Hoe Bagels gezonder voor uw dieet te maken

Ben jij een bagel-liefhebber die 's morgens een geroosterde bagel of een stevige bagel sandwich als lunch nuttigt? Met zoveel smaken en stijlen om uit te kiezen, zijn bagels een handig en veelzijdig voedsel. Maar de voeding van bagel is in de loop der jaren veranderd door de manier waarop ze zijn gemaakt. Zorg ervoor dat u de calorieën van uw favoriete bagel controleert voordat u uw maaltijd samenstelt.

Calorieën en voeding

Plain Bagel Voedingswaarde
Serveert maat 1 bagel
Per portie % Dagelijkse waarde*
Calorieën 289  
Calorieën van Vet 15  
Totaal vet 1,7 g 3%
Verzadigd vet 0,2 g 1%
Meervoudig onverzadigd vet 0.7g  
Enkelvoudig onverzadigde vet 0.1g  
Cholesterol 0 mg 0%
Natrium 561 mg 23%
Kalium 106.05mg 3%
Koolhydraten 56,1 g 19%
Dieetvezel 2.4g 10%
Suikers 0g  
Proteïne 11g  
Vitamine A 0% · Vitamine C 0%
Calcium 2% · IJzer 21%
* Gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën

De meeste gewone bagels bevatten weinig verzadigd vet. Ze bevatten meestal geen cholesterol of suiker en zijn een goede bron van thiamine.


Je calorieëntelling en je voeding kunnen variëren, afhankelijk van het merk dat je koopt. Bijvoorbeeld, Lender's Plain New York Style Bagels (bevroren) leveren slechts 230 calorieën, maar zijn gemaakt met fructose-glucosestroop. Het gevolg is dat je 3 gram suiker consumeert bij elke bagel die je eet.

Een ander probleem om aan te denken wanneer u een bagel koopt, is de maat van het product.

Bagels zijn in de loop der jaren groter geworden. Volgens de National Institutes of Health, 20 jaar geleden, was een standaard bagel slechts 3 inch in diameter en had 140 calorieën. Nu kan een typische gewone bagel in veel delicatessen en bakkers tot een diameter van 6 inch meten en 350 calorieën toevoegen aan uw dagelijkse calorietelling.

En hoewel vele slimme bageleters het voedsel met een vriend splitsen, zijn de calorieën van de halve bagel nu ook hoger.

Verschillende soorten bagels bieden ook verschillende voedingsstoffen. Bijvoorbeeld, calorieën in een bagel van kaneelrozijn zijn veel hoger vanwege de extra suiker en fruit. Een kaneelzwaai en rozijnenbrood bij Panera heeft 320 calorieën, 66 gram koolhydraten en 11 gram suiker.

Hartige bagels zijn vaak niet beter. Een cheddar pesto bagel bij Bruegger's levert 420 calorieën, 10 gram vet en 9 gram suiker.

Gezondheidsvoordelen

Je favoriete bagel kan een bron zijn van geraffineerde koolhydraten. Dat betekent dat de korrels die voor de vervaardiging van de producten zijn gebruikt, door een levensmiddelenfabrikant zijn verwerkt, zodat de hele korrel niet langer intact is. Het raffinage- of maalproces verwijdert voedingsvezels, vitaminen en mineralen. Over het algemeen raden voedingsdeskundigen u aan om uw inname van geraffineerde granen te beperken.

U kunt meestal zien of een gerecht wordt verfijnd als het etiket zegt dat het is verrijkt. Verrijkte producten zijn producten waarvan sommige voedingsstoffen zijn toegevoegd tijdens de productie. Maar deze voedingsmiddelen missen nog vaak vezels - een belangrijke voedingsstof in een uitgebalanceerd dieet.

Hoe zit het met volkoren bagels? Eén volkoren bagel is gelijk aan het eten van ongeveer vier tot zes sneetjes brood, wat betekent dat het erg koolhydraatarm is en de bloedsuikers kan verhogen.

