Hoe om gewicht te verliezen met citroen thee

Thee met citroen is een gezonde drank die bijna calorie-vrij is, waardoor het een ideale drank is voor een afslankdieet. Thee zelf, vooral groene thee, kan enig effect hebben op gewichtsverlies, maar reken er niet op als uw belangrijkste strategie om af te vallen. Als je van citroenthee houdt, neem het dan op in een plan voor gewichtsverlies dat een caloriearm dieet en lichaamsbeweging bevat.

Video van de dag

Water drinken voor de maaltijd helpt je te vullen, zodat je minder calorieën gaat eten, waardoor het makkelijker wordt om af te vallen. In een studie van 48 lijners, degenen die dronken ongeveer 2 kopjes water vóór de maaltijd meer gewicht verloren dan degenen die dat niet deden, volgens onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Obesity in 2011.

Maar als water goed is, kan groene thee nog beter zijn. Van alle beschikbare theesoorten heeft groene thee enig bewijs voor mogelijke voordelen van gewichtsverlies bij sommige mensen. In één onderzoek verloren mensen die minstens 8 kopjes groene thee per dag dronken gedurende 8 weken 5 ponden meer dan degenen die dezelfde hoeveelheid water dronken. Het verhoogde gewichtsverlies is waarschijnlijk te wijten aan de combinatie van cafeïne en polyfenolen in de thee, die beide het metabolisme en de vetverbranding kunnen verhogen. De studie, gepubliceerd in 2010 in het Journal of the American College of Nutrition, gebruikte onderwerpen die zwaarlijvig waren, dus het is niet bekend of groene thee hetzelfde effect heeft bij mensen met een gezond gewicht of bij mensen met overgewicht, maar niet zwaarlijvig.

Nadat je je groene thee hebt gezet, voeg je een scheutje citroensap toe. Citroen en andere vitamine C-rijke voedingsmiddelen kunnen de hoeveelheid gunstige polyfenolen die je lichaam uit de thee opneemt vergroten, volgens een studie van Purdue University gepubliceerd in Food Research International in 2010. Roeren met wat suiker of honing kan de opname nog meer verhogen , maar let op dat u niet te veel toevoegt, omdat deze zoetstoffen een aanzienlijk aantal calorieën kunnen toevoegen aan een overigens caloriearme drank. Een eetlepel citroensap heeft slechts 3 calorieën, maar elke theelepel suiker heeft 15 calorieën en elke theelepel honing heeft 21 calorieën. Het verhogen van uw vitamine C-inname kan ook andere voordelen voor gewichtsverlies hebben. Mensen die meer vitamine C consumeren, neigen tijdens lichaamsbeweging meer lichaamsvet te verbranden, volgens een artikel dat in 2005 in het Journal of the American College of Nutrition werd gepubliceerd.

Als je geen fan bent van citroen in je thee, zijn er tal van andere manieren om citroensap te gebruiken. Knijp een plakje of twee over vis of zeevruchten om het eten meer smaak te geven, voeg citroensap toe aan je water of gebruik het om een ​​saladedressing samen met een beetje olijfolie en Dijon-mosterd te maken. Een mix van knoflook, olijfolie, citroen en kruiden of specerijen is een heerlijke marinade voor vis of gevogelte.

Als u probeert af te vallen, wilt u misschien de aanvullende zuivelproducten voor uw groene thee overslaan. Hoewel melk en room een ​​van de meest voorkomende toevoegingen aan thee zijn, kan een melkeiwit de toename van het metabolisme veroorzaakt door groene thee beperken, volgens een studie gepubliceerd in Nutrients in 2011.

Aan de andere kant kan het toevoegen van melk aan zwarte thee in orde zijn. Een andere studie, gepubliceerd in Free Radical Research in 2001, vond dat melk de absorptie van polyfenolen in zwarte thee niet beïnvloedt. Beide studies waren erg klein, dus verder onderzoek is nodig om de effecten van melkeiwitten op polyfenol-absorptie in verschillende soorten thee te verifiëren.

Melk en room verhogen ook het aantal calorieën in je thee, dus als je kopje groene thee lichte vetverbrandende effecten had, zouden ze waarschijnlijk worden genegeerd door de extra calorieën.

Dieet is een van de belangrijkste factoren die van invloed zijn op het gewicht dat u verliest. Voor elke kilo afvallen, moet je een extra 3.500 calorieën verbranden door minder te eten, meer te trainen of beide. U kunt dit doen door 500 calorieën per dag van uw typische dieet te verwijderen, wat resulteert in 1 pond per week.

Naast het eten van minder geraffineerde granen, eet u minder bewerkte, zoete en vette voedingsmiddelen. Haal het grootste deel van uw calorieën uit groenten, fruit, peulvruchten, volle granen en magere eiwitvoedingsmiddelen om gewicht te verliezen en genoeg van de essentiële voedingsstoffen binnen te krijgen. Verdeel je bord in vieren, met een sectie voor fruit, groenten, volle granen en eiwitten.

Door oefening aan uw dagelijkse routine toe te voegen, kunt u gemakkelijker afvallen. Streef naar een totaal van 300 minuten cardio- en krachttraining per week. Voorbeelden van cardio zijn zwemmen, stevig wandelen en hardlopen, maar ook aerobics of danslessen.

U krijgt mogelijk nog meer voordelen van lichaamsbeweging als u dagelijks groene thee drinkt. Deelnemers aan het onderzoek die een drank met groene thee polyfenolen dronken verloren meer buikvet uit de uitoefening in vergelijking met degenen die de thee hebben gebruikt maar niet dronken, volgens een studie gepubliceerd in The Journal of Nutrition in 2009.

LiveStrong Calorie Tracker

Verlies gewicht. Voel me geweldig!Verander je leven met MyPlate door LIVESTERK.COM

Tweet