De beste oefeningsmachines om buikvet te verliezen

Buikvet breidt je taille uit en je voelt je zelfbewust over je uiterlijk. Maar het is ook een bijzonder gevaarlijke vorm van vet die uw risico op ziekte kan verhogen.

Video van de dag

Oefening is een van de beste manieren om deze middenmoot te stoppen, maar met zo'n reeks opties is het moeilijk om te weten waar te beginnen. De beste machines om buikvet te verliezen zijn niet de ab-rockers, rollers of coasters. Je hebt meer kans buikvet te verliezen door regelmatig de loopband en weerstandsmachines in de sportschool te gebruiken.

Verhoogde calorieverbrandende fysieke activiteit, zoals joggen op een loopband of trappen met een elliptische trainer, zal het buikvetverlies helpen stimuleren. Een deel van het eerste vet dat je verliest wanneer je oefent, is gevaarlijk visceraal vet, maar onderhuids vet vermindert ook, met de tijd.

Probeer gedurende 30 tot 60 minuten met matige intensiteit te werken op een cardio-apparaat naar keuze op de meeste dagen om het proces van vetverlies te helpen starten, ook op je buik. Cardio-machines vergemakkelijken ook intervaltraining met hoge intensiteit, wat vooral gunstig is voor vetverlies, vooral visceraal vet.

HIIT omvat het afwisselen van zeer uitdagende uitbarstingen van oefening met meer gematigde activiteit. U kunt bijvoorbeeld vijf minuten opwarmen op een elliptische machine op een laag niveau. Wissel vervolgens 60 seconden af ​​van het hoogste niveau dat je kunt ondersteunen met 60 seconden op een laag niveau. Doe 10 totale herhalingen en afkoeling voor een effectieve vetverbrandingstraining.

Varieer de machine die je om de paar weken gebruikt om je lichaam uitgedaagd te houden en je workouts interessant te houden. Voorbeelden van effectieve machines:

 • tredmolen
 • Ellipsentrainer
 • Indoor cyclus
 • Ergometer / roeimachine
 • Stapmolen

Typische buikspiermachines bieden niet echt de intensiteit die nodig is om uw lichaam uit te dagen om uw vetopslag te verbranden. De machines zijn ontworpen om u te helpen sterkere ab-spieren te maken, maar niet om vet uit het buikgebied te verminderen.

Deze machines worden meestal geleverd met trainingsaanbevelingen die cardiotraining en krachttraining voor het hele lichaam omvatten, evenals een voedingsgids. Deze maatregelen helpen u buikvet te verliezen, niet de ab-machine.

In plaats van te investeren in een ab-specifieke machine, die mogelijk niet effectiever is dan de traditionele crunch, besteedt u volgens het onderzoek van 2014, gepubliceerd door de American Council on Exercise, uw dollars aan een lidmaatschap van een gezondheidsclub of een thuisgymnastiek.

Onderzoekers concludeerden dat deze machines je tijd niet waard zijn - je kunt dezelfde buikresultaten krijgen door gratis crunches en planken thuis te doen.

Lees verder: De 41 moeilijkste Ab-oefeningen

Door spieren op te bouwen, kunt u de hele dag meer calorieën verbranden.
Door spieren op te bouwen, kunt u de hele dag meer calorieën verbranden.Fotocredits: undrey / iStock / Getty Images

Regelmatig trainen van alle hoofdspieren met weerstandsmachines stimuleert vetverbrandende hormonen en helpt je om een ​​groter aandeel mager weefsel te ontwikkelen. Mager weefsel verbrandt meer calorieën in rust en draagt ​​bij aan een sterker verbrandingsmetabolisme. Dit betekent dat het gemakkelijker is om gewicht te verliezen in uw midden en elders.

Het kan contra-intuïtief lijken, omdat deze machines niet direct op uw probleemgebied zijn gericht, maar het wegwerken van buikvet vereist inspanning van uw hele lichaam. De belangrijkste te bestrijden weerstandmachines zijn:

 • Lat trek naar beneden
 • Bankdrukken
 • Leg press
 • Schouder druk
 • Biceps krullen
 • Triceps extensie
 • Beenkrul

Voltooi een krachttrainingstraining met een verscheidenheid aan abversterkende en kernbewegingen, zoals planken, crunches, romprotaties en rugverlengingen, in je buiktrainingen.

LiveStrong Calorie Tracker

Verlies gewicht. Voel me geweldig!Verander je leven met MyPlate door LIVESTERK.COM

Tweet