1) Het is zo streng! Je zou de stadia kunnen samenvatten als:

- Fase 1 is helemaal geen koolhydraten (zelfs groenten / salade);

- Fase 2 is Atkins Fase 1-niveau van groenten / salade één dag en niet eens dit (terug naar nul groenten / salade) op de volgende dag. En je moet in deze tweede fase blijven totdat je het streefgewicht hebt bereikt;

- Alleen in fase 3 kun je de rijst hebben die we hebben in fase 1 van het Harcombe-dieet en pas in deze derde fase kun je kaas en fruit krijgen, wat we na 5 dagen kunnen hebben. En deze fase duurt erg lang, gezien het feit dat je niet langer het gevoel zou hebben dat je op dieet bent als je eenmaal het doelwit hebt bereikt;

- Dan, in fase 4, lijkt u in staat om terug te gaan naar wat dan ook (zeker niet - u moet mensen weg houden van bewerkte voedingsmiddelen die zo ver zijn gegaan), maar u hebt slechts één keer per week een eiwit - dit zal gewoon allemaal laten vallen glycogeen en geeft na een dag een daling van het gewichtsverlies op de schalen.

Het is niet nodig groenten en salades op zo'n dramatische manier te vermijden, laat staan ​​natuurlijke vetten en voedzaam zuivelproducten.

2) De nadruk ligt op eiwitten, in plaats van op echt voedsel. Dit dieet lijkt het idee te accepteren dat de natuur vet in voedsel stopt om mensen te doden, wat me alleen maar aan het lachen maakt om de absurditeit van het idee. je bent niet de bedoeling is om boter of natuurlijk vleesvet of echte melk te eten en de aanbevolen vlees- / visproducten zijn magere kip en vis niet in olie, als voorbeelden. Je hoort alleen eiwitten te eten (vermoedelijk het meest voedzame deel van dit superfood weggooien).

De natuur brengt eiwit en vet in voedingsmiddelen in balans en de in vet oplosbare vitamines (A, D, E en K) zijn essentieel voor onze hele gezondheid en welzijn. Unhet natuurlijk verstoren van de natuurlijke vet / eiwitbalans is een recept voor vetoplosbare vitamine-uitputting en dit heeft cruciale gevolgen. Sommige hedendaagse shake-fans zullen in de toekomst ernstige gezondheidsproblemen krijgen. Dit dieet lijkt een aanpassing van Atkins te zijn, in een poging om elke kritiek op Atkins te overwinnen dat het een hoog vetgehalte kan hebben. Het verwijderen van het vet kan ook de verzadiging verwijderen - niet alleen de voedingsstoffen.

3) Dit zou voor vegetariërs onmogelijk zijn - je mag maximaal twee eieren per dag en je krijgt te horen dat je niet meer dan 3 tot 4 eierdooiers per week hebt als je een hoog cholesterolgehalte hebt. Er is hier niet genoeg ruimte voor een volle cholesterolreactie - maar hier is er één als je er een zou willen. Het lichaam weet dat je niet genoeg kunt eten om aan zijn behoeften te voldoen, dus het lichaam maakt zijn eigen cholesterol. Ik vind het leuk om te denken dat cholesterol uit echt voedsel (het is alleen te vinden in echt voedsel - grappig dat) je lichaam en je lichaam alleen maar kan helpen om iets minder te maken - maar een van de 500 rollen van de lever is cholesterol te maken levens kritieke functies uitvoeren en dit zal het doen (tenzij we statines nemen, natuurlijk, en stoppen met het lichaam in staat te zijn om deze vitale functie uit te voeren).

Zou ik dit dieet ooit aanbevelen?

Nee! Geen verrassing - ik zou het Harcombe Dieet voor iedereen als eerste optie aanraden - echt eten, drie keer per dag en koolhydraten beheren om gewichtsverlies te beheren. Dit zal mensen helpen om zowel af te vallen als gezondheid te krijgen. Als iemand worstelt met het bereiken van natuurlijk gewicht in de laatste fase, zou ik voorstellen om bij het echte voedsel te blijven, drie keer per dag principes en koolhydraten naar de Atkins te nemen c. 20g vegetarisch / salade koolhydraatniveau.Dus, in feite, zou het laatste redmiddel dat ik zou aanbevelen, echt voedsel / 'Atkins' zeer lage koolhydraten zijn - maar nooit een van de zoetstoffen / verwerkt vlees / verwerkte low carb junk-producten toegestaan ​​in Atkins en vele andere low carb diëten enz. Eet echt voedsel moet het belangrijkste principe zijn dat mensen aannemen.

Ik zou The Dukan Diet niet aanbevelen, omdat ik nooit zou adviseren om te rotzooien met natuurlijke eiwit / vetbalans of zo lang mogelijk weg te blijven van groenten / salade. En, als voor maanden zonder varkensvlees knetteren, butternut squash curry, rode wijn of donkere chocolade? Echt niet!

postscriptum Bekijk Jenni Murray's Daily Mail-dagboek over het dieet: hier is de ene inzending en de andere. Als je Jenni Murray Dukan op de Daily Mail-website zoekt, zijn er meer

Tweet