Herbalife - VS - Eiwitshakes

Eiwit shakes

Eiwitshakes kunnen meer doen dan alleen zorgen voor een gebalanceerde voeding. In de shake-gewoonte komen, zou je eetgewoonten ook kunnen verbeteren.

Er zijn tal van redenen waarom eiwitshakes populair zijn - ze kunnen je een uitgebalanceerde voeding geven die een maaltijd kan vervangen, ze zijn snel te maken en je kunt creatief worden en ze aanpassen met allerlei invoegtoepassingen. Dat zijn allemaal goede redenen om ze te gebruiken, maar er zijn ook andere manieren waarop proteïneshakes je dieet en eetgewoonten kunnen verbeteren. Het gebruik van eiwitshakes kan ook vele veel voorkomende obstakels voor gezond eten aanpakken en een gezond gewicht bereiken en behouden. Hier is hoe eiwitshakes kunnen helpen:

Eiwitshakes kunnen u helpen ...

  • Tel je calorieën nauwkeurig. Het bijhouden van uw dagelijkse calorie-inname is een belangrijke sleutel tot gewichtsbeheersing. Maar het is niet gemakkelijk om te doen, en de meeste mensen onderschatten hun calorie-inname met 20% of zo. Een onderdeel van wat het tellen van calorieën moeilijk maakt, is dat het vereist dat je alles wat je eet nauwkeurig weegt en meet, en dat je rekening houdt met alle kleine details, zoals hoe het voedsel is bereid, of met welke kruiderijen je het hebt gegeten. De schoonheid van eiwitshakes is dat ze meestal bestaan ​​uit slechts een paar ingrediënten - en de ingrediënten zijn gemakkelijk te meten - dus het is vrij eenvoudig om een ​​nauwkeurige calorie-telling te krijgen van de voltooide shake. • Meer groenten en fruit opnemen in uw dieet. Het aanpassen van je eiwitshake door het toevoegen van fruit en groenten zorgt voor een bijna eindeloze variatie - en je kunt eenvoudig een portie of twee toevoegen aan je shake. Om dit gemakkelijk te maken, houdt u een verscheidenheid aan bevroren fruit bij u in de vriezer en probeert u groenten zoals verse of bevroren spinazie, wortels, boerenkool of winterpompoen aan uw shake toe te voegen.
  • Bepaal regelmatige maaltijden. Veel mensen hebben grillige eetpatronen omdat ze gewoon geen tijd nemen om te plannen en voor te bereiden wat ze gaan eten. Als gevolg hiervan kunnen ze maaltijden overslaan of meer snacken. Er zijn een paar dingen die gemakkelijker te bereiden zijn dan een eiwitshake. Als je je eiwitpoeder, je vloeibare "mixer" en misschien wat fruit of groenten hebt om toe te voegen, heb je in een paar minuten een evenwichtige voeding in een glas en geen excuus om maaltijden over te slaan.
  • Controle portiegrootte bij maaltijden. Een eiwitshake wordt van nature portiegekontroleerd, wat u op een aantal manieren kan helpen. Ten eerste, wanneer u uw eiwitshake als maaltijd gebruikt, wordt uw portie voor u gedefinieerd. Maar één shake tijdens een maaltijd kan u ook helpen uw portiegrootte als uw volgende maaltijd onder controle te houden. Als je shake qua voedingswaarde in balans is en eiwitten en koolhydraten bevat om je tevreden te houden van de ene maaltijd naar de andere, zul je niet hongergevoelig zijn als je gaat zitten om te eten - en dat kan het voor jou veel gemakkelijker maken om te bepalen hoeveel eten je legt op je bord.
  • Maak kennis met voedingsbehoeften. Hoe zorgvuldig je ook bent met je voedingskeuzes, het is niet altijd gemakkelijk om ervoor te zorgen dat je elke dag alle voedingsstoffen krijgt die je lichaam nodig heeft. Een eiwitshake gemaakt met melk of sojamelk en de toevoeging van een fruit of groente kan u helpen te voldoen aan uw behoeften voor verschillende voedingsstoffen, waaronder eiwitten, calcium, vitamine D en vezels. En veel eiwitshake-mixen hebben vitamines en mineralen toegevoegd, wat de voeding nog meer stimuleert.
  • Eet beter, zelfs op de vlucht. Wanneer je op de vlucht bent en de honger toeslaat, kun je in de verleiding komen om je lokale fastfoodplaats binnen te schieten om je honger snel te stillen. Maar het kan een uitdaging zijn om een ​​gezonde, uitgebalanceerde maaltijd te vinden als je onderweg bent, en als je jezelf te hongerig laat worden, zul je waarschijnlijk het eerste wat je kunt pakken - wat misschien niet het gezondste is. Het feit dat proteïneshakes draagbaar zijn, is een groot pluspunt. Zodra uw shake is gemengd, is deze klaar voor gebruik - of u nu op weg bent naar uw werk of naar school, boodschappen doet of naar uw bureau gaat tijdens de lunch. Eiwitshakes kunnen snel, gezond, gemakkelijk en heerlijk zijn - wat wil je nog meer?

