Gemixte dieetrecepten -

Het volgende is een gastblogpost van Weronika Brill RN. Meer tips over de overgang naar echt voedsel via de vultrechter zijn hier beschikbaar.

——–

Voor veel "typische" ouders is de overgang naar echt voedsel al begonnen op of voor de leeftijd van één jaar en lijkt het een gemakkelijke overgang. Maar voor ouders van kinderen die een G-buis als primaire bron voor voeding gebruiken, kan het een ontmoedigende taak lijken.

Bij het maken van een plan voor transitie heb ik de filosofie om te proberen een zo 'normale' sfeer thuis te creëren. Ik geloof in het opnemen van uw kind met speciale behoeften tijdens maaltijden en het hebben van regelmatige schema's voor hen. Ik geloof ook niet in voortdurende nachtelijke voeding tenzij medisch noodzakelijk (wat heel verschilt van het 's nachts eten van een snack). En als een speciale moeder, weet ik dat hoe minder je huis een ziekenhuis wordt en meer een thuis, hoe gelukkiger iedereen zal zijn.

Voordat u de overgang naar een BD start, raad ik u aan het volgende te overwegen:

Stel realistische doelen

Er zijn veel BD Facebook-groepen waar je ziet wat ik noem "super blending moms." Deze moeders voegen 40 verschillende biologische "superfoods" toe aan de maaltijden van hun kind en mengen enorme hoeveelheden voedsel, waardoor een maand aan mengsels wordt ingevroren. Het is misschien niet realistisch om een ​​doel te hebben om big batch-blending met een grote verscheidenheid aan voedingsmiddelen te doen; big batch blending is misschien een beter doel voor een peuter die BD al een tijdje gedoogt.

Een realistisch doel zou kunnen zijn: "Ik ga een paar voedingsmiddelen vinden die mijn kind heel goed verdraagt ​​en langzaam variatie toevoegt." Een ander realistisch doel kan zijn: "mijn kind gooit drie keer per dag over met formule-maaltijden; Ik ga één voedsel per week vinden dat hem / haar niet overgeeft. "

Begrijp het werk

In eerste instantie kan het lijken alsof de maaltijdbereiding al je tijd zal opslokken, en het kan net zo lang duren tot je het onder de knie hebt. Niet alleen ga je nieuwe voedingsmiddelen uitproberen voor je kind, maar je gaat ook een extra paar stappen toevoegen die ouders van 'typische' kinderen niet hebben: blenden, de mixer wassen en dan je kind voeden.

Raak niet overweldigd

Veel ouders die ik raadpleeg, fixeren zich op te veel problemen en worden snel overweldigd door het hele proces. Ik heb bijvoorbeeld een maaltijdplan gemaakt voor een jong stel van wie het kind veel van haar formulemaaltijd over heeft gegeven en de hele dag door ontlasting heeft. Omdat ze niet aankwam en veel absorbeerde op de formule, werden de ouders verteerd door haar inname van calorieën en verschillende voedingsstoffen. Hoewel deze zorgen geldig zijn, moeten ze niet opwegen tegen de belangrijkste kwestie van overmatig braken en losse ontlasting.

In deze situaties moeten ouders een stap achteruit zetten en hun doelen opnieuw evalueren - als ze je kind willen verlossen

BrillRN

Weronika Brill is een geregistreerde verpleegster en overlegt met de ouders over het voeden met echte voedseldoorvoer. Het belangrijkste is dat ze de moeder is van haar met de buis gevoede zoon!

braken en losse ontlasting met formulefeeds, dan moet je de eerste stap zetten van een langzame overgang. Zodra tolerantie is vastgesteld, kunnen calorieën, variëteit en eventuele verdere doelen worden aangepakt.

Je blender is de sleutel tot succes

Je hebt een blender van professionele kwaliteit nodig, ofwel een Vitamix of Blendtec, en meestal is elk model geschikt. Als u zich geen gloednieuwe kunt veroorloven, bieden beide bedrijven gerenoveerde modellen tegen bijna de helft van de prijs en met een garantie. (Noot van de redactie: Vitamix heeft hun medisch kortingsprogramma opgeschort.) Als dat nog steeds te duur is, is Ebay een geweldige optie. Als je geen blender kunt betalen of geen tijd hebt om je maaltijd te bereiden, heb je nog steeds echte voedselopties zoals Real Food Blends, die door veel verzekeringsmaatschappijen worden gedekt.

