7 componenten van een uitgebalanceerd dieet

foto van een uitgebalanceerd dieet

Een uitgebalanceerd dieet is de beste manier om gezond te blijven

Een uitgebalanceerd dieet gaat over het toevoegen van alle essentiële factoren die nodig zijn voor groei, zodat elk deel van het lichaam krijgt wat het nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Een uitgebalanceerd dieet is ook indicatief voor een geproportioneerd dieet. Dit betekent dat je niet alleen het rechts voedsel, je eet ze ook in de juiste hoeveelheden. Het aannemen van een gebalanceerd dieet verhoogt niet alleen je gezondheid, maar helpt ook bij het afvallen.

Denk je dat je een gezond, uitgebalanceerd dieet hebt? Als u meer wilt weten over het beheren van uw dieet of anderen wilt helpen een goede gezondheid te behouden, dan bent u misschien geïnteresseerd in de Voeding & Gezondheid (QCF) -certificaat niveau 2-cursus.

Dus wat zit er precies in de componenten van een gebalanceerd dieet?

koolhydraten

Een uitstekende bron van energie, koolhydraten moeten ongeveer 60% van het dieet van een persoon of 310 gram omvatten. Hier komt het grootste deel van je energie vandaan als je de hele dag bezig bent met activiteit; eet veel koolhydraatrijke voedingsmiddelen zoals rijst, pasta, aardappelen en tarwe.

vitaminen

Er zijn tegenwoordig zoveel essentiële vitamines, maar let vooral op de inname van de volgende: vitamine A, vitamine C, vitamine B en vitamine D. Het gebruik van multivitamines voor deze vier is ideaal, hoewel het nog beter is om ze van groenten en fruit te krijgen.

mineralen

Mineralen helpen bij het vrijkomen van energie uit voedsel, plus ze werken samen met de organen om de groei te bevorderen. IJzer helpt bijvoorbeeld met energie, terwijl calcium werkt aan de ontwikkeling van botten en tanden. Nogmaals, er zijn tegenwoordig veel mineralen, maar de belangrijkste in je dieet zijn: jodium, kalium, natrium en de hierboven genoemde.

Onverzadigde vetten

Veel mensen vermijden dik denkend dat ze gewichtstoename veroorzaken, maar dit is verre van waar. Gezonde vetten of gezonde vetten zijn zuivelproducten, vlees en vis. Hun belangrijkste functie is om de lichaamstemperatuur te helpen reguleren, evenals de opname van vitamines. Ze helpen bij het langzaam vrijkomen van energie, wat perfect is voor langeafstandslopers. Consumeer ongeveer 70 gram per dag.

Eiwit

Eiwit is voornamelijk afkomstig van vlees, maar voedingsaanbevelingen suggereren dat je het meestal krijgt van mager vlees. Ze helpen vooral bij de ontwikkeling van huid, haar en spieren. De maximale dagelijkse hoeveelheid is vastgesteld op 50 gram voor een gemiddelde volwassene.

Vezel

Vezel helpt je te vullen en helpt bij een goede spijsvertering. Het gaat er in de eerste plaats om het cholesterolgehalte onder controle te houden. Vezelrijke voedselproducten omvatten havermout, zemelen en ook groenten. Krijg ongeveer 30 gram per dag.

Water

De meeste lijsten met een uitgebalanceerd gezond dieet bestaan ​​slechts uit 6 items, maar dit artikel geeft een totaal van 7, waarmee water aan de lijst wordt toegevoegd. Het feit is dat maar weinig mensen het belang van water in hun dieet beschouwen. Koolzuurhoudende dranken, koffie, thee en sapdranken kunnen niet dezelfde goedheid bieden als water. Het hydrateert het lichaam en vergemakkelijkt de beweging van alle andere componenten hierboven. Voorgestelde inname is minimaal 8 glazen per dag.

uitgebalanceerd dieetwater

Dat zijn de 7 componenten van een gebalanceerd dieet, die precies dicteren wat elke maaltijd moet bevatten voor een optimale gezondheid. Het goede nieuws is dat er maaltijdrecepten volgen volgens het evenwichtige gezonde voedingsprincipe, wat betekent dat je niet met je eigen creaties hoeft te komen.

Ga online en doe een zoektocht naar gezonde en uitgebalanceerde dieetrecepten en geniet ervan!

Verwant bericht
Niet iedereen kent de waarheid achter voeding die je krijgt van voedsel. De meeste mensen zijn
Voeding is iets waarvan we allemaal weten dat we ons daarop zouden moeten concentreren, maar dat is het meestal
Heb je je ooit afgevraagd hoe beroemdheden hun stralende huid behouden, hoe modellen hun schoonheid behouden
Nutrition Awareness Week 20-25 april 2015. Overweeg om voedingsdeskundige te worden maar weet niet waarheen
Tweet