Enkele algemene redenen waarom uw hond niet zal eten

De hond zal niet eten Veel eigenaren van gezelschapsdieren zijn eraan gewend dat hun huisdieren hun maaltijden zo snel mogelijk wegkwijnen, dus wanneer een hond niet eet, kan dit zeer schokkend zijn. Gebrek aan eetlust wordt genoemd inappetance of anorexia (niet te verwarren met anorexia nervosa, de eetstoornis bij mensen). Het betekent gewoon dat de hond geen eetlust heeft en niet zal eten. Deze voorwaarde kan om een ​​aantal redenen voorkomen. Meestal begint uw hond weer te eten nadat hij een maaltijd of twee heeft overgeslagen. Hier zijn enkele dingen om op te letten als uw hond niet eet en wat u kunt doen om hem weer normaal te krijgen.Tijdelijk gastro-intestinaal overstuur

Terwijl honden carnivoren zijn, zijn ze meer dan blij om te scavenge wanneer de gelegenheid zich voordoet, zelfs in het huis. Honden stelen vaak voedsel van het aanrecht, van de tafel en eten dingen uit de prullenbak wanneer ze de kans krijgen. Sommige honden eten hondachtervoer in de tuin en andere dingen die alleen voor honden smakelijk zijn. En als u uw hond meeneemt naar een hondenpark of een andere openbare plaats, kan hij toegang krijgen tot dingen zoals snoep en andere dingen die bezoekers achterlaten. Het gevolg is dat honden soms iets kunnen eten wat ze niet zouden moeten.

Als uw hond niet eet, is het mogelijk dat hij tijdelijk een gastro-intestinale stoornis heeft. Let op tekenen dat hij wat diarree heeft of merk op als hij ergens heeft overgegeven. Het lichaam van je hond zal proberen te ontdoen van wat hij heeft gegeten dat zijn spijsvertering heeft verstoord. In de tussentijd zal hij niet veel op eten lijken. Zolang er geen bloed in de ontlasting of braaksel zit, moet u uw hond toestaan ​​de beledigende zaak uit zijn systeem te verwijderen, op voorwaarde dat hij niet uitgedroogd raakt. Als het braken of diarree langer duurt dan 24 uur, breng je hond naar je dierenarts.

Verander in routine

Een verandering in de routine kan veel honden van streek maken en ervoor zorgen dat ze stoppen met eten. Als u de tijd verandert waarop u uw hond voedt, verandert u de tijd dat u wandelingen maakt of uw hond onbenullig maakt, of maakt u serieuze veranderingen in uw huishouden, zoals het toevoegen van een familielid, een hond kan gemakkelijk stoppen met eten. Een vakantie nemen of verhuizen naar een nieuw huis zijn andere redenen waarom een ​​hond niet zal eten. Honden houden van routine en alles waar ze mee vertrouwd zijn, kan ervoor zorgen dat ze stoppen met eten, in ieder geval tijdelijk, totdat ze zich weer veilig voelen. Het is het beste om geleidelijk wijzigingen aan te brengen en ervoor te zorgen dat uw hond zich veilig voelt en deel uitmaakt van wat er in uw huis gebeurt.

Gedragsproblemen

Sommige honden kunnen stoppen met eten vanwege gedragsproblemen. Deze problemen worden niet altijd veroorzaakt door de hond die niet zal eten. Als u een andere hond of huisdier in huis heeft, kan uw hond op dat huisdier reageren. Als uw hond bijvoorbeeld niet eet, kan dit te wijten zijn aan een andere hond die zijn eten steelt of gromt terwijl hij eet. Soms zal een hond niet eten als hij een langzame eter is en de andere hond snel eet. Hij eet misschien het liefst alleen, zodat hij zijn tijd kan nemen. Als je meerdere honden hebt, is het vaak een goed idee om ze apart te voeren - in aparte kamers of in kratten - zodat elke hond rustig kan eten. Honden zullen vaak weer gaan eten als ze alleen gelaten worden met hun eten.

Senior honden

Soms kunnen oudere honden stoppen met eten vanwege leeftijdsgerelateerde problemen. Te vaak veronderstellen eigenaren dat een senior hond niet zal eten omdat hij oud wordt, terwijl het probleem in werkelijkheid gemakkelijk verholpen kan worden. Een senior hond kan bijvoorbeeld gebitsproblemen hebben waardoor het moeilijk voor hem is om zijn gewone eten te eten. Hij heeft misschien honger en wil eten, maar het eten doet zijn mond pijn. Een bezoek aan de dierenarts om de tanden van uw seniorenhond te onderzoeken, kan het probleem aan het licht brengen en de dierenarts het laten repareren. Uw oudere hond moet daarna normaal kunnen eten. Je kunt ook het voedsel van een oudere hond opwarmen en verwarmen om het meer te laten ruiken en smaken omdat de zintuigen beginnen te vervagen als een hond ouder wordt. Probeer het eten bij te vullen met wat stoofpot of iets anders smakelijks.

Kieskeurige eters

Natuurlijk, de vloek van alle eigenaren van gezelschapsdieren zijn honden die kieskeurige eters zijn. Honden zijn geen geboren kieskeurige eters - eigenaren maken ze op die manier. Als je hond niet eet en je hem een ​​voedsel van goede kwaliteit geeft dat hij normaal lekker vindt, leg het dan neer en laat het een kwartier staan. Als je hond het in die tijd niet heeft gegeten, pak je de kom op en leg je hem weg. Geef uw hond geen traktaties of snacks gedurende de dag. Geef je hond geen ander voedsel totdat het tijd is voor zijn volgende maaltijd. Je hond zal eten als hij honger heeft. Als u elke dag op een vast tijdstip maaltijden eet en controleert hoeveel u voedt en hoeveel uw hond eet, en de traktaties tot een redelijk bedrag beperkt, zal uw hond ophouden kieskeurig te zijn.

Nog één woord: als u regelmatig van hondenvoer verandert, zal uw hond kieskeurig zijn over zijn eten. Het is beter om een ​​goed eten te vinden en erbij te blijven. Hoe meer je hondenvoer verandert, des te groter de kans dat je hond last heeft van gastro-intestinale stoornissen, wat zal leiden tot ontbrekende maaltijden, die je de schuld geeft van het nieuwe voedsel, waardoor je een ander gerecht probeert te proberen - het is een vicieuze cirkel. Zoek een goed voer waar je hond goed op is en houd het bij, ook als je over nieuw voedsel hoort. Als uw hond gezond en gelukkig is met eten, is er echt geen reden om te veranderen. Vergeet niet dat honden niet van verandering houden.

Dit zijn de belangrijkste redenen waarom een ​​hond niet zal eten, behalve als hij ziek is. Als uw hond na 24 uur niet eet, moet u hem naar de dierenarts brengen. Het is mogelijk dat uw hond ziek kan zijn en dat uw dierenarts hem moet controleren en op zoek moet gaan naar ernstiger redenen waarom uw hond niet eet. Hij of zij zal u vragen naar eventuele andere symptomen die uw hond kan vertonen, dus wees voorbereid op het bespreken van de algehele gezondheid van uw hond.

Hondenvoer Roept waarschuwingen op!
Enkele algemene redenen waarom uw hond niet zal eten
Artikel naam
Enkele algemene redenen waarom uw hond niet zal eten
Beschrijving
Hond zal niet eten? Wees niet gealarmeerd, je bent niet alleen! Ontdek enkele veelvoorkomende redenen waarom uw hond niet zal eten en kijk of dit slechts een minder belangrijke kwestie is of niet.
Tweet