Ideale lichaamsgewicht-calculator

Een ideale gewichtscalculator gebruiken

In het verleden publiceerden veel fitnessboeken een grafiek met het juiste gewicht. Vaak geven de figuren de hoogte weer die overeenkomt met het gewicht. Veel lezers zouden naar de hitlijsten kijken en ontdekken dat ze "ver boven" hun ideale gewicht hebben. Daarna zouden ze in de spiegel kijken en zich afvragen waarom ze er niet te zwaar uitzien. Het is waarschijnlijk omdat de grafiek gewoon niet klopte. Eén criterium (hoogte bepaalt het gewicht) is eenvoudig niet genoeg om het juiste gezonde gewicht te bepalen. Gelukkig zijn deze kaarten verleden tijd dankzij nauwkeurige ideale gewichtsberekenaars.

Een rekenmachine als deze is een innovatief concept. Het geeft een meer gedetailleerde en nauwkeurige uitleg van wat het gewicht van een persoon zou moeten zijn op basis van een aantal criteria. Dat wil zeggen, het enige wat iemand hoeft te doen is het koppelen van vitale statistieken in de rekenmachine. Deze statistieken omvatten leeftijd, lengte, gewicht, enz. Wanneer de calculator de informatie verstrekt, zal deze veel nauwkeuriger zijn dan wat in een boek wordt weergegeven. Nogmaals, de informatie zal worden verzameld door specifieke cijfers te onderzoeken in plaats van een "kant en klare" figuur te presenteren op basis van extreme generalisatie.

Het is echter ook belangrijk op te merken dat een perfect gewicht soms subjectief is en soms objectief. Dat wil zeggen dat als u 8 lbs over uw ideale gewicht hebt, dit niet noodzakelijkerwijs betekent dat uw fysieke verschijning slecht zal zijn. Immers, zelfs als u extra vetweefsel bij u draagt, kan dit het uiterlijk niet ernstig beïnvloeden. Persoonlijke voorkeur en mening zullen zwaar wegen op hoe u de doelen van uw gewicht wilt bereiken.

Meer ideale gewichtsinformatie vindt u hier.

Een andere belangrijke maatstaf voor u om te overwegen, is uw body mass index, ook wel bekend als BMI, u kunt uw BMI achterhalen met onze BMI Calculator

Groeicijfers voor kinderen zijn hier te vinden:

Rekenmachine Bron: Ewald G, McKenzie C (editors). Manual of Medical Therapeutics, 28e editie. Little, Brown and Company. 1995. pagina 30 ("Hamwi-methode")

Hiermee bereken je je ideale gezonde gewicht, niet het gewicht waar je goed in bent.

Tweet