Neem een ​​harde pas op waterpillen als je probeert om af te vallen

Misschien heb je vorige week veel te veel op je vakantie gegeten. Misschien ben je niet zoals * ahem * normaal geweest zoals je normaal bent. Misschien is het precies die tijd van de maand. Wat het ook is, je bent gezwollen en gezwollen en dat is het ook super ongemakkelijk.

Zoooo ... zou je gewoon een paar OTC-waterpillen moeten gebruiken om je te helpen de bloat te verdrijven en je weer normaal te voelen?

Advertentie - Lees hieronder verder

Wacht even, wat zijn waterpillen eigenlijk?

Waterpillen (a.k.a. diuretica) zorgen in principe voor druk op uw nieren om overtollig water en zout door uw plas te spoelen.

Er zijn eigenlijk drie soorten diuretica die op verschillende manieren werken, zegt Ellen Lunenfeld, MD, internist bij Summit Medical Group in New Jersey-thiazide, liswerking en diuretica die kaliumsparend zijn. Elke klas werkt op een ander deel van de nefron van de nier waar urine wordt gemaakt, zegt Lunenfeld.

Ze klinken behoorlijk onschuldig, toch? Per slot van rekening plas je meer.

Eigenlijk gaat het een beetje dieper dan dat. Hier is wat u moet weten over waterpillen - en waarom zou u het zelf moeten voorschrijven.

1. Waterpillen zijn een van de meest voorgeschreven medicijnen.

Let op dat woord: voorgeschreven. Waterpillen zijn bedoeld om de bloeddruk te helpen verlagen, vochtophopingen te voorkomen en respectievelijk de zwelling te verminderen, zegt Linda Anegawa, MD, een internist bij het Pali Momi Medical Center op Hawaï.

Ze worden meestal gegeven aan mensen met gezondheidsproblemen zoals hypertensie, hartfalen en idiopathisch oedeem (onverklaarde zwelling) - niet mensen die een mild opgeblazen gevoel willen genezen of afvallen. De meeste artsen adviseren om voor deze doeleinden geen waterpillen te gebruiken.

2. OTC-waterpillen zijn anders dan voorgeschreven waterpillen.

Het is misschien verleidelijk om een ​​OTC-waterpil bij de drogisterij op te halen als je een licht gevoel hebt, maar Lunenfeld waarschuwt hiertegen. Dat komt omdat OTC-waterpillen en voorgeschreven waterpillen niet hetzelfde zijn.

"Het probleem met OTC-medicijnen als deze is dat je niet precies weet wat ze je geven," legt ze uit. "Ze worden niet door de FDA gecontroleerd, dus ze doen misschien niet waar ze aanspraak op maken en maken in feite je uitgedroogd." (Met een Rx zal een arts je dosering en gebruiksduur controleren - dat gebeurt niet met OTC-waterpillen, vandaar het risico van uitdroging.)

Advertentie - Lees hieronder verder

Nog een stap verder, OTC-waterpillen kunnen zelfs giftig zijn en slecht samenwerken met andere medicijnen die u gebruikt, zegt Anegawa. (Nogmaals, op doktersvoorschrift zal een arts dit controleren.) OTC-waterpillen zijn ook niet onderzocht in onderzoeksproeven om hun werkzaamheid te bewijzen, voegt ze eraan toe.

3. Waterpillen zijn niet verslavend, maar ze kunnen gevaarlijk zijn.

Waterpillen zijn niet verslavend of gevaarlijk, zegt Anegawa - alweer als je ze door je huisarts haalt. Als u ze echter zonder uw aanbevolen dosis begint te gebruiken, kunt u ernstige schade aanrichten aan uw lichaam.

"[Nemen] kan een verslechtering van de nierfunctie en duizeligheid of duizeligheid als gevolg van uitdroging veroorzaken", zegt Lunenfeld. Andere enge symptomen veroorzaakt door uitdroging en verlies van elektrolyten omvatten hartkloppingen, zwakte, verwarring en ernstige duizeligheid.

3. Ze helpen je niet echt om af te vallen ...

Natuurlijk, waterpillen helpen je overtollig water af te werpen, waardoor je je super opgeblazen voelt, maar slechts tijdelijk. Zodra u stopt met innemen, gaan uw nieren terug naar het opnieuw absorberen van de normale hoeveelheid water en zout voor uw lichaam, zodat u snel weer teruggaat naar uw typische lichaamsgewicht nadat u bent gestopt met het innemen ervan.

"Wanneer je jezelf weegt, [je telt bot, vet, spieren en water bij elkaar op," zegt Lunenfeld. "Als u op zoek bent om af te vallen, wilt u vet verliezen en de spiermassa behouden. Met een diureticum, verlies je gewoon het watergewicht, waardoor je geen significant gewichtsverlies krijgt. "

4. In feite kunnen ze je laten aankomen.

Ja, dat heb je goed gelezen. Als u gedurende een langere periode een diureticum gebruikt, zullen uw nieren uiteindelijk hun gebruik compenseren en houdt u vast aan meer watergewicht dan dat u deed voordat u ze ging gebruiken.

Het wordt door diuretica geïnduceerd oedeem genoemd, wat gebeurt wanneer uw nieren meer natrium en water blijven houden dan nodig is en uw lichaam begint op te zwellen, zegt Anegawa-soort van het tegenovergestelde van wat een waterpil zou moeten doen.

5. Voorschriften waterpillen kunnen nuttig zijn als je je ongesteld bent.

Hoewel het niet wordt aanbevolen voor gezonde vrouwen om enige vorm van waterpillen te nemen, is er één uitzondering: het verminderen van het opgeblazen gevoel. Volgens Anegawa is het prima voor vrouwen om waterpillen op recept in te nemen om onverklaarde beenzwelling of een opgeblazen gevoel veroorzaakt door PMS te verminderen, zegt Anegawa.

Nogmaals, dat is alleen op recept, dus ga niet naar de dichtstbijzijnde drogisterij voor diuretica. Breng in plaats daarvan de kwestie naar uw ob-gyn, die waterpillen kan voorschrijven die u moet innemen vóór uw menstruatie of wanneer u zich super opgeblazen voelt. Omdat uw arts uw dosis in de gaten zal houden, vermindert u het risico op ernstige bijwerkingen en heeft u iemand om te bellen als er iets aan de hand is.

Tweet