Heerlijk eten dat hartgezond is

Als u een hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte of een voorgeschiedenis van hartproblemen heeft, loopt u een hoger risico op een hartaanval en een beroerte. U kunt uw risico verlagen door deze kleine verandering aan te brengen: kies bij elke maaltijd voedingsmiddelen die goed zijn voor uw hart.

De meeste diëten zijn gebaseerd op voedingsmiddelen die u niet mag eten. Neem in plaats daarvan een positieve benadering en concentreer u op voedingsmiddelen die goed voor u zijn.

Eet meer groenten, fruit en volle granen. De vezels in deze voedingsmiddelen helpen het "slechte" LDL-cholesterol te verlagen. Leg deze bij elke maaltijd op uw bord om deze dagelijkse hoeveelheden te bereiken: minstens 5 kopjes fruit en groenten en drie porties van één portie volle granen per dag.

Eet meer bonen, peulvruchten (zoals linzen), zaden en noten. Uw wekelijkse doelwit: 4 porties van noten, zaden of peulvruchten zoals zwarte bonen, garbanzos (ook wel kikkererwten genoemd) of linzen.

Doe gezondere vetten om voor u te laten werken. Gunstige onverzadigde vetten, zoals canola-, olijf- en pinda-olie. Deze oliën zijn minder waarschijnlijk dan boter of reuzel om uw slagaders te verstoppen.

Eet vissen met veel omega-3-vetzuren, waaronder witte tonijn, zalm en sardines. Omega-3 vetzuren lijken de triglyceriden te verlagen, plaque in je aderen te bestrijden, de bloeddruk te verlagen en het risico op abnormale hartritmes te verkleinen.

Eet mager eiwit. Maak bonen, noten, vis en kip tot uw steunpilaren en houd porties in toom. De American Heart Association stelt voor om ten minste twee 3,5-ounce porties vis per week te eten. Sommige stukken vlees hebben meer vet dan andere, dus zoek naar slankere keuzes. Als je zin hebt in een vorm van verwerkt vlees - bacon, vleeswaren, hotdogs, worst, kipnuggets of schokkerig - beperk die dan ook.

Voed je lichaam regelmatig. Als je een maaltijd overslaat, heb je meer kans om later te veel te eten. Voor sommige mensen werkt het eten van 5 tot 6 mini-maaltijden het best om calorieën te beperken, helpt de bloedsuikerspiegel onder controle te houden en het metabolisme te reguleren. Voor anderen werkt 3 maaltijden per dag beter, omdat extra maaltijden kunnen leiden tot te veel eten. Zien welke aanpak voor u werkt.

Experimenteer met nieuwe smaken. Probeer gedroogde kruiden en specerijen te gebruiken in plaats van zout, waardoor uw bloeddruk kan stijgen. Gebruik kip, rozemarijn, knoflook of salie. Probeer voor vis dille of dragon. Azijn is een andere manier om ho-hum-eten op te vrolijken.

Tweet