Calorieën in Wine Myth Buster Guide | Wine Folly

Er zijn calorieën in wijn (eek!)

Ik dronk elke nacht een halve fles tot een volle fles wijn. Ondanks deze heerlijke gewoonte moest ik minder eten vanwege de calorieën in wijn. Afhankelijk van de wijn, kan een glas wijn tussen 110 - 300 calorieën variëren. Het bereik heeft te maken met het alcoholgehalte, de inherente zoetheid van de wijn en de portie. De volgende informatie geeft u enkele bekende voorbeelden van wijnen en het aantal calorieën per glas. Ik pleit er niet voor dat je alleen laagcalorische wijn drinkt, maar het doet nooit pijn om bekend te zijn met het aantal calorieën.

Een glas wijn kan variëren van 110 - 300 calorieën

Calorieën in wijn begrijpen VOLLEDIGE GIDS

 

Calorieën in wijn

Alcohol is zeer hoog in calorieën per gram

De wijnen met het hoogste calorieverbruik hebben het hoogste alcoholgehalte. Alcohol heeft 7 calorieën per gram versus koolhydraten (suiker), die 4 calorieën per gram bevatten. Dit betekent dat sommige zoete wijnen minder calorieën bevatten dan sommige droge wijnen! Droge wijnen worden gewoonlijk beschouwd als variërend van ongeveer 11% alcohol tot ongeveer 14%. Echter, een snelle controle van de alcoholpercentages van wijnen in de supermarkt laat zien dat veel droge wijnen vaak meer dan 15% bevatten. Een standaardglas van 6 oz droge wijn met 15% alcohol heeft 175 calorieën.

Warme regio's maken wijn met een hoger alcoholgehalte!

Wijnen met een typisch hoger alcoholgehalte komen uit warmere regio's waar een hoger suikergehalte in druiven wordt omgezet in een hoger alcoholgehalte in wijn. Droge wijnen met typisch hogere alcoholpercentages zijn Zinfandel, Amarone, Shiraz en Grenache-Syrah-Mouvedre (GSM).

Superhoge wijnen met alcoholische wijnen, zoals Port, Tawny Port en Banyuls, zijn een dubbele klap van suiker-koolhydratencalorieën plus alcoholcalorieën. Om portwijn te maken, worden neutrale druivenspirituren toegevoegd om de gist te stoppen de suikers te eten en de zoetheid in de wijn te laten. Port heeft 20% ABV en ongeveer 100 g / L restsuiker. Een standaard 2 oz glas port heeft 103 calorieën.
 

Suiker in Champagne & Mousserende wijnen

Champagnes en mousserende wijnen hebben suiker en alcohol toegevoegd. De toegevoegde hoeveelheid wordt "le dosering" genoemd en wordt toegevoegd tijdens het maken van de champagne. De dosering kan variëren van niets (ook bekend als "Brut Nature" of "Brut Zero") tot zoet (ook bekend als "Doux") met maximaal 50 g / L suiker. De wetgeving over de Champagnestreek in Frankrijk vereist dat de wijnen niet meer dan 12,5% alcohol bevatten. Echter, champagne niet-champagne varieert van zeer licht, met ongeveer 9% alcohol, tot hoog, met 15%. Voor een standaard 5 oz pour varieert Champagne van 124 calorieën (Brut Zero) tot 175 calorieën (Doux).
 

Wijn calorieën Vergelijkingstabel

Brut Nature Champagne vs. Starbucks Tall Nonfat Sugar Free Vanilla Latte

 
Napa Cabernet Sauvignon tegen ⅓ van een Egg McMuffin Sausage Sandwich

 
2 porties van Tawny Port versus 2 kleine bolletjes chocoladeroomijs

 

Wijn calorieën Van minst naar meest (6 oz giet)

Doe je graag willen Wijnwijsheid?

Duitse Spatlese Riesling (Dr. Hermann "H" 2009)
110 calorieën, fles 495 calorieën
Ietszoete Lambrusco (Lini 910)
140 calorieën, fles 630 calorieën
Cabernet Sauvignon uit Frankrijk
160 calorieën, fles 720 calorieën
Duitse Auclese Riesling
160 calorieën, fles 720 calorieën
Cabernet Sauvignon uit Californië
175 calorieën, fles 788 calorieën
California 16% Zinfandel (Bob Biale)
190 calorieën, fles 855 calorieën
Australian Shiraz (Mollydooker The Boxer)
190 calorieën, fles 855 calorieën
Chateau Y'quem
270 calorieën, fles 1215 calorieën (let op: standaard portie is slechts 2 oz, dat is 90 calorieën)
Ruby Port
310 calorieën, fles 1395 calorieën (let op: standaard portie is slechts 2 oz wat 103 calorieën is)
Tawny Port
320 calorieën, fles 1440 calorieën (let op: standaard portie is slechts 2 oz wat 106 calorieën is)

Calorieën in wijn komen van koolhydraten en alcohol

Wijn bestaat meestal uit water, alcohol, koolhydraten en sporenelementen(1). De koolhydraten komen van de overblijvende suiker achtergelaten in wijn. Droge wijnen hebben minder dan 3 gram / liter en zoete wijnen variëren meestal van 20-150 g / L (sommige kunnen tot 300 g / L hebben!). Een late oogst dessertwijn kan ongeveer 150 g / L suiker bevatten in vergelijking met Coca-Cola op 111 g / L en Maple Syrup op 700 g / L(2). Om de totale calorieën in een wijn te bepalen, voegt u de calorieën van alcohol toe met de calorieën van koolhydraten.

het berekenen van calorieën is leuk met elementaire wiskunde!

Conclusie van een wijn-geek

Zoete wijnen zoals Riesling en Lambrusco hebben eigenlijk minder calorieën per glas dan de meeste Cabernet-sauvignon. Je mag echter worden verleid om meer te drinken omdat ze ook lichter in alcohol zijn!

Hoewel een late oogst dessertwijn zoals Chateau Y'quem veel meer restsuiker heeft dan een blikje Coca-Cola, zult u waarschijnlijk niet zo veel drinken omdat de porties ongeveer zes keer minder zijn.

Als u op dieet bent, wanhoop dan niet met slechts één glas wijn. U kunt het dessert overslaan en dezelfde hoeveelheid calorieën gebruiken voor 2-3 porties dessertwijn. Oh ... en ... ik ben niet je dokter, dus neem eerst contact op met hem / haar als je ernstige gezondheidsproblemen hebt. Yep!

bronnen
1. "Wat is wijn gemaakt van" wineeducation.com
2. "Passito or Essencia" enology.umn.edu

Tweet