Cholesterolnummers begrijpen

\r 3 manieren om je hart te beschermen\r

\r Cholesterolgehaltes moeten minstens eens in de vijf jaar worden gemeten bij iedereen ouder dan 20 jaar. De screeningstest die gewoonlijk wordt uitgevoerd, is een bloedtest die een lipidenprofiel wordt genoemd. Deskundigen adviseren mannen van 35 jaar en ouder en vrouwen van 45 jaar en ouder vaker te screenen op lipidenstoornissen. Het lipoproteïneprofiel omvat:

De resultaten van uw bloedtest zullen in de vorm van cijfers komen. Hier leest u hoe u uw cholesterolwaarden kunt interpreteren. Het eerste dat u moet weten, is dat de cijfers op zichzelf niet voldoende zijn om uw risico op hartproblemen te voorspellen of om te bepalen wat u moet doen om dat risico te verlagen. Ze zijn in plaats daarvan een onderdeel van een grotere vergelijking die uw leeftijd, uw bloeddruk, uw rookstatus en uw gebruik van bloeddrukmedicijnen omvat. Uw arts zal deze informatie gebruiken om uw 10-jaarsrisico op ernstige hartproblemen te berekenen. Dan zullen jullie een strategie ontwikkelen om dat risico te verminderen.

LDL cholesterol

LDL-cholesterol kan zich op de wanden van uw bloedvaten ophopen en uw kansen op het krijgen van een hartaandoening vergroten. Daarom wordt LDL-cholesterol "slecht" cholesterol genoemd. Hoe lager uw LDL-cholesterolgetal, hoe lager uw risico.

Als uw LDL 190 of meer is, wordt het als zeer hoog beschouwd. Uw arts zal hoogstwaarschijnlijk een statine aanbevelen naast het maken van gezonde leefstijlkeuzes. Statines zijn medicijnen die kunnen helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte.

Mogelijk moet u ook een statine nemen, ook al is uw LDL-niveau lager dan 190. Nadat u uw 10-jaarsrisico hebt vastgesteld, zal uw arts een percentage aanbevelen waarmee u uw LDL-niveau moet verlagen door middel van een dieet, lichaamsbeweging en medicatie als noodzakelijk.

vervolgd

HDL-cholesterol

Als het gaat om HDL-cholesterol - "goed" cholesterol - een hoger cijfer betekent een lager risico. Dit komt omdat HDL-cholesterol beschermt tegen hartziekten door het "slechte" cholesterol uit je bloed te halen en te voorkomen dat het zich ophoopt in je bloedvaten. Een statine kan uw HDL enigszins verhogen, zoals kan uitoefenen.

triglyceriden

\r Triglyceriden zijn de vorm waarin het meeste vet voorkomt in voedsel en het lichaam. Een hoog triglyceridenniveau is gekoppeld aan een hoger risico op coronaire hartziekte. Dit is de verdeling.

triglyceriden Triglyceride Categorie
Minder dan 150 normaal
150 - 199 Mild Hoog
200 - 499 hoog
500 of hoger Heel hoog

Totale cholesterol

Uw totale cholesterol in het bloed is een maat voor LDL-cholesterol, HDL-cholesterol en andere lipidecomponenten. Uw arts zal uw totale cholesterolnummer gebruiken bij het bepalen van uw risico op hartaandoeningen en de beste manier om dit te behandelen.

bronnen

BRONNEN: Het Cleveland Clinic Heart Center. American Heart Association.

\r \r © 2018 WebMD, LLC. Alle rechten voorbehouden.\r
'); } else { // Als we zowel onze test Topic Ids als Buisness Ref matchen, willen we de advertentie in het midden van pagina 1 plaatsen if ($. inArray (window.s_topic, moveAdTopicIds)> -1 && $ .inArray (window.s_business_referentie, moveAdBuisRef)> -1) { // De logica hieronder leest het tellen van alle knooppunten op pagina 1. Sluit de footer, ol, ul en tabelelementen uit. Gebruik de varible // moveAdAfter om te weten in welk knooppunt de advertentiecontainer wordt geplaatst. window.placeAd = function (pn) { var nodeTags = ['p', 'h3', 'aside', 'ul'], knooppunten, doelwit; nodes = $ ('. article-page: nth-child (' + pn + ')'). find (nodeTags.join ()). not ('p: empty'). not ('footer *'). niet ('ol *, ul *, table *'); // target = nodes.eq (Math.floor (nodes.length / 2)); target = nodes.eq (moveAdAfter); $ ( '') InsertAfter (doel).; } // Momenteel wordt 1 doorgegeven om de advertentie naar pagina 1 te verplaatsen window.placeAd (1); } else { // Dit is de standaardlocatie aan de onderkant van pagina 1 $ ( 'Article-pagina: n-kind (1) '). Toevoegen (''); } } }) (); $ (Function () { // Maak een nieuwe conatiner waar we onze luie lading zullen doen Ad-call als de footer-sectie van het artikel wordt bereikt $ ( 'Hoofd-container-3 ') prepend ('').; });

Paginering

Tweet