Zijn wraps echt gezonder dan broodjes?

Je weet wat je doet in de deli waar je besluit dat je een krijgt gezond lunch en, in een serieuze poging om het juiste te doen, vraag je je sandwich-artiest om het in een wrap te doen in plaats van brood? Daar kun je nu mee stoppen.

Experts zeggen dat wraps vaak meer worden verwerkt en meer calorieën bevatten dan twee sneetjes versgebakken brood. Dit maakt wraps een gek ding om te eten, omdat iedereen weet dat versgebakken brood heerlijk is en wraps smaken als nat karton.

Dezelfde gedachte is van toepassing op alle broodjes die u thuis kunt maken, met brood of wraps gekocht bij uw plaatselijke koolhydraatimport. "U wilt meteen naar de ingrediëntenlijst gaan", zegt Carrie Jennis, een geregistreerde diëtist en gezondheidsvoorlichter in New York City. "Het eerste ingrediënt zou 'heel' moeten zijn. Volkoren meel, heel roggemeel, dit zorgt ervoor dat je een volkoren product eet, dit betekent dat je de vezel, mineralen en voedingsstoffen die normaal in het graan worden aangetroffen, krijgt voordat je het verwerkt. vermijd het, het zijn gehydrogeneerde oliën. "

Die gehydrogeneerde oliën, algemeen bekend als transvetten, zijn niet goed voor je. Ze zijn vaak te vinden in wraps. Neem bijvoorbeeld de originele 10-inch wrap van Mission (misschien wel het meest alomtegenwoordige wrap-bedrijf, met producten die overal worden verkocht van supermarkten in grote dozen tot bodega's in de hoek.) Terwijl het etiket zegt dat de wrap 0 gram transvet bevat, ingrediëntenlijst heeft "gehydrogeneerde sojaolie", die moet worden vermeden. De omslag heeft ook 580 mg natrium, terwijl twee plakken volkorenbrood typisch tussen 200 en 300 gram vallen.

(We geven echter wel een tipje van de tijd aan de copywriters van Mission, die de niet benijdenswaardige taak hebben iets positiefs over hun product te zeggen. "Met Wraps kun je je broodjesaanbod uitbreiden," roepen ze uit. "Je kunt innovatieve, on-the-art ga meesterwerken. ")

Een niet-zo-geweldige innovatie is de grootte van deze dingen. Sommige wraps zijn groot genoeg om te accommoderen reusachtig hoeveelheden vullingen - tegen de tijd dat ze allemaal zijn opgerold, worden ze een monsterlijke calorische log.

"Als ik op een café zit, zie ik heel veel wraps beschikbaar waarvan het oppervlak de grootte heeft van een frisbee, te groot", zegt Lori Zanini, een geregistreerde diëtist en woordvoerder van de Academie voor Voeding & Diëtetiek. "Hoe groter de wrap, hoe meer ingrediënten er in gevuld raken. Meestal bevatten wraps meer calorieën en koolhydraten dan een gewone boterham, omdat wraps meer gecondenseerd zijn."

Je zou kunnen zeggen dat sommige wraps-achtige missies, die 210 calorieën bevatten, minder calorieën bevatten dan twee sneetjes brood, die meestal schommelen tussen 160 en 240 calorieën totaal. Maar dit is te verwaarlozen wanneer je delicatessenboer je wrap opvult met een extra 375 calorieën tonijnsalade.

Dus hier is het goede nieuws: je hoeft jezelf niet langer te onthouden aan de broodjeszaak. Ga all-in met echt brood - wat, geef het toe, is wat je echt wilde in de eerste plaats.

MEER VERHALEN ZOALS DEZE

Tweet