Hoe lang het duurt voordat je buik naar beneden gaat na de geboorte

Hoe lang duurt het voordat uw geboorte uw buik bereikt heeft?

Hoe lang duurt het voordat uw geboorte uw buik bereikt heeft?

De gemiddelde pasgeborene weegt ongeveer 7,5 pond. Maar hoeveel kilo weegt U af als u de verloskamer verlaat? En hoe lang duurt het voordat je je pre-babylichaam terugkrijgt? Hoewel de tijdlijn voor elke vrouw anders is en gebaseerd is op een aantal factoren - hoeveel gewicht u tijdens uw zwangerschap hebt gekregen, of u nu borstvoeding geeft, uw voedingspatroon en lichaamsbeweging - er zijn bepaalde gewichtsverliesmijlpalen waarop u kunt wijzen jouw kalender.

24 uur na de geboorte

Vrouwen verliezen een gemiddelde van 12 pond bijna onmiddellijk na de bevalling. "Je hebt de baby, verliest bloed, vloeistoffen, vruchtwater," zegt Sarah B. Krieger, MPH, RD, een woordvoerster van de Academie voor Voeding en Diëtetiek die huisbezoeken doet met zwangere vrouwen en moeders die kinderen tot de leeftijd van drie hebben . In deze periode van 24 uur is je postpartum "pooch" al aan het dalen, voegt ze eraan toe. Met andere woorden, veel van dat babygewicht was ... schat.

Meer zien: de overlevingsgids van de nieuwe moeder

Een week later

Je bent nog steeds veel van de vloeistoffen aan het "plassen", vooral als je een IV / epiduraal had, zegt Krieger, wat betekent dat je nog steeds afvliegt. Maar kom nog niet op een schaal, adviseert Krieger. "Concentreer u op hoe uw kleding past in plaats van wat de schaal zegt," stelt zij voor.

Borstvoeding kan ook een rol spelen bij het afvallen: terwijl vrouwen worden geadviseerd om elke dag 500 extra calorieën te consumeren als ze borstvoeding geven, verliezen ze vaak meer gewicht na de bevalling. "Vrouwen hebben de neiging om na de geboorte meer gewicht te verliezen als ze borstvoeding geven omdat borstvoeding calorieën verbruikt", zegt Ashley Roman, MD, klinisch assistent-professor, afdeling Verloskunde en Gynaecologie aan het NYU Langone Medical Center. Maar Krieger merkt op dat dit niet voor iedereen geldt. "Sommige vrouwen kunnen sneller afvallen dan anderen, of ze nu borstvoeding geven of niet," zegt ze.

Blijf lezen: eet tips voor zogende moeders

Twee weken later

Krieger vindt niet dat nieuwe moeders zichzelf tijdens de eerste twee weken moeten afwegen, terwijl je misschien nog steeds borstvoeding geeft en "je hormonen beginnen naar beneden te komen." Met andere woorden, je zit nog steeds in die "baby-blues" -periode, waarbij je een ongewenst nummer op de weegschaal ziet, dat je misschien meteen in tranen zou kunnen sturen! Bovendien voegt ze eraan toe: "het getal op de schaal is meestal niet een afspiegeling van lichaamsvet, dus ontmoedig jezelf niet." Krieger beveelt aan om je taille elke maand te meten met een meetlint om inches in plaats van ponden te volgen.

Meer zien: het verschil tussen de babyblues en postpartumdepressie

Een maand later

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het is gebruikelijk dat nieuwe moeders in de maand na de levering wel 20 ponden verliezen, aldus het Amerikaanse Congres van Verloskundigen en Gynaecologen (ACOG). Aangezien de meeste vrouwen het advies krijgen om 25-35 pond te krijgen terwijl ze zwanger zijn, een maand later, ben je misschien bijna terug in je pre-babyomvang!

Meer bekijken: Vergeet niet om uw post-babycontrole in te plannen

Zes weken later

De baarmoeder keert rond deze tijd terug naar het bekken, dus je buik ziet er platter en kleiner uit. "Het is een grote verandering voor zover de buik gaat," zegt Krieger. Misschien krijgt u uw bikini weer te dragen!

Meer zien: leer de juiste manier om van je post-baby-hondje af te komen

Een paar maanden later

Volgens ACOG, als je de gezonde eetgewoonten bijhoudt die je tijdens de zwangerschap bent begonnen, ben je binnen een paar maanden na je bevalling in de buurt van je normale gewicht. Door wat te trainen wanneer je kunt, word je ook fitter en sneller.

Meer zien: vermijd deze 7 nieuw-moedervoedselvallen voor snel en effectief gewichtsverlies

Negen maanden later

Krieger zegt dat er een kern van waarheid is in het gezegde "negen maanden later, negen maanden vrij". Maar als je meer dan de aanbevolen 25-35 pond hebt gekregen, kan het wat langer duren om er weer "jij" uit te zien. Hang daar binnen!

"Waar het op neerkomt is dat elke vrouw het postpartumgewicht in haar eigen tempo verliest", zegt Krieger. "ChooseMyPlate.gov heeft een geweldige sectie over het bijhouden van hoeveel en welke voedingsmiddelen u het meeste wilt eten (volle granen, magere eiwitten, veel water, fruit en groenten), zodat gewichtsverlies zal optreden."

Krieger waarschuwt ook voor rage diëten, die op lange termijn geen gewichtsverlies bevorderen. Erger nog: crashen met diëten kan je lichaam van voedingsstoffen ontnemen en genezing na de geboorte vertragen, en berooft je baby van essentiële calorieën en voedingsstoffen als je borstvoeding geeft, zegt ACOG.

"Zolang de moeder genoeg calorieën van de bovengenoemde voedselgroepen eet om ervoor te zorgen dat ze de vitamines en mineralen gebruikt die nodig zijn om een ​​gezonde huid en gewichtsverlies / -onderhoud te bevorderen en elke dag een beetje fit is, is ze niet alleen de gezondste mama, maar zij is een rolmodel voor een gezonde levensstijl voor haar kinderen, "zegt Krieger. En ze zal er ook goed uitzien!

Meer zien: vind uw blije gewicht na baby

Carve Your Core met de Boksen Twist