Susan Bowerman, M.S., R.D., C.S.S.D., F.A.N.D. - Directeur, Worldwide Nutrition Training bij Herbalife. Susan is een gediplomeerde diëtiste en een door de board gecertificeerde specialist in sportdiëtiek.

Herbalife - VS - Eiwitshakes

Als eiwitshakes geen deel uitmaken van je normale dieet, kan het zijn dat je denkt dat ze alleen bedoeld zijn voor zware atleten of serieuze bodybuilders. En hoewel het waar is dat veel atleten shakes gebruiken om te tanken na het sporten, zijn er tal van redenen waarom 'gewone mensen' misschien ook shakes met eiwitten willen overwegen. Bovendien zijn ze snel, handig en leuk om te maken!

Wat zit er in een proteïne shake?
Hoewel er geen vaste definitie bestaat over wat een eiwitshake eigenlijk inhoudt, is het in feite een drank die proteïnen levert - en vaak ook extra voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen. Sommige shakes zijn ontworpen om het dieet eenvoudig aan te vullen met eiwitten, terwijl andere shakes meer qua voedingswaarde compleet zijn en kunnen worden gebruikt om een ​​maaltijd te vervangen. Sommige eiwitshakes worden verkocht in kant-en-klare vorm, maar veel mensen geven er de voorkeur aan hun eigen eiwitshakes te maken door op zijn minst een eiwitpoeder en een vloeistof te combineren; maar ze worden vaak aangepast door de toevoeging van andere ingrediënten zoals fruit en groenten.

Wanneer en waarom een ​​proteïne-shake gebruiken

Als een snelle, uitgebalanceerde maaltijd.
Eiwitshakes die zijn ontworpen om een ​​maaltijd te vervangen, zijn geweldig voor mensen die maaltijd-schippers zijn. Ze zijn snel en gemakkelijk in gebruik en bieden een uitgebalanceerde voeding wanneer de tijd voor de maaltijdbereiding beperkt is.

Als een maaltijdvervanger om u te helpen gewicht te verliezen.
Voor degenen die proberen af ​​te vallen, kan een maaltijdvervangende shake worden gebruikt om één of twee maaltijden per dag te vervangen. Behalve dat het handig is, hebben eiwitshakes een bepaald caloriegehalte en zijn ze portiegekontroleerd, wat het gemakkelijker maakt om nauwkeuriger calorieën te tellen en de totale inname voor de dag te regelen.

Als supplement om u te helpen aankomen.
Voor degenen die proberen aan te komen, kunnen eiwitshakes worden gebruikt om aanvullende calorieën te geven. Het drinken van een eiwitshake tussen maaltijden of voor het slapengaan kan helpen om de calorie-inname te stimuleren.