De overgang

Overgang kan enige tijd duren. Ik heb gezien dat sommige kinderen weken nodig hebben om over te stappen naar een volledig gemengd dieet, terwijl anderen zich vrij snel kunnen aanpassen.

Terwijl velen aanraden over te stappen op babyvoeding en babygraangewas, wil ik voorzichtig zijn met deze voedingsmiddelen. Dit komt omdat veel kinderen met speciale behoeften die via een g-buis moeten eten dit doen vanwege een neurologisch tekort. Ik vind dat veel van deze kinderen gevoelig zijn voor suikers, conserveringsmiddelen, verwerkt en koolhydraatrijke voedingsmiddelen. Dr. Natasha Campbell-McBride, auteur van Gut and Psychology Syndrome, heeft een duidelijk verband opgemerkt tussen spijsverteringsproblemen en neurologische problemen.

Ik raad geen verwerkt voedsel aan; alle kinderen van mijn cliënten beginnen met zelfgemaakte bottenbouillon. Om aan de slag te gaan, kun je hier mijn video 'How to' bekijken.

De planning

Dag 1. Begin met het vervangen van één maaltijd met heldere bottenbouillon en ga verder met alle andere maaltijden hetzelfde.

Dag 2. Maak de eerste maaltijd van de dagbouillon en een klein beetje kip en wortel. Als uw kind verdraagzaam is met het bouillonmengsel, ga dan door met het vervangen van de rest van hun maaltijden met dit mengsel.

Dag 3. Als er geen ei-allergieën zijn en het een typisch huisvoedsel in huis is, geef dan een hardgekookt eigeel met een halve avocado gemengd met water als ontbijt. Geef de bottenbouillonmix voor de rest van de maaltijden.

Dag 4. Voeg een halve vrucht toe aan je eigeel en ½ avocado met een theelepel kokosolie. U kunt het eimengsel een- of tweemaal per dag gebruiken met het beenbouillonmengsel voor de andere maaltijden.

Naarmate je meer variatie krijgt, kun je boerenkool of spinazie aan je eimengsel toevoegen. Je kunt het ½ ei later vervangen door een eetlepel notenboter of een ½ kopje onverwerkte havermout of zelfs ¼ - ½ kopje Griekse yoghurt. Je kunt kokosmelk gebruiken (native forest-merk heeft geen additieven) in plaats van water of volle melk.

Je kunt ook meer groenten toevoegen, zoals aardappelen of sperziebonen, aan je soepmengsels.

Als u besluit zuivel permanent te verlaten, bespreek dan een mogelijk calcium- en vitamine D-supplement met de kinderarts van uw kind.

Echte voedselmixen

Nadat u uw kind volledig hebt overgezet, kunt u Real Food Blends introduceren. Veel ouders zijn geïnteresseerd in het gebruik van Read Food Blends omdat het echte voorvermengsels zijn en in veel gevallen worden gedekt door een verzekering. Er zijn veel mensen die Real Food Blends uitsluitend gebruiken voor hun voedingsbehoeften (voeg zeker een multivitamine toe!). Real Food Blends zijn ook ideaal voor reizen of voor schoolmixen.

Het is belangrijk om te overwegen dat één pakket van Real Food Blends genoeg eiwit bevat voor een hele dag voor een kind van een jaar oud met slechts ongeveer de helft van de calorieën. Het mengsel van zalm, haver en pompoen bevat bijvoorbeeld 13 gram eiwit en 330 calorieën in 267 gram. Ik raad aan een hele avocado (322 calorieën) en 160 ml Native Forest-kokosmelk (140 calorieën) toe te voegen om in totaal 792 calorieën te maken. Voeg zo nodig extra water toe en je hebt een hele dag aan eten!

overwegingen

Constipatie

Bij kinderen met een lage toon en hoge tonen is de kans op constipatie groter. Zelfs "typische" kinderen raken soms verstopt. U als ouder moet een manier vinden om uw kind dagelijkse stoelgang te laten maken. Als u geen voedsel vindt dat het doet, moet u hun kinderarts een darmroutine laten ontwikkelen. Het is van cruciaal belang dat uw kind regelmatig een stoelgang heeft om de reflux te verminderen en het algehele comfort te verbeteren.

probiotica

Uw kind moet probiotica bij zich hebben die op recept of natuurlijk uit voedsel is opgenomen. Sommige zijn krachtiger dan andere, dus ik raad het niet aan ze aan de mix toe te voegen. Yoghurt is meestal veilig om te mengen, maar een probioticum zoals Bulgaarse karnemelk kan een hele blend snel bederven.

