Hoe vet te snijden en eiwit te verhogen op uw dieet met weinig koolhydraten

Als u weinig koolhydraten eet, mist u waarschijnlijk uw gebak, koekjes, ijs en dergelijke. Hoewel het geen substituut is voor die suikerachtige lekkernijen, kan vet de reddende genade zijn bij een koolhydraatarm dieet. Voedingsmiddelen met veel vet, zoals noten en zaden, olijven, oliën en zuivelproducten zoals room en kaas zijn voldoende gevuld om je verzadigd en verrukkelijk genoeg te maken om het hunkeren naar honger te stillen. Bovendien is er geen duidelijk bewijs dat het eten van een vetarm dieet een persoon gezonder maakt (terwijl alle andere dingen gelijk blijven), dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je iets slechts doet voor je gezondheid.

Maar wat als u om wat voor reden dan ook calorieën moet verlagen in uw koolhydraatbeperkte dieet? Excuses bij voorbaat voor alle notenboterminnaars: vet is het beste om in te minderen.

Waarom u op vet wilt snijden

Er zijn omstandigheden waarbij zelfs toegewijde low-carbers manieren willen weten om het vet in hun dieet te snijden. Omdat verschillende mensen het goed doen met verschillende diëten, woon je misschien bij iemand die het beter doet op een dieet met een lager vetgehalte. Sommige mensen hoeven niet veel calorieën te eten, vooral ouderen en mensen die minder wegen, en te veel vetrijk voedsel eten vult ze op en laat ze met onvoldoende calorieën eten om goede voeding te krijgen.

En tot slot, hoewel koolhydraatbeperkte diëten mensen vaak vullen, zodat ze hun eetgewoonten natuurlijk beperken, vinden sommige arme strijders dat ze op een bepaald moment op zijn minst calorieën in de gaten moeten houden. Vetverbruik is misschien de gemakkelijkste manier om dit te doen, omdat het verminderen van zelfs maar een klein beetje vet, de calorieën aanzienlijk kan verminderen.

Dus hoe vinden we voedingsmiddelen die laag zijn in zowel koolhydraten en vet? Hier zijn enkele ideeën. (Opmerking: sommige van deze voorbeelden zijn niet noodzakelijk vetvrij, en hoewel zalm niet echt een vetarme keuze is, is het zo goed voor u (met zijn gezonde vet) dat ik sommige zalmberecepten meeneem.)

Opladen op Low-Carb-voedingsmiddelen die ook vetarm zijn

Veel voedingsmiddelen zijn van nature koolhydraatarm, vetarm, zoals zetmeelarme groenten, suikerarm fruit en soepen op basis van bouillon, zoals Rainbow Soup met groenten (u kunt ook mager vlees toevoegen). Probeer deze voedzame plantaardige bijgerechtrecepten met een laag koolhydraatgehalte en weinig vet:

Eet meer eiwitrijk voedsel

Mager eiwitrijk voedsel dat zonder sauzen is gekookt op manieren die geen vet toevoegen (bakken, grillen, stroperij of microgolven) werkt goed. Probeer deze low-carb, magere hoofdgerechten met een hoog proteïnegehalte:

Gebruik vetarme substituties in uw favoriete low-carb-recepten

Er zijn nogal wat recepten waar je het vetgehalte gemakkelijk kunt variëren. Gebruik bijvoorbeeld vetarme zuivelproducten in plaats van volle, magere stukken vlees, zoals kipfilet in plaats van kippendijen en kalkoenvlees in plaats van varkensvlees, lichte mayonaise in plaats van gewone of appelmoes in plaats van boter. Als alternatief kunt u het koolhydraatgehalte in uw favoriete vetarme recepten verlagen met eenvoudige, koolhydraatarme vervangingen, zoals koolhydraatarme pasta-alternatieven of kunstmatige zoetstoffen.

Tweet