Om die reden worden ze meestal niet aanbevolen voor mensen met diabetes.

Uw bagels selecteren en bewaren

Wetende dat niet alle bagels gelijk worden gemaakt, wees dan bewust van het soort dat je koopt en de grootte van de portie. Vraag naar hun versheid om er zeker van te zijn dat je geen één dag oude bagels koopt (of ouder).

Als je er een paar koopt, bewaar ze dan vers door ze op kamertemperatuur op te bergen in een plastic zak. Je denkt misschien dat ze langer zullen blijven koelen als ze worden afgekoeld, maar het tegenovergestelde is meestal waar. Je kunt ze echter maximaal vier maanden invriezen en ze opwarmen in de oven als je er klaar voor bent om er weer van te genieten.

Hoe maak je jouw bagel gezonder

Als u koolhydraten wilt verminderen of uw inname van geraffineerde broodproducten wilt beperken, zijn er enkele dingen die u kunt doen om uw maaltijd op basis van bagel gezonder te maken.

  • Maak een open sandwich. Je hoeft niet beide helften van de bagel te gebruiken als je een broodje maakt. Sla het bovenste gedeelte over en vul je bagelbodem gewoon met mager vlees en groenten.
  • Schep je bagel eruit. Als je zowel een bovenste als een onderste bagel wilt hebben, haal dan het midden eruit. Gebruik een lepel en verwijder het zachte middelste gedeelte. Bouw je boterham rond de bagelkorst.
  • Ga volkoren. Hoewel volkoren bagels nog steeds meer calorieën en koolhydraten bevatten, is een volkorenkeuze toch beter dan een geraffineerd product omdat je de voedingsvoordelen van vezels krijgt.
  • Let op toegevoegde suiker. De meeste zoete bagels dragen bij aan uw suikerinname voor de dag. Controleer de ingrediënten en probeer een bagel te kiezen zonder glucosestroop of andere toegevoegde zoetstoffen.
  • Toppings zijn belangrijk. Hoewel bagelcalorieën ertoe doen, zullen de calorieën in je toplaag ook kloppen. Een grotere bagel heeft meer toppings nodig, dus let op wat je erop legt. Sla de boter en de calorierijke roomkaas over. Ga voor gezonde groenten, hummus of maak een gezonde bagelpizza met verse ingrediënten.

Een woord van heel goed

Bagels zijn voor veel dieetbewuste eters op de no-no-lijst terechtgekomen. Maar bijna elk voedsel kan worden opgenomen in een voedzaam dieet als je het met mate eet en het opneemt in een uitgebreid plan voor gezond leven. Houd bagels op het menu bij je thuis als je ervan geniet. Balanceer de bagel met andere voedzame voedingsmiddelen die vezels, eiwitten en gezonde vetten bevatten om je slimme eetplan op schema te houden.

Hoe Bagels gezonder voor uw dieet te maken

Het aantal calorieën in een gewone bagel met roomkaas hangt af van de grootte van de bagel, evenals van de hoeveelheid roomkaas die u gebruikt. Omdat roomkaas veel vet bevat, kan overboord gaan waardoor de calorieën snel oplopen. Gebruik slechts 1 eetlepel en zoek naar magere roomkaas om nog meer calorieën en vet te besparen.

Video van de dag

Gemiddeld bevat een gewone, middelgrote bagel met een diameter van 3,5 inch 270 calorieën, terwijl een kleine bagel van 3 inch slechts 177 calorieën bevat. Een eetlepel gewone roomkaas heeft 50 calorieën, terwijl 1 eetlepel roomkaas met laag vetgehalte slechts 30 calorieën bevat. Daarom bevat een middelgrote bagel met 1 eetlepel roomkaas 320 calorieën, terwijl een kleine bagel met 1 eetlepel roomkaas met laag vetgehalte 207 calorieën bevat.

LiveStrong Calorie Tracker

Verlies gewicht. Voel me geweldig!Verander je leven met MyPlate door LIVESTERK.COM

Tweet