Water

Zorg ervoor dat uw kind genoeg water krijgt om veel natte luiers gedurende de dag te hebben. Omdat het is gebaseerd op gewicht en misschien activiteit, kan de kinderarts van uw kind u het nummer geven voor de exacte hoeveelheid vocht die uw kind nodig heeft voor de dag.

Hou het simpel

Uw kind heeft een verscheidenheid aan voedingsstoffen nodig, wat niet altijd gelijkstaat aan een verscheidenheid aan voedsel. Een vrucht zoals een avocado draagt ​​bijna 20 vitaminen, mineralen en fytonutriënten bij, waaronder vitamine E, vitamine C, foliumzuur, vezels, ijzer, kalium, 81 microgram luteïne en 19 microgram bèta-caroteen. Iets als een koekje kan een grote verscheidenheid aan ingrediënten en calorieën bevatten, maar zou niet als voedzaam worden beschouwd. Om deze reden probeer ik ouders er altijd op te concentreren om zich niet eerst bezig te houden met de verscheidenheid aan voedingsmiddelen.

Gewichtsverlies

Als uw kind van volledige formule naar BD gaat, kan hij / zij in eerste instantie wat afvallen. Stanley S. Bass N.D., D.C., Ph.C. heeft een geweldige blog geschreven over de overgang die je lichaam doormaakt wanneer je je eetpatroon verbetert en de eerste stap is wat gewichtsverlies.

Houd de kinderarts van uw kind in de gaten

De arts van uw kind moet altijd op de hoogte zijn van elk nieuw dieet. Ze willen misschien een multivitaminen aanbevelen of u bepaalde voedingsmiddelen vermijden die niet met een medicijn mogen worden geconsumeerd. Ze kunnen ook problemen met de darmen aanpakken die tijdens de overgang opkomen.

—-

Veronica Brill RN is beschikbaar voor privéconsultaties. Bezoek haar Facebook-pagina, tweets haar of e-mail haar op [email protected]

* De bovenstaande inhoud mag niet als medisch advies worden beschouwd. Raadpleeg altijd het medische team van uw kind voordat u wijzigingen aanbrengt in hun dieet, vooral kinderen met voedingssondes.

Gemixte dieetrecepten -

Zelfgemaakte sondevoeding wordt vaak aangeduid als blenderized diëten, gemengde diëten of gepureerd voedsel voor sondevoeding. Zelfgemaakte sondevoeding hoeft niet 'alles of niets' te zijn. Met zorgvuldige controle door uw zorgverlener kan een zelfgemaakte sondevoeding worden gebruikt voor 100% van de voedingen van elke dag of worden gebruikt in combinatie met een commerciële sondevoedingformule. Zelfgemaakte sondevoeding kan uitsluitend worden gemaakt van conventionele voedingsmiddelen of een commerciële formule, zoals Compleat®Compleat® Pediatric of Compleat® Pediatric Reduced Calorie. Deze sondevoedingformules kunnen worden gebruikt als basis waaraan conventionele voedingsmiddelen worden toegevoegd.

De recepten op www.MyCompleat.com gebruiken Compleat®Compleat® Pediatric of Compleat® Pediatric Reduced Calorie Tube-Feeding Formulas als basis voor ontbijt, lunch, diner en snacks.

Deze recepten zijn niet bedoeld om te worden gebruikt als een dagelijks of wekelijks maaltijdplan. Het zijn voorbeelden van recepten die een Compleat gebruiken® sondevoedingformule als basis voor een zelfgemaakte gemixte sondevoeding.

Vergeet niet om contact op te nemen met uw arts voordat u begint met het bereiden van een zelfgemaakte sondevoedingformule.

Als een recept niet de juiste hoeveelheid calorieën, eiwitten, vetten of andere voedingsstoffen bevat om aan een specifieke behoefte te voldoen, vraag dan aan uw zorgverlener om meer of minder van een ingrediënt te gebruiken. Recepten die vragen om één (1) doos van een Compleat® sondevoedingformule kan worden verlaagd tot ½ doos, of recepten die vragen om een ​​½ doos kunnen worden uitgebreid tot een volle doos. Let op: als een ander volume van een Compleat® er wordt een sondevoedingformule gebruikt, de voedingsinformatie die bij het recept wordt geleverd, is niet correct zoals vermeld. Uw zorgverlener kan u helpen de herziene voedingsinformatie te bepalen.

Tweet