Hoeveel gewicht moet ik verwachten te verliezen na de levering?

Veel vrouwen zijn eerst verbijsterd om te beseffen dat ze na de bevalling nog steeds niet al hun zwangerschapsgewicht hebben verloren! Natuurlijk is slechts een deel van de gewichtstoename tijdens zwangerschap daadwerkelijk verloren tijdens de bevalling. Om dit te begrijpen, is het belangrijk om te weten waar het gewicht dat u tijdens de zwangerschap krijgt vandaan komt. Een vrouw met een gemiddeld gewicht vóór de zwangerschap moet tussen de 25 en 30 pond krijgen tijdens de zwangerschap. Hier is hoe dit gewicht wordt onderverdeeld:
- Drie pond bloed.
- Twee pond in je borsten.
- Twee pond in de baarmoeder zelf.
- Twee pond vruchtwater.
- Vier pond vastgehouden water.
- Eén tot twee kilo placenta.
- Zeven pond vetten, eiwitten en andere belangrijke voedingsstoffen.
- Zeven tot acht pond baby.
Dus, tijdens de bevalling, moet u het gewicht van de baby, de placenta, het vruchtwater en misschien wat bloed en water verliezen. Veel van de rest van je gewicht is er nog, en zal nog geruime tijd na de bevalling zijn.

Veel vrouwen die net hun baby hebben gehad, willen graag dat extra gewicht afnemen en weer gaan trainen. Houd er echter rekening mee dat het 40 weken duurde om dat extra gewicht te krijgen en dat het nog eens 40 zou kunnen duren om het te krijgen. Toch zijn er dingen die je kunt doen om tijdens de postpartumperiode te helpen het gewicht te verminderen. Deze omvatten:
- Eet een voedzaam en uitgebalanceerd dieet. Vooral als u borstvoeding geeft, is het belangrijk dat uw lichaam alle voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft. Toch kan het vermijden van voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan verzadigde vetten of lege calorieën u helpen terug te beginnen af ​​te slanken.
- Blijf gehydrateerd. Zorg ervoor dat u voldoende water krijgt voor en na uw training. Bovendien kan het drinken van 6 8 oz glazen water per dag helpen bij de eetlustcontrole.
- De meeste zorgverleners adviseren dat u wacht tot ten minste zes weken na de bevalling voordat u opnieuw start of een trainingsregime begint. Over het algemeen is dit een goed advies; je lichaam heeft zojuist een nogal traumatische ervaring achter de rug en het heeft tijd nodig om te herstellen. Maar zelfs tijdens deze periode kun je wandelen, rekken, bekken kantelen, yoga doen en kegeloefeningen doen.
- Nadat uw zorgverlener u de OK geeft om te oefenen, Focus op buikoefeningen. crunches, pushups en andere toning-oefeningen helpen je af te vallen waar je het het meest nodig hebt.
- Cardiovasculaire oefeningen kunnen ook helpen bij snel gewichtsverlies.
- Zorg voor voldoende rust en ontspanning. Het gehaaste leven van een nieuwe moeder kan stressvol zijn. Deze stress kan leiden tot eetproblemen en een gebrek aan motivatie om te bewegen.
- Maak contact met andere nieuwe moeders voor training. Oefening samen, of om beurten naar de baby's kijken, zodat een ieder van je wat bewegingstijd kan krijgen.
- Vitaminesupplementen kunnen, hoewel ze geen vervanging zijn voor een goede voeding en lichaamsbeweging, zeker helpen bij het proces van gewichtsverlies. Gebruik een dagelijks multivitamine supplement dat aan uw dagelijkse behoeften voldoet.

gerelateerde berichten

Tweet