Om uw eiwitinname aan te vullen.
Een andere reden om te overwegen om een ​​eiwitshake te gebruiken, is om uw totale dagelijkse eiwitinname te verhogen als het moeilijk voor u is om aan de behoeften van uw maaltijden te voldoen. Wanneer u uw eigen eiwitshakes maakt, kunt u de hoeveelheid eiwit in uw shake aanpassen aan uw individuele behoeften.

Als brandstof voor en na de training.
Veel mensen gebruiken eiwitshakes na een training, maar ze zijn ook handig als maaltijden voor de training. Degenen die 's morgens trainen, willen vaak' de tank vullen 'met een lichte maaltijd en eiwitschokken kunnen de rekening vullen.

Als een middel om uw voedingsbalans te verbeteren.
Een eenvoudige eiwitshake is als een leeg canvas - je kunt allerlei dingen aan je shake toevoegen die je kunnen helpen om je dagelijkse voedingsdoelen te bereiken. Het is gemakkelijk om een ​​portie fruit of groenten toe te voegen, maar u kunt ook uw vezels of uw inname van gezonde vetten stimuleren met de juiste invoegtoepassingen.

Een proteïne-shake-mix kiezen voor uw proteïne-shake
Sommige eiwitshake-mixen zijn "compleet" - ze zijn ontworpen om eenvoudig te worden bereid door ze te mengen met water. Maar meestal worden eiwitshake-mixen ontworpen om te worden gemengd met melk: de combinatie van het schudmengsel en de melk zorgt voor de juiste voedingsbalans in de voltooide shake.

Eiwitpoeders afgeleid van dierlijke bronnen omvatten wei en caseïne (beide komen uit melk), evenals eiwit uit eiwit. Voor diegenen die hun eiwit liever uit plantaardige bronnen halen, zijn er poeders afgeleid van bronnen zoals soja, rijst, erwt, quinoa of hennep.

Sommige eiwitpoeders bevatten een mix van eiwitten. Een reden hiervoor is dat verschillende eiwitten met verschillende snelheden worden verteerd (wei-eiwit wordt sneller verteerd dan bijvoorbeeld caseïne), dus sommige mensen vinden dat mengsels beter zijn in het bevredigen van honger.

Een andere reden is dat - met uitzondering van soja - vegetarische eiwitten niet als qua voedingswaarde compleet worden beschouwd. Veel vegetarische eiwitpoeders bevatten dus een mix van verschillende plantaardige eiwitten - op deze manier levert het eindproduct het volledige complement van essentiële aminozuren en is het daarom een ​​volledig eiwit.

Veel eiwitpoeders zijn gearomatiseerd, hoewel u ook gewone, niet-gearomatiseerde poeders kunt vinden. De meeste mensen merken dat de lekkerste shakes beginnen met een gearomatiseerd eiwitpoeder, zoals Herbalife® Formula 1. Dan passen ze de hoeveelheid eiwit in de shake aan door extra niet-gearomatiseerd eiwitpoeder zoals Herbalife® Personalized Protein Powder toe te voegen, indien nodig voor hun nodig heeft.

De meeste eiwitshakes, gemaakt volgens de aanwijzingen op de verpakking, bevatten gewoonlijk ongeveer 15 tot 20 gram eiwit per portie. Een Herbalife® Formula 1-shake gemaakt volgens de verpakkingsrichtlijnen levert 18 gram eiwit.

Een vloeistof kiezen om je eiwitshake te maken
Om de juiste voedingsbalans in je shake te krijgen, is het belangrijk om je shake te maken volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Als je eiwitshake-mix melk vereist:
• Veel eiwitshake-mixen zijn ontworpen om met melk te worden gemengd, zodat het eindproduct de voedingsbalans heeft die de fabrikant van plan was. Om deze reden moet alleen koemelk of sojamelk worden gebruikt in producten die zijn ontworpen om met melk te worden gemengd.
• Zowel koemelk als sojamelk dragen extra proteïne bij aan uw shake - nog eens 9 gram of zo. Deze melk bevat ook extra vitamines en mineralen die de voedingsstoffen in de schudmix aanvullen, waardoor de gerede shake meer nutritioneel compleet is.

