Een pond vet versus een pond spieren

Als het gaat om een ​​pond spieren versus een pond lichaamsvet, zijn sportschool-mythen in overvloed aanwezig. Spier is meer metabolisch actief dan vet, wat betekent dat het meer calorieën verbrandt als je in rust bent, maar het niveau van deze activiteit wordt vaak overschat. Een andere veel voorkomende uitspraak, dat 1 pond spierweefsel meer dan 1 pond vet weegt, brengt glimlachen naar fysiologen die erop wijzen dat 1 pond per kilo is, ongeacht waar het uit bestaat. Nog steeds, pond voor pond, neemt spieren wel minder ruimte in dan vet.

Video van de dag

Spier is dichter dan vet, wat betekent dat het minder ruimte in beslag neemt dan vet. Hoewel je misschien hebt gehoord dat spieren een derde van de ruimte van het vet innemen, is de waarheid een beetje minder dramatisch. Spier neemt ongeveer vier vijfde van de ruimte in. Twee personen kunnen dezelfde lengte en hetzelfde gewicht hebben, maar de persoon met een hoger lichaamsvetpercentage draagt ​​een grotere kledingmaat.

Omdat het dichter is, weegt de spier meer dan het vet als je delen van dezelfde grootte vergelijkt. Gemiddeld is de dichtheid van het vet 0,9 g / ml. De dichtheid van spieren is 1,1 g / ml. Met behulp van de gemiddelden weegt 1 liter spieren 1,06 kg, of 2,3 lbs., Terwijl 1 liter vet weegt9 kg of 1,98 lbs. Dit kan variëren vanwege verschillende factoren, waaronder ras, extreem slank zijn of extreem zwaarlijvig zijn, volgens "Exercise Physiology" van William D. McArdle, et al.

De gemeenschappelijke kennis over sport zegt dat 1 lb. rustspier dagelijks 30 tot 50 calorieën zal verbranden in vergelijking met vet, dat geen calorieën verbrandt. De waarheid is dat spierweefsel zeven tot tien calorieën per dag zal verbranden. Vet verbrandt dagelijks twee tot drie calorieën per pond. Het vervangen van een pond vet door een spier, helpt je daarom elke dag extra vier tot zes calorieën te verbranden, zegt Cedric X. Bryant, hoofd van de Amerikaanse Science on Exercise. Als u gebruik maakt van een krachttraining, kunt u 3 tot 5 lbs verwachten. van spiermassa in drie tot vier maanden, brengend uw netto calorisch effect aan 15 tot 30 calorieën per dag. De beste manier om te profiteren van het calorieverbrandingspotentieel van je spieren is om ze daadwerkelijk te gebruiken. Uw basaal metabolisme, of het aantal calorieën dat uw lichaam gebruikt wanneer u in rust bent, is typisch goed voor 60 tot 75 procent van de calorieën die u per dag verbrandt.

Hoewel het ruilen van vet voor spieren je basale metabolische snelheid misschien niet verhoogt, zoals gymthema's aangeven, is het toch een goed idee om slank te blijven. Hoge lichaamsvetpercentages worden geassocieerd met verhoogd risico op obesitas-gerelateerde ziekten zoals type 2 diabetes, hartaandoeningen, hoge bloeddruk, ademhalingsproblemen, galstenen en bepaalde kankers. Voor een optimale gezondheid is het beste lichaamsvetbereik voor vrouwen 18 tot 30 procent. Voor mannen is het 10 tot 25 procent. Je wordt als zwaarlijvig beschouwd als je een vrouw bent en meer dan 30 procent lichaamsvet hebt of als je een man bent en 25 procent lichaamsvet hebt.

LiveStrong Calorie Tracker

Verlies gewicht. Voel me geweldig! Verander je leven met MyPlate door LIVESTERK.COM

Tweet