American Heart Association Aanbevelingen voor lichaamsbeweging bij volwassenen

Afrikaanse Amerikaanse vrouwen bindende schoen in openlucht

Fysiek actief zijn is belangrijk om hartkwalen en beroertes te voorkomen, de nummer één moordenaars van de natie. Om de algemene cardiovasculaire gezondheid te verbeteren, raden we aan om minstens 150 minuten per week aan matige lichaamsbeweging of 75 minuten per week aan krachtige training (of een combinatie van matige en krachtige activiteit) te geven. Dertig minuten per dag, vijf keer per week is een gemakkelijk doel om te onthouden. U zult ook voordelen ervaren, zelfs als u uw tijd verdeelt in twee of drie segmenten van 10 tot 15 minuten per dag.

Voor mensen die baat zouden hebben bij het verlagen van hun bloeddruk of cholesterol, raden we aan om drie tot vier keer per week gedurende 3 tot 4 keer een aërobe oefening van matige tot krachtige intensiteit uit te voeren om het risico op een hartaanval en beroerte te verlagen.

Lichamelijke activiteit is alles waardoor u uw lichaam beweegt en calorieën verbranden.

Dit omvat dingen zoals traplopen of sporten. Aerobic-oefeningen zijn goed voor je hart en omvatten wandelen, joggen, zwemmen of fietsen. Kracht- en rekoefeningen zijn het beste voor algehele uithoudingsvermogen en flexibiliteit.

De eenvoudigste, positieve verandering die u kunt aanbrengen om uw hartgezondheid effectief te verbeteren, is door te gaan lopen. Het is leuk, gratis, gemakkelijk, sociaal en geweldig oefenen. Een loopprogramma is flexibel en biedt hoge succespercentages omdat mensen zich eraan kunnen houden. Het is gemakkelijk om te wandelen om een ​​regelmatig en bevredigend deel van het leven te worden.

AHA-aanbeveling

Voor algemene cardiovasculaire gezondheid:

  • Minstens 30 minuten matige intensiteit van de aërobe activiteit minstens 5 dagen per week voor een totaal van 150 OF
  • Minimaal 25 minuten krachtige aërobe activiteit minstens 3 dagen per week gedurende in totaal 75 minuten; of een combinatie van aërobe activiteit met matige en krachtige intensiteit

    EN

  • Matige tot hoge intensiteit spierversterkende activiteit ten minste 2 dagen per week voor extra gezondheidsvoordelen.

Voor het verlagen van de bloeddruk en cholesterol

  • Een gemiddelde 40 minuten van matige tot krachtige intensiteit aërobe activiteit 3 ​​of 4 keer per week

Wat als ik het tijddoel niet kan halen?

Iets is altijd beter dan niets!

En iedereen moet ergens beginnen. Zelfs als je al jarenlang zit, is het vandaag de dag dat je kunt beginnen met het maken van gezonde veranderingen in je leven. Als u denkt dat u het 30 of 40 minuten niet haalt, stelt u een bereikbaar doel in voor vandaag. Je kunt je algemene doel bereiken door je tijd te vergroten naarmate je sterker wordt. Laat niet alles of niets je beroven van doen wat je elke dag kunt.

Deel een infographic van de AHA-aanbevelingen voor lichaamsbeweging

Tweet