Als je eiwitshake-mix water vereist:
• Water mag alleen worden gebruikt in die eiwitshake-mixen die erom vragen.Deze producten zijn uit voedingsoogpunt uitgebalanceerd en vertrouwen niet op aanvullende voedingsstoffen uit de "menger" -vloeistof. In plaats van gewoon water kunt u ook zwarte koffie of gebrouwde thee gebruiken als u dat wilt.
• Rijst-, amandel-, hennep- of havermelk leveren weinig eiwit, dus deze vloeistoffen worden meestal gebruikt in die eiwitshake-mixen die zijn ontworpen om te worden gemengd met water. Deze 'melkalternatieven' zullen een beetje smaak en een paar extra calorieën toevoegen aan de shake, maar heel weinig eiwitten.
• Vruchtensap draagt ​​ook geen proteïne aan uw shake bij - dus, nogmaals, het zou moeten worden gebruikt in producten die zijn ontworpen om te worden gemengd met water. Maar vruchtensappen bevatten nogal wat calorieën, houd daar dus rekening mee als je calorie-bewust bent. Aan de andere kant, als u probeert uw calorie-inname te verhogen, kan het gebruik van vruchtensap in uw shake voor u werken.
• Natuurlijk kan melk of sojamelk ook worden gebruikt met eiwitshake-mixen die zijn ontworpen om te worden gemengd met water - de toevoeging van melk of sojamelk zal het eiwitgehalte (en calorieën) alleen maar verhogen.

5 manieren om uw eiwitshake aan te passen Voeg eiwit aan uw eiwitshake toe.
Hoewel je eiwitshake al eiwit bevat, wil je misschien meer toevoegen als je eiwitbehoeften hoog zijn. Je kunt natuurlijk gewoon eiwitpoeder toevoegen, maar je kunt ook voedingsmiddelen zoals magere kwark, yoghurt, ricotta of zijden tofu toevoegen om het eiwitgehalte te verhogen.

Voeg fruit en groenten toe aan uw eiwitshake.
Het toevoegen van groente en fruit aan je eiwitshake is een gemakkelijke manier om meer porties van deze gezonde voeding in je dagelijkse dieet te krijgen. Diepgevroren groenten en fruit zijn handig, en ze geven je eiwitshakes een dikkere textuur. Experimenteer met verschillende soorten groenten en fruit (begin misschien met zoeter groenten zoals wortels of pompoen) en probeer verschillende combinaties - zoals ananas met wortel of banaan met pompoen. Als je je wat gedurfder voelt, probeer dan meer ongewone ingrediënten toe te voegen aan je shake-achtige spinazieblaadjes of bieten.

Voeg vezels toe aan uw eiwitshake.
De meeste eiwitshake-mixen bevatten niet veel vezels, en de meeste mensen eten niet zoveel vezels als ze zouden moeten, dus probeer vezelrijk voedsel aan je shakes toe te voegen. Vanzelfsprekend kunt u een speciaal vezelpoeder kiezen of gaan met groenten en fruit, gerolde haver, zemelen of zaden zoals zonnebloem-, vlas- of chiazaden die allemaal vezels bijdragen.

Voeg calorieën toe aan uw eiwitshake.
Als uw caloriebehoeften hoog zijn, kunt u gerolde haver, noten, notenboter, avocado of gedroogd fruit toevoegen om het caloriegehalte van uw shake te verhogen.

Voeg Ice to Your Protein Shake toe.
IJs vormt een mooie toevoeging aan een shake omdat het de vloeistof verdikt. IJs voegt ook volume toe aan je shake, dus het vergroot de portiegrootte zonder calorieën toe te voegen. Een geweldige truc voor degenen die hun gewicht in de gaten houden!

Hoe maak je je eiwit shake? Deel je favoriete shake-recept!

Susan Bowerman, M.S., R.D., C.S.S.D., F.A.N.D. - Directeur, Worldwide Nutrition Training bij Herbalife. Susan is een gediplomeerde diëtiste en een door de board gecertificeerde specialist in sportdiëtiek.